tiistai 14. toukokuuta 2013

11.05.2013 Oili Huotarin koulutus

Hskh järjesti taas ihanan koulutuspäivän Ojangossa ja sää suosi meitä oikein kunnolla. Valitettavasti päästiin Inkan kanssa vain käymään koulutuksessa, koska Pablo sairastui vakavasti viikolla ja oli edellisen päivän tehohoidossa Mevetissä korkean kuumeen takia, joka aiheutui paiseesta kaulassa. Poitsun koko alaleuka turpos kokonaan ja näytti aivan vihikoiralta koko pikkumies :( !

Inka teki ensin 25 minuutin session ja myöhemmin lounaan jälkeen 15 minuutin session.

Ensimmäinen osa

 


  • KUUNTELU => seis käskyn kuuntelutreeniä ja testaamista

    Ensin otimme luoksetulon liikkuroituna ja sen jälkeen ruudun. No tällä kertaa Inka suoritti kummankin seis -käskyn hyvin tai ainakin ruudun seis -käskyyn reagoi nopeasti. Itse en ollut luoksetulon seisomiseen tyytyväinen. Oilin mielestä maahanmenossa olisi ollut enemmän toivottavaa ja äänenkäyttö oli häiritsevää. Käytiin vähän yleisesti keskustelua, että mitä olen valmis enää tekemään, kun Inka nyt on TVA ja ikää alkaa olla jo aika paljon. Selitin vähän tuota meidän ääni ongelmaa ja kuinka sitä olen kisoihin minimoinut ja mikä on toiminut.

    Päädyttiin treenaamaan sitten kuuntelua. Heitin pallon kauas ja lähetin Inkan sen perään ja alkuun 2 m ennen palloa käskin seisomaan. Myöhemmin noin 50 cm ennen kuin tavoittaa pallon, ekalla Inka ei mua kuunnellut, toistoilla ja malttoi hieman paremmin olla kuulolla.

    Toinen treeniohje oli sitten sellainen, että ruutuun viedään pallo ja lähetetään Inka sinne pallolle esim. 2 kertaa. Sen jälkeen Inkan nähden viedään se pallo ruudun taakse ja lähetetään Inka ruutuun ja ennen ruutua annetaan uudelleen käsky "ruutu" ja koiran pitäisi pystyä hakeutumaan ruudun oikeaan kohtaan.

    Inkalle olisi hyvä nyt muutenkin vähän saada ruudun paikka selvemmäksi eli ruudunpaikka treeniä tehoharjoitteluun.

    Ääneen voisi kokeilla vaikeuttaa Inkan ruutua. Merkin kummallekkin puolelle voisi laittaa namikipot ja siitä ruutuun tai merkille ilman, että saa ottaa. Täytyy vaikeuttaa Inkan tekemistä, koska kun sen täytyy miettiä mitä voi tehdä ja mitä ei niin se ei ehdi ajattelemaan mitään ääntelyä.

Toinen osa

 

  • SEURAAMINEN JA ASENNE => päätettiin kaivaa Inkan ns. kyllästyminen esille seuraamisessa, jotta päästään puuttumaan. Oili oli sitä mieltä, että kun liikun nopeammin niin kyllä se Inka siellä tulee, mutta kerroin, että meillä ei tietyissä tilanteissa näin tule tapahtumaan, vaan kun seurataan ja seurataan niin, jossain vaiheessa Inka hyytyy ja päättää olla enää tulematta mukaan varsinkin, jos lisään vauhtia.

    Alkuun otettiin täyskäännöksiä, joissa en jää odottamaan Inkaa vaan käännyn nopeasti ja kun Inka ottaa kiinni niin kehun vuolaasti, mutta en palkkaa (liikkurin kanssa) ja kun kunnolla tsemppaa niin tulee palkka. Tämä toimi hyvin ja kun jatkettiin tätä vähän pidemmillä pätkillä niin toimi yhä hyvin.

    Toisella treenillä sitten lähdettiin kaivamaan sitä virhettä oikein tosissaan ja tehtiin tylsää jatkuvaa ja jatkuvaa seuraamista. Lopulta hitaassa käynnissä Inka sitten oikeasti jättäytyi seisomaan ja mä kävin sitten hakemassa Inkan sieltä leppoisasti torumalla, että "oho, mitä ihmettä sä täällä teet......... jatketaan nyt, ei se vielä loppunut" ja vien pannasta mukana jatkaan hommia. Oili sanoi, että hän itse olisi puuttunut jo aikaisemmin tuohon haahuiluun, mutta mä en oikein itse heti sitä tajua ja odotin sellaista totaalista hommien tekemisen lopettamista. Jatkettiin sitten tuon hakemisen jälkeen seuraamista ja Inka palkattiin sitten kun teki taas hyvin.

    Nyt jatketaan tuon virheen kaivamista esille ja opetetaan Inkalle, että töitä ei jätetä kesken. Sen pitää oppia tajuamaan, että se ei ole sallittua. Suuttua ei saa ja varsinkin, kun se haetaan pannasta mistä ei tykkää niin sen parempi.

    Itse ajattelin, että tähän treeniin voi toisille kerroille sitten sotkea ne Lentsun hauskat liikkeenohjaajan kanssa seuraamiset, joissa tulee paljon palkkaa, että ei motivaatio kauheasti laske juuri liikkurin kanssa.

    ************
  • Sannan ja Hupsin treeneistä sen verran, että Sanna oli kirjoittanut, että ennen käännöstä annetaan käsky...................... voisin alkuun kokeilla tuotakin täyskäännökseen eli hiukka Inkaa varoittaa, että kohta mä karkaan ;D !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti