keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

14.03.2017 hallilla Toivon ja Inkan kanssa

Pakko oli lähteä töistä tiistaina aikaisemmin, jotta ehtii hallille, ennen kuin siellä alkaa treenivuorot. Onneksi ykköskenttä oli vapaana ja pääsin korjaamaan eilisen tuhoja ja täytyy sanoa, että eilisien pahan mielen ja vitutuksen jälkeen mieli on jo parempi. Pialle eilen valitinkin, että tekisi mieli heittää hanskat tiskiin ja keskittyä vaan palveluskoirapuolelle tuon kuumakallen kanssa. Ainakin vielä viime kesänä ja syksynä siellä ei paikallaolossa ollut ongelmia, kun muihin koiriin on se välimatka ja eivät ole vieri vieressä.

Toivon vire oli paljon parempi, mutta yllättävän äänekäs se oli, ei onneksi kuitenkaan työskennellessä, mutta patukka sai äänekästä kyytiä. Paikallaolot tein viimeisenä niin, että Toivo oli Inkan kanssa paikallamakuussa ja paljon kehuin erittäin rauhoittavasti ja välillä kävin silittämällä palkkaamassa tai ennemminkin rauhoittamassa. Jatkossa alan välttämään näitä ns. välipalkkauksia, mutta nyt käyn vähän rauhoittamassa Toivoa silittämällä ja samoin Inkaa, mutta namia en anna. Alussa kyllä vähän annoin kummallekin namia, jotta sain Inkan ja Toivon asettumaan hyvin riviin, niin, että näen vähintään Toivon peilistä, kun Inkahan on kuin patsas, joten sitä ei tarvitse kyylää, mutta täytyy miettiä, että pitäisikö tässäkin aloittaa namien jättö pois lähes kaikissa tilanteissa.

Toivon ilme ja olemus oli hyvä ja kehuin rauhoittavasti piilosta, jolloin se myös keskittyi paremmin. Häiriötä saatiin sen verran, että naapurikentältä haettiin numeroliivit ja kuljettiin suoraan poikkikentän koirien edestä. Jäin näkyville rauhoittamaan koiria kehumalla niitä taas rauhoittavasti. Toki olin myös hiljaa, enkä kokoajan päpättänyt jotain :) !

Useimmiten Toivon suu alkaa tosiaan taaskin vähän kuin napsumaan, maiskuttamaan, kun tulen kohti, mutta katsotaan rauhoittuuko vähitellen, kun ei odota mitään palkkaa namin muodossa. Edessä olleet namit eivät ole tarpeeksi rauhoittaneet, vaikka vähän on niillä ollut parempi, mutta niiden käyttö on vähän vaikeaa, kun se ei aina sovi kaikille muille rivissä olijoille ja eivät kyllä mielestäni Toimi tarpeeksi hyvin Toivolla. Inkalle ne on olleet oiva apu ja jähmettäneet Inkan, mutta Toivoa ei tarpeeksi, eikä sitä ole voinut aina käyttää.

Oikeastaan lelua ei ole vielä tullut käytettyä suunnitelmallisesti, mutta jos lähden sitä kokeilemaan niin pitää varata aika lailla aikaa sen homman läpivientiin. Lisäksi voi olla, että Toivo ei pysty silloin keskittymään senkään vertaa, mutta se voisi olla kokeiltavan arvoinen vaihtoehto, kun Toivo ei niin nameista välitä. Jos se toimisi niin sitten ehtisi ehkä vähän purkaa siihen leluun ennen yksilösuoritusta, jos paikallaolot on viimeisenä. Mutta onko palkkaus sitten siinä vaiheessa liian hätäinen varsinkin, jos sattuisi olemaan ensimmäisenä koirana (Toivo voisi tarvita kunnon purkua siihen palloon/patukkaa ja riittääkö aika semmoiseen tai tilat kisapaikalla) ja mielentila menee ehkä väärään suuntaan ja alkaa olemaan entistä kiihtyneempi, en osaa sanoa.

Ihan muutaman kerran olen paikallaolosta palkannut lelulla, kun on ollut tilanteita, että on ollut paljon koiria ja Toivolle ei nami oikein ole kelvannut ja on katsellut muita koiria, jotka leikkivät. En kuitenkaan oikein ole ollut tähän tyytyväinen, joten useimmiten käytin aiemmin isoa rasiaa, josta annan useamman lihapullan tai mitä sitten sattuu siellä olemaan.

No jopas tuli pitkää pohdintaa ja enpä tiedä sainko edes ajatuksia tähän kasattua !

Voidaan kuitenkin todeta, että Inkan paikallaolo saa Toivon kyllä pysymään rauhallisena ja paikallamakuu alkaa näyttää samalta kuin mitä se oli silloin viimevuoden puolella maanantain hallivuoroilla.

**************

TOIVON TREENIT

  • Metallihyppynouto / näkyvillä taas sama ongelma eli menee kapulalle ja hetkeksi pysähtyy katsomaan minua ja vasta sitten ottaa kapulan / jos teen vaan paluuta niin tätä ongelmaa ei esiinny (palkkana kalkkunaleike) / tein myös muutaman iskunoudon metallille ja nämäkään ei nyt ihan mitään mielettömän hyviä ollut (palkkana vinkuvanarupallo)
  • Ohjatun noudon suunnat ja palautus / laskin kapuloita vähän alaspäin / otin eteentuloja vinosta ja käsiavulla yritin ohjata ja en ollut tyytyväinen / tehtiin muutama sitten pitkällä suoralla palautuksia eteen, ei ongelmaa, tulee kyllä hyvin eteen ohjatun kapulan kanssa, eikä edes ärähdä nostossa, annoin kylläkin nyt apuja eteen tuloon sen verran, että pari metriä ennen eteen tuloa annoin liki käskyn
  • Ohjatun kapulalla hyppynouto / taas tuli todistettua, että kyllä se tämän osaa, siis hyppynoudon, ei ongelmaa missään osassa liikettä
  • Kauko-ohjaus takapalkalla, nyt ei sivulla niitä merkkejä eikä myöskään takana, laitoin taakse vain pienen palkkapurkin, jolta kävi hakemassa frolicin palasen / tein eri matkalla muutaman vaihdon tai yksittäisen
  • Luoksetuloa läpijuoksuna poikki kentän ja hienot eteen tulot
  • Tunnistusnouto / apuna haistelun herätykseen oman piilotus ensin ruutunauhan alle ja sitten niin, että muut kapulat mukaan ja oman piilotus / viimeisenä sitten kapula sinne muiden joukkoon ja otin tämän eri suunnasta ja siirsin ruutunauhan kapuloiden taakse ja palautukseen menin kyykkyyn, jotta saadaan puhkaistua tuo edellisenä päivänä syntynyt epävarmuus
INKAN TREENIT

  • Metallinouto / olipas komea nouto ja laukalla palautus / sähläsin vähän eteentulon, kun en heti muistanut, että vaihdoin Inkan eteen tulon suoraan sivulle tuloon, mutta eipä tuo sähellys mitään haitannut
  • Metallihyppynouto / Inka näytti vähän Toivolle mallia ;), olipas hienot suoritukset kummassakin noudossa
  • Seuraamista ja vähän rally-tokon liikkeitä
  • Luoksetulo
Inka oli kovin innoissaan, kun pääsi vähän töihin ja tehtiin vähän normaalista poikkeavaa noiden noutoliikkeiden muodossa. Myös namit oli kovin mieleen, kun oli niitä ns. jälkinamipalkkoja !

*************
Kotona vielä Toivo sai jumpata illalla kauko-ohjauksen asennonvaihtoja ensin kunnon avuilla ja sen jälkeen annoin vain pelkästään suullisia käskyjä, paitsi seisomasta istumaan annoin käsimerkkiä ja suurimman osan tästä vaihdosta tein peruutuksen kautta, jotta ajattelisi vahvemmin taaksepäin. Inka touhusi siinä vieressä vähän omiaan, joka eri asentoja tai sitten makasi maassa ja odotti, että nameja tipahtaa eteen.

Voisin toki pistää Inkan toiseen huoneeseen, mutta yleensä Inka makaa tai istuu ja saa sitten paljon välipalkkaa tai pääsee välillä tekemään ja Toivo makaa vuorostaan. Tällöin Toivolla ei ole mitään hermostumista muuten näkyvillä, eikä myöskään hallilla, jos Toivo laitetaan maahan makaamaan ja teen Inkan kanssa jotain puuhastelua, mutta jos puuhastelen kentällä Inkan kanssa ja Toivo odottaa seinässä niin silloin alkaa helposti mennä kuppi nurin Toivolta. Olisi paras viedä Toivo autoon, mutta vapaavuorolla ei ole oikein aikaa juosta edestakaisin, kun treeniaika on niin lyhyt, jos joku muu haluaa tulla kentälle.

Metallikapulalla ja tunnarikapulalla tehtiin kummankin kanssa pitoja ja myös kumpikin sai tehdä erittäin lyhyeltä matkalta eteentuloja kapula suussa.

Tehtiin myös tunnarikapulalla kapulan pidon tiivistystä ja jopa Inkakin pääsi juonesta kiinni, vaikka ei olla sille vastaavaa koskaan tehty, vielä se vanhakin oppii :) eli tämä Maarit Hellmanin antama neuvo on kyllä ollut tosi hyvä !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti