maanantai 20. maaliskuuta 2017

16.03.2017 kouluttajien vapaavuorolla tuuraamassa Niinaa

Torstaina Nina oli kipeä, joten olin kouluttamassa ryhmää yksin ja jäin sitten Niinan vuorolle treenaamaan kouluttajien vapaavuorolle eli Toivo pääsi mukaan.

Toivo oli nytkin aika kivan tuntuinen, vaikka tulikin lähes suoraan autosta, jossa oli tunnin odotellut sen aikaa, kun koulutin omaa ryhmää. Aloitin ihan ensin vähän leikkimällä sen kanssa, eikä pahemmin ottanut painetta muista koirista vaan pystyi leikkimään ihan hyvin.

Paikalla oli meidän lisäksi 4 koirakkoa ja viisi eri koiraa. Näissä treeneissä kaksi kenttää on yhdistetty, jolloin tilaa on lähes saman verran kuin kisoissa. Tehtiin Toivon kanssa seuraamista, luoksetuloa ja ruutua. Siinä lähinnä ne pääkohdat mitä treenattiin ja ruutu oli se pääasia meillä, jotta Toivo pystyisi sen hahmottamaan isolla kentällä ja tässä toivoin, että saisimme onnistumisia 100 %:lla.

Ruutuun mennessä Toivo hieman reagoi sivulla työskenteleviin koiriin, mutta kykeni menemään ruutuun ihan kivalla vauhdilla, mutta vähän liikaa oli sitten se, että yksi ohjaajista seurautti koiran juuri ruudun takaa, kun olin lähettänyt Toivon.

Tässä tilanteessa Toivo väisti ja ei mennyt ruutuun ennen kuin käskytin sitä uudelleen ja toinen koira oli ohittanut ruudun selvästi. Nämä on niitä tilanteita, joita ei toivoisi käyvän ja sen takia en näihin treeneihin ole vakituisesti ilmoittautunut, kun ei pysty täysin hallitsemaan tilanteita, koska haluan, että häiriöt on edes, jollain tasolla suunniteltuja näin kokemattomalle ja vilkkaalle koiralle, joka huomaa kaiken. Jätinkin sitten Toivon nähden ruutuun lelun ja lähetin uudelleen, jotta kykenisi sinne ruutuun suoraan innokkaasti eikä vilkuilisi muita.

Ei se Toivo rikki mennyt, mutta kyllä se harmitti kovasti, koska niin iloisesti se suoritti ensimmäiset ruudut. Jos kisasuunnitelmat ei olisi näin lähellä niin tuolla nyt ei niin suurta merkitystä olisi, mutta nyt valitettavasti sillä voi olla vaikutusta. Tällaisia häiriöitä olen ajatellut kyllä kevään aikana lisätä, mutta en heti ihan siihen ruudun taakse vaan ulkona sitten vähän kauempaa ensin ja naapurikehässä sitten voisi toinen suorittaa, jotain aika lähellä, mutta ei sentään metrin päässä ruudun takana.

Luoksetulo oli Toivolla oikein hyviä tänään ja lähinnä keskityin siihen jättöön ja siihen, että piti katseen minussa ja pysyi hyvässä asennossa alussa sekä tuli suoraan eteen hyvällä vauhdilla, ei siis mitään pysähdyksiä. Matka oli nyt mahdollisimman pitkä !

Seuraaminen oli ihan kelvollista, toki vähän otti häiriötä muista kontaktin muodossa, mutta mitään suurta ongelmaa ei ollut. Lähinnä ne tiedostetut ongelmat vasemmalle käännöksissä, liikkeelle lähtiessä kontakti saisi olla aktiivisempi, hidas käynti on meille rytmillisesti vaikea ja kontakti laskee, toisin kun meikäläisen muilla koirilla, joilla taas hidas on ollut parasta ehkäpä.

Toivo jaksoi kyllä ihan kivasti, mutta taaskin voin todeta, että olisi pitänyt viedä se autoon vähän aikaisemmin eli pitää treenit lyhempinä tai jakaa useampaan lyhyeen pätkään, koska reagoi selvästi kentälle tulleeseen koiraan, joka ei vuoron alussa vielä ollut treenaamassa.

Pientä paikallaoloa yritin ottaa loppupuolella, mutta Toivo ei oikein ollut enää sopivassa mielentilassa, joten ne jäi aika lyhyiksi. Hermostui heti, kun jätin vähänkin, joten laitoin Toivon todella lähelle piiloa ja kävin siellä ihan muutamana sekuntina.

Vaikka loppuaika vuorosta ei ihan toivotusti mennyt niin voin kuitenkin olla tyytyväinen ja Sannakin kehui, että Toivo on selvästi kehittynyt ja kasvanut viime syksystä paljon !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti