sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

06.07.2008 tottista Viilarissa


Katin kanssa treffit Viilarin kentällä. Katilla mukana Leego ja Geena, minulla Inka ja Rommi. Aloitimme Rommin kanssa Katin toimiessa apuohjaajana.


Rommin treenien teemana oli noudot, palkkana pallo:



  • Nouto, kolmio (apuohjaaja, kapula meni pitkään heinikkoon ja koira suuntasi väärään paikkaan)

  • Nouto, kolmio (apuohjaaja, vauhti kapulalle hyvä, palautus hyvä)

  • Nouto, kolmio (apuohjaaja, kapulan heitto apuohjaajan sivulle, palautus hyvä)

  • Nouto sivulta (apuohjaaja pitää koiraa takana, päästää vasta käskystä, palautus ravilla)

  • Eteenmeno (pallo viety etukäteen, koiralle näytetty autolla, että pallo viedään, koiran ollessa perusasennossa sanon sille, "eteen, eteen, missä pallo", lyhyt seuraaminen ja lähetys, vauhti hyvää Rommia, en usko, että sitä vauhdikkaamaksi noilla koivilla saa)

Loppuun piilonkierto, josta vapautus jalkapallolle !


Inkan ja Leegon kanssa bh-kokeen ilmoittautuminen, tuomariksi saimme paikallaolleen Markun, joten kävi hyvä tuuri. Inka oli kovin kiinnostunut Leegosta, mitään muuta ongelmaa ei ollut, en seurauttanut ilmoittautumiseen vaan annoin ns. vapaamman käskyn, jota käytän tälläisissä tilanteissa. Ongelma näkyy siinä, että ei meinaa pysyä perusasennossa vaan yrittää kääntyä niin, että näkee Leegon. Tämän jälkeen Inka aloitti paikallamakuulla Leegon jäädessä ns. suoritukseen. Tarkkailin Inkaa peilin kautta, vähän on levoton, kokohomma on niin uutta ja tässä on vielä pitkä matka ennenkuin kestää toisen koiran luoksetulon paikallamakuussa. Markku kävi siinä kertomassa minulle kuinka voisin saada Inkan tarkkaavaisemmaksi, jos se vaan on kiinnostunut patukasta tai pallosta, täytyykin joku kerta kokeilla onnistuisko Inkan kanssa vai onko se vielä liikaa vaadittu ja sinkoaa paikallaolosta palloon.


Paikallaolon jälkeen otin Inkalla muutaman lyhyehkön pätkän suraamista, normaalia kävelyä, juoksua ja hidasta kävelyä. Yhden luoksetulon niin, että narupallo roikkui mun hampaiden välistä, ohjasin pallolla Inkan eteen, kädet kuitenkin sivuilla, hieman törmäsi, muuten ihan erinomainen. Pari kertaa piilon kiertoa ja se oli siinä.


Inkan laitoin autoon ja seurasin Katin ja Leegon treeniä. Leego on aika mahtava pakkaus, sellainen vilkas ja työhaluinen. Veimme välillä Leegon autoon ja näytin Inkalla muutaman harjoitteen, jota voisi kokeilla Leegolle jääviin liikkeisiin ja luoksetuloon. Samalla siis Inka tuli treenanneeksi vähän pitempään kuin olin aikonut, mutta hyvin se Inka jaksoi. Inkan kanssa taas ilmeni ongelmaa maahanmenossa, tarjosi useampaan otteeseen seisomista, täytyy paneutua tähän. Harjoitellaan niitä osissa taas ja lisäksi pitäisi ottaa ohjelmaan myös istuminen kokonaisuudessaan. Hommaa riittää siis !


Tämän jälkeen otimme hyppyä (7 lautaa) Rommilla. Kati oli esteen toisella puolella ja minä toisella puolella, käytimme kahta jalkapalloa, no lopulta se kuitenkin meni siihen, että Rommi nouti mun heittämää palloa eli teki noutoa. Rommi oli reippaan ja iloisen tuntuinen, hyppy varmempaa ja tekniikka vähän parempi, hyppy ei täysin puhdas, mutta se ei ole enää meidän tavoite, nyt varmistetaan vaan, että hyppy lähtee varmaasti.


Otin pienen tauon ja sen jälkeen otimme Geenan ja Rommin kanssa ilmoittautumisen "näkymättömälle" tuomarille. Rommi paikallaoloon ja tälläkertaa paikallaolo kesti kauan, kävin muutaman kerran palkkaamassa välissä. Kati teki Geenan kanssa seuraamista, yhden luoksetulon aivan Rommin vierestä ja noutoa metallikapulalla. Seurasin Rommia myös peilin kautta, treeniä seuraamaan oli tullut myös Rapila koiransa kanssa, joten olinkin tyytyväinen kun Rommi oli paikallaolossa, olisin varmaan mennyt puihin, jos olisin siinä joutunut treenaa hänen edessään, mulla on vielä pitkä matka siihen, että pystyn rentoutumaan tuomarin katsellessa, voi voiihhhh !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti