keskiviikko 30. syyskuuta 2020

28.. - 30.8.2020 pk leiri Jämillä ja 5.9. - 6.9.2020 Kouvolassa ja Porvoossa treeniä

 Vähitellen ollaan treenirintamalla aktivoiduttu kokeiden seurauksena. Ensin ennen tokokokeita noin kolmen viikon treeniputki muutaman päivän treenivapailla ja näiden jälkeen käynnistetty sitten jälki-, esineruutu- ja tottistreenit.


28. - 30.8.2020 oltiin Toivon kanssa SCY:n pk-ringin koulutusviikonlopussa Jämijärvellä, aiheena etsintäkoe. Kouluttajana Heidi Kailio. Oikein mukava viikonloppu ja Toivon treenit onnistui hyvin.

Lauantaina jälkeä, esineruutua, tarkkuusetsintää ja pudotettua esinettä

 • 2 tuntia vanha
 • Jäljen teki kouluttaja
 • noin 1 km
 • Maastopohja tasainen, jäkälää, kuiva
 • Harha puolituntia ennen jäljentekoa
 • Harha puolituntia jäljenteon jälkeen
 • Jana vasemmalle, jana oli ihan ok
 • Kulmien määrästä en ole varma, ainakin kolme ja sitten kaarros, jossain vaiheessa
 • Kepeistä jäi 1 keppi, jonka kyllä merkkasi, mutta ei tarkentanut, sain nostettua itse sen merkkauksen perusteella
 • Ekalla harhalla nosti koipea, mutta ei pääkään värähtänyt kumpaankaan suuntaan ja toisella harhalla ei mitään reagointia, oli hyvin kiinni jäljessä
 • Jälki sujui ensimmäistä kulmaa lukuunottamatta varmasti, jossa haki jälkeä väärästä suunnasta, tosin maassa oli paljon jalanjälkiä siihen suuntaan ja ei siinä vaiheessa ollut vielä tarpeeksi tarkkaan kiinni jäljessä.
Erinomainen jälki Toivolta ja kouluttajalta saatiin kannustusta osallistua pk-mestiksiin ainakin tämän jäljen perusteella näytti hyvältä.

Lounaan jälkeen käytiin sitten vielä treenaamassa meille uusia asioita, tarkkuusesineruutua ja pudotettua esinettä. Kummatkin oikein kivoja harjoituksia Toivolle, varsinkin pudotettu esine oli Toivosta superkivaa. Siihen tarkoituksella valitsin ihan Toivon lempilelun (pikkiriikkisen jalkapallon) käyttöesineen sijaan, koska ensimmäisellä harjoituksella halusin luoda kunnon mielikuvan hauskasta asiasta.


Sunnuntai jälkeä, hakua ja esineruutua

Janat:
 • Kolme janaa, joiden jälkeen noin 30 - 50 metrin päässä keppi
 • Janojen mitat noin 40 - 50 metriä
 • Janan maastot aivan mahtavaa sammalta ja näkyvyys erinomainen
 • Ensimmäinen oikealle ja kaksi seuraavaa vasemmalle nauhana
 • Ensimmäinen ja toinen erinomaisia
 • Kolmannella otti toisen jäljen noin 20 metriä ennen oikeaa jälke (marjastajan koiran kanssa todennäköisesti)
 • Otin ylös saman janan vähän aikaisemmasta kohdasta ja hyvin lähti ja oikeaan suuntaan
Haku:


Toivo oli ihan loistava ja niin täynnä intoa kuin vaan voi olla. Koska tämä oli ensimmäinen kerta niin nämä tehtiin haamuina. Ihan ei nokka pysynyt alkuun auki, ilmavainun käyttö täysin uutta Toivolle. Teki aivan suoria pistoja ja hienoa laatikkoa eteenpäin. Alkuun jäi vaan ihmiset huomaamatta kiireessää ja pomppi ilmassa, kuin aropupu etsien ihmistä. 

Aika pian alkoi löytyä ihan ne maalimiehetkin, kun tajusi näiden leikkivän kanssaan. Varsinkin kouluttajan ollessa maalimiehenä oli Toivo todella innoissaan leikkiessään Heidin kanssa.

Kouvolassa tutustumassa kisakenttään 05.09.2020


Piipahdettiin myös Kouvolassa tutustumassa KPKY:n tottelevaisuustreeni kenttään Toivon kanssa. Myös Tarmo pääsi tai joutui reissuun mukaan. Aivan upea, hyvin hoidettu treenipaikka, jossa oli ilo treenata. Meitä collieporukkaa oli muitakin tulossa, mutta ennen muiden tuloa, otin jo Toivolla vähän seuraamista ja jääviä niin, että Toivo luopui patukasta, jonka pidin Toivon vasemman lavan kohdalla. Tai no voidaanko puhua vähäisestä treenistä, kun otin myös esteisiin tutustumisen ilman kapuloita. Metrinen vanerieste ja vinoeste.

Sen jälkeen Toivo lepoon ja uudelleen sitten vähän myöhemmin treenaamaan parin kanssa. Pia ja Pata oli meidän parina. Saatiin siis ilmoittautuminen ja paikallaoloon meno treenattua, myös vähän sitten kokonaisuutta myös. Nyt Toivo oli vähän hankala, seuraaminen oli edistämistä ja kontakti ei ihan pitänyt. Muuten sitten kyllä ihan parempaa settiä seuraamista lukuunottamatta.

Tarmon kanssa kävin vähän puuhastelemassa myös kentällä, jotta sekin pääsi kokeilemaan vieraskenttä treeniä, eikä joutunut vaan autossa istumaan.


06.09.2020 Porvoossa tuomareiden koulutustilaisuudessa 

Sunnuntaina osallistuttiin Toivon kanssa palveluskoiralajien maasto-osuuksien tuomareiden koulutukseen Toivon kassa. Tuomarit harjoittelivat janan ja esineruudun arvostelua.

Jana meni Toivolta hyvin ja pisteitä olisi tippunut siitä, että lähdin aavistuksen liian nopeasti koiran perään, ihan ei liina ollut 10 metrissä ja janalta lähdin niin, että liina oli ehkä noin 8 metrissä eli näihin minunkin tulee kiinnittää huomiota itse.

Samalla tuli harjoiteltua tuota odottamista, joka on koiralle ja minulle todella vaikeaa. Esineruudussa Toivo lähti hyvin ja toi heti esineen, mutta sen jälkeen seuraavalla lähetyksellä lähti poikittaiselle polulle. Toinenkin esine löytyi, mutta sitten ei saanut niistä kahdesta esineestä hajua tai ei halunnut ottaa, mene ja tiedä. Toinen esine oli muovinen hiusainepullo ja toista esinettä ei kukaan koira nostanut. Ei myöskään Toivo. Muoviesineitä ei ole pahemmin tullut harjoiteltua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti