sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

03.07.2008 Porvoon tokokoe


Illalla Inkalla Porvoossa alokasluokan tokokoe. Paula lähti tukemaan meitä Dakota Borzoin kanssa, joten matkassa oli kolme koiraa, koska Rommi lähti matkaan Inkan kokeeseen virittämistä varten :-) !


Tulimme paikalle kun avoinluokka aloitti paikallaolon. Ehdimme käyttää Inkan ja Dakotan pissalla ja sen jälkeen annoin Inkan odottaa meidän kanssa paikallaoloa, koska se ei halunut mennä autoon. Ennen paikallaoloa kävin sen kanssa hieman leikkimässä sivummalla, mutta aivan täysillä ei vielä palloon tarttunut, vastusti kuitenkin jo jonkin verran.


Paikallaoloon mennessä ei ottanut kontaktia, en pahemmin sitten sitä yrittänytkään. Luoksepäästävyys meni hyvin ja paikallaolo sujui suhteellisen kivasti. Tulos oli 180 pistettä + kp ja Inka voitti luokkansa eli nyt se ykköstulos tuli ja siirto avoimeen luokkaan. Tulemme kuitenkin vielä ainakin kerran starttaamaan alokasluokassa, tavoitteena olisi TK1:n, mutta katsotaan miten se juoksu sotkee asioita, voi olla, että joudutaan odottamaan kevääseen tai sitten aloitan jo avoimenluokan liikkeiden harjoittelun. Voittajan liikkeitä ollaan jo aloitettu, joten ei se ihan välttämätöntä ole.


Tässä Inkan Porvoon koetulos:


3.7.2008 Porvoo, alokasluokka, tuomari Hannele Pörsti:


Luoksepäästävyys             10
Paikallaolo                         9               (Nousi ylös liian hitaasti)
Seuraaminen kytkettynä   8 1/2            (Täyskäännös kömpelö, kontakti hyvä)
Seuraaminen vapaana      8 1/2            (Erittäin hyvä, oikea paikka seuraamisessa, kontakti hyvä)
Liikkeestä maahanmeno     7                (Nousi ylös toisella käskyllä, aavistuksen vino)
Luoksetulo                        10              
Liikkeestä seisominen        10
Hyppy                               10
Kokonaisvaikutus               8


Yhteensä                         180 + kp, sijoitus 1/9


Tosiaan kaverini oli seuraamassa silmä kovana meidän suoritusta ja sieltä tulee kyllä tarkkaan selvitys mitä teen eli vahtii kaikki mahdolliset kaksoiskäskyt sekä miten nopeasti koira reagoi ja niin edelleen. Vapaana seuraaminen oli kuulemma parempaa kuin kytkettynä, aivan mahtava juttu,  meinaan sitä pelkäsin etukäteen eniten, koska harjoitellessa meillä on kytkettynä seuraaminen parempaa. Vapaana seuramisen vähäinen pistemäärä vähän kyllä hämmensi, meinaan koira suoritti niin vapaana kuin kytkettynä kaikki perusasennot pysähdyksissä nopeasti, käännökset menivät ihan kivasti ja täyskäännös oikealle onnistui suhteellisen hyvin vapaana seuraamisessa, kontakti ja seuraamisen paikka olivat kohdallaan. Jopa yleisöltä tuli myöhemmin kommenttia, että pisteiden niukkuutta ihmeteltiin, varsinkin kokonaisvaikutusta, koska meidän suoritusta oli kuulemma ollut ilo seurata ja koiran tekemistä kiva katsella.


No itse en voi asiaa kommentoida kun en seurannut muiden suorituksia, vaan keskityin vain ärsyttämään Inkaa Rommin avulla eli vein Inkan autoon ja parkkipaikalla otin seuraamista Rommilla sekä vein Rommin pelaamaan jalkapalloa niin, että Inka saattoi seurata meidän leikkiä. Se selvästi tehosi, otin ennen vuoroamme Inkan sivummalle ja otin liikkeestä maahanmenon, muutaman liikkeelle lähdön, luoksetulon ja seisomisen, tämän jälkeen Inka takaisin autoon ja kävin tarkistamassa montako koiraa on vielä jäljellä. Meitä edellisen koirakon aloittaessa, otin taas Rommin autosta, muutama seuraamisen lähtö ja koiran vaihto, suoraan kehän laidalle ja otin koiran kontaktiin, siitä sitten kehään omaa suoritustamme aloittamaan ja oikein kivasti se meni, koska Inkan suoritus vaan parani loppua kohden.


Toisaalta epäilen, että tippuiko pisteet siitä, että kehuin Inkaa hypyn jälkeen oikein kunnolla ja muutenkin annoin maahanmenon jälkeen koiralle kunnon kehut, tiedä tuota, en mielestäni kuitenkaan ampunut yli. Eikä sillä ole väliä, meinaan tärkeintä oli ykköstulos ja se, että sain tuettua koiraa läpi suorituksen, jos siitä tippui pisteitä niin ehkäpä ne tulevat myöhemmin sitten takaisin, jos jatkamme kisaamista.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti