sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

05.07.2008 jälkeä Nurmijärvellä


Katin kanssa aamulla taas jäljelle, matkassa Pablo, Rommi ja Inka sekä Katin Geena belggari. Kävin ensin tekemässä Rommin jäljen, jana noin 15 - 20 metriä, itse jälki noin 600 askelta, 6 keppiä ja 3 kulmaa. Jälki annettiin vanheta noin puolitoistatuntia, sää oli lämmin ja aurinkoinen, mutta tälläkertaa tuuli oli voimakkaampi.


Seuraavaksi tein Inkan jäljen, joka oli noin 300 askelta pitkä, 10 - 15 metriä jana ja laitoin sinne kuusi keppiä, niiden alle pienet muovipurkit (pienempi kuin tulitikkurasia) ja kulmia jäljellä oli kaksi. Tämän jälkeen Kati teki Geenalle jäljen ja minä tein Pablolle janan, josta lähti lyhyt jälki kahdella kepillä (noin 60 askelta) !


Otimme Pablon janan ensimmäisenä ja voi sitä riemua, janalla eteni yllättävän hyvin ja kepit ilmaistiin hienosti maahanmenolla, vähän kyllä teki omiaan, meinaan otti suuhun, mutta en jaksanut puuttua, kun ei ole niin vakavaa Pablon kohdalla.


Seuraavaksi ajettiin Inkan jälki. Janalla etenee hyvin, vaikka ottikin takajäljen. Inkan jäljen aikana läheiseltä ampumaradalta kuului jatkuvaa paukuttelua, vähän tyttönen kuulosteli, mutta jälki kiinnosti enemmän ja suoriutui niin kulmista kuin jäljestäkin oikein hyvin ja maavainuisesti. Emme Katin kanssa kiinnittäneet mitään huomiota ampumisesta tulevaan räiskintään. Kepeillä vähän ongelmia, ilmaisee ne kyllä, ihan jokaisen, mutta ei toivomallani tavalla eli Inka seisahtuu kepin kohdalle ja menee maahan vasta kun tulen vierelle tai käsken. Mökillähän meni ihan itse maahan, mutta ei nyt, en ole kuitenkaan huolissani, tämä oli vasta neljäs metsäjälki tänävuonna. Ensimmisellä kepillä suoritti sitten oikein kunnolla sen purkin kaivamisen maasta, sammal vaan lenteli eli filmirullapurkki jälki voisi olla Inkalle ihan hyvä vaihtoehto !


Rommin jäljellä oli alkuun vähän ongelmia. Kati otti kameran mukaan ja se ilmeisesti vähän häiritsi Rommia, mutta alkumatkalla näkyi vähän muutakin ketkuilua. Jana meni kohtalaisesti, mutta taas ensimmäisen kepin jälkeen lähti ihan vikasuuntaan, joten rykäsin vähän kärttyisästi, joten kääntyi katsomaan ja palasi heti jäljelle ja eteni kulmaan asti ihan kivasti, ekassa kulmassa aloitti kokeilemaan eli huomasin sen kyllä tietävän minne jälki menee, tarkisti askeleet tarkkaan, mutta päätti lähteä ihan vikasuuntaan, samalla vilkuili meitä altakulmien, joten puutuin hommaan ja komensin jäljelle, jolloin palasi kulmaan ja mitään kummempia maneereita lähti oikeaan suuntaan aivan jäljen päällä ja sen jälkeen jäljesti hyvin tarkkaan, seuraavissa kulmissa oikaisi ihan vähän ehkä noin metrin verran. Loppua kohden myös ilmaisu rupesi pelaamaan, palkkasin normaalia runsaammin ja kehuin reippaammin, joten palautus tuli jo laukalla ja jälkeä jatkettiin eteenpäin palkan jälkeen täysin jäljen päällä. Tällä jäljellä saavutettiin se mitä tultiin hakemaankin !


Viimeisenä sitten Geenan jälki ja sen jälkeen lähdettiin lenkkeilemään koirien kanssa, valitettavasti työtöt vielä remmissä ja jätkät vapaana. Tytöt käyttäytyivät kyllä ihan hyvin, joten olisi varmaan voinut päästää nekin vapaaksi. Eihän niillä ennenkään ollut ongelmia, kävivät uimassakin yhdessä ja leikkivät, mutta Katin nuoremman nartun paikallaollessa syntyi hämminkiä, joten ei viitsitä vielä kokeilla kuinka niillä sujuisi, ehkä näiden yhteislenkkien kautta saadaan sitten vähitellen varmuus, ettei homma karkaa käsistä, jos pääsevät yhdessä leikkimään vapaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti