sunnuntai 21. syyskuuta 2008

21.09.2008 Riihimäellä tokokisa


Pablon kanssa osallistuttiin toiseen avoimenluokan kisaan tokossa Riihimäellä. Ihan toivotulla tavalla homma ei mennyt. Koiran viretila ei ollut oikeanlainen ja oli kovin kiinnostunut kehässä kaikesta ulkopuolisesta tapahtumasta, jopa lentokonettakin oli ehtinyt ihailemaan kesken suorituksen. Luoksetulon pysäytys oli mielestäni erinomainen, olin siitä täysin eri mieltä kuin tuomari, tuli hyvää vauhtia reippaalla laukalla, pysähtyi nopeasti ja tuli eteen laukalla pysähdyksen jälkeen aivan suoraan ja sivulle hyvin.


Tuomari: Ossi Harjula


Osasuoritus                   Arvosana / Selitys


Paikallamakaaminen            9 / Tuomarin komentti levoton, kutisi
Seuraaminen taluttimetta      6 / Jätätti ja haahuili, istuminen ok
Maahanmeno                      8 / Olisi saanut mennä maahan nopeammin
Luoksetulo                          8 / Pysähtyi hyvin, vauhtia toivoi lisää
Seisominen                          8 / Etupää liikkui kun kävin koiran takana
Noutaminen                         8 / Nouto ok, eteentulo voisi olla tiiviimpi
Kauko-ohjaus                     0 / Ei hiavahtanutkaan, ei elettäkään
Estehyppy                         10 / Erinomainen
Kokonaisvaikutus                7 / Nostin istumaan kaukoissa koiran käsin          


Yhteensä 138 pistettä ja III-tulos !


Kokonaisvaikutus tippui seiskaan sen vuoksi varmaankin, että kauko-ohjauksen jälkeen pyysin tuomarilta luvan nostaa koira ylös. Kun siirryin noin metrin päähän koirasta ja ei vieläkään noussut istumaan, niin kävelin viereen ja nostin koiran ylös rinnasta kohottamalla. Tuomarit ei yleensäkään pidä tuollaisesta, mutta en voinut antaa Pablon tehdä niin, että jää sinne vain makaamaan tottelematta käskyä. Liike oli jo nollilla ja mahdollisuuksia ei ykköstulokseen enää ollut, joten ihan yksi lysti tuossa vaiheessa, ylös on noustava ja sillä selvä !


Hypyn jälkeen pääsin kehumaan sitten kunnolla, kun teki kunnollisen hypyn, joten saatiin homma päätökseen ihan kunnialla. Suorituksen jälkeen Pablo kyllä juoksi repun luokse hakemaan palkkaansa, vaikkei sitä nyt oikeastaan olisi ansainnut. Tulihan kisassa tietysti muutama hyväkin asia eli istui viereen seuraamisessa eli ei kietänyt ohjaajan ympäri, seisominen parantui edellisestä kisasta ja noudosta saatiin yksi piste lisää ja samoin hypystä. Ykköstulos jäi tälläkertaa kaukokäskyjen takia saamatta ja harmittaa vietävästi kun edellisessä kisassa nousi niin hyvin kaukoissa ylös ja seuraaminen oli huomattavasti paljon parempaa viimeksi, vaikka eihän se silloinkaan ollut kuin 7 pistettä, mutta nyt voisi kyllä ajatella, että silloin se oli loistavaa tähän verrattaessa


Riihimäeltä ajoin kotiin ja jätin Pablon Riston hoiteisiin ja lähdimme Rommin kanssa Espooseen viemään Paulaa ja Wanda Afgaanityttöä agilitytreeneihin. Wandan harjoitellessa otin Rommin kanssa vähän tottista ja pidin seuraa Paulan Venäjänvinttikoira neitokaiselle Dakotalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti