torstai 11. syyskuuta 2008

06.09.2008 tottista Talissa ja janoja Luukissa


Katin kanssa aikaisin aamulla Taliin treenaamaan tottista. Ihan ensimmäisenä otettiin Pablo, jonka kanssa treenattiin tokoa, pääasiassa kontaktia ja seuraamista.


Rommin treenit olivat erittäin onnistuneet ja olin tyytyväinen niin itseeni kuin koiraanikin. Kentällä oli meidän lisäksi kolme sakemannia ja kaksi aussia. Rommi ei ottanut muista koirista häiriötä ja toimi oikein kivasti muutenkin.


Aloitimme kontaktitreeneillä, mutta melkein heti siirryimme seuraamisen harjoitteluun. Pidin Rommin remmissä ja Kati käveli meidän vieressä Rommin toisella puolella, teimme pitkää suoraa ja muutaman kerran niin täyskäännöksiä kuin käännöksiä oikealle ja vasemmalle.


1. kierros



  • Kontakti

  • Seuraaminen pitkää suoraa

  • Seuraaminen käännökset

  • Luoksetulo, apuohjaaja vie koiraa poispäin

2. kierros



  • Vauhtinouto / poikkeuksena tänään, että heiton jälkeen kävin itse heittämässä kapulan kauemmas ja palasin sitten koiran luokse/toimi paremmin, kaksi kertaa onnistunut suoritus erilaisilla kapuloilla / parempi vauhti palautuksessa, juoksi perääni innokkaammin.

  • Hyppynouto harjaesteellä, ei aivan metrinen / ok, paitsi koski esteeseen

  • Hyppy harjaesteellä pallolla / vauhti parempi

  • Vinoestellä nouto / avustettuna / apuohjaaja taputti estettä / ylimääräinen kiipee käsky

  • Eteenmeno kahdella pallolla / välimatka lyhyempi / into hieman jo parempi

Tottistelun jälkeen ajoimme luukkiin ja Kati teki kaksi janaa Rommille ja minä itse varajanan. Sienestäjiä ja ulkoilijoita oli taas liikaa liikkeeellä ja alueella polkuja liikaa.


1. jana, jälki vasemmalle / noin 10 m / lähetyksen jälkeen kävi pissalla janalla, jatkoi siitä eteenpäin, otti jäljen oikeaan suuntaan, jäljestys huonoa, koska polku meni jäljen suuntaisesti liian lähellä.


2. jana, jälki vasemmalle / noin 10 m / takajälki / polut taas haittana


3. jana, jälki taas vasemmalle / noin 15 m / eteni hyvin, otti jäljen oikeaan suuntaan / lähti hyvin liikkeelle / jäi kiinni pensaisiin, siitä hieman painetta / pientä ongelmaa maapohjan muutoksessa ("suo"), jälki saatiin loppumaan onnistuneesti / ei luonnut kuitenkaan varmuutta koiraan.


 


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti