sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

30.06.2008 Inkan agility ja tottista


Agilitytreeneissä harjoiteltiin lähinnä hyppyesteitä, esteet olivat neliömuodostelmassa ja toinen estesarja ympyrässä. Siinä sitten erilaisia ohjauksia, takaa kiertoa ja välistä vetoa, kahden ja kolmen sarjoissa ympyrällä suunnan vaihtoa.


Kujakepeillä muutama toisto ja kontaktien harjoittelua. Saimme myös luvan harjoitella puomia kokonaisena esteenä. A:n onnistui kerran menemään, en ehtinyt estää. Apukouluttajan kanssa vähän mietittiin, että jos en Inkaa pysäyttäisi ylämeno kontaktilla. Oma mielipiteeni on se, että en pysäytä kuin alastulossa. Pääkouluttaja todennäköisesti haluaa, että pysäytän, mutta päätän tietysti lopullisesti itse asian. Jos pysäytän, niin Inkan jalat lipsuu esteellä nousussa ja en pidä siitä, kuitenkin nousee esteelle aika alhaalta, joten en usko, että räiskii ylösmenokontaktia A-esteellä.


Agilityn jälkeen käytiin vielä tokokentällä Inkan ja Pablon kanssa. Rommin kanssa käytiin pk-hypyllä,  vanerisella matalamalla ja noutoa patukalla. Samalla luoksetulo jalkapallon avustuksella. Lyhyt mahdollisemman nopeatempoinen treeni.


Pablon kanssa tehtiin vähän pidempi treenisessio. Seuraavat harjoitteet:



  • Hyppy, avo (ok)

  • Liikkeestä maahanmeno (kierto koiran takaa, ok)

  • Liikkeestä seisominen (koiran taakse sivusta, kierto takaa huonompi, ei vielä valmis liike)

  • Luoksetulon pysäytys, suullinen käsky (ensin läpijuoksu, toinen suullinen käsky, hidas)

  • Luoksetulon pysäytys, käskimerkki (ensin taas läpijuoksu, pysähtyy nopeammin, ok)

  • Nouto (taas hieman mälvää, innokas, mutta palattava pitoharjoituksiin)

  • Seuraaminen (hyvä kontakti, reipas, täyskäännökset otettava harjoituksen alle, oikealle ja vasemmalle kääntyy jo paremmin, aavistuksen saatu väljyyttä pois)

Seuraamisessa näkyy huomattavaa parantumista. Liikkeestä seisominen tullut epävarmaksi, ennen Pablon varmimpia liikkeitä, nyt käskystä tuntuu vaan lähinnä parantavan seuraamisen kontaktia, joten tästä tulee hieman ongelmaa. Käsky annettava painokkaammin ja annettava muutamassa harjoituksessa vartaloapu, jotta saadaan liike taas mieleen.


Inkan kanssa alokasluokan liikkeet, erittäin näppärää ja täsmällistä tekemistä. Tästä hyvä jatkaa tokokisaan torstaina, joten nyt kaksi päivää täyttä lepoa tottiksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti