tiistai 22. tammikuuta 2013

22.01.2013 Uuden vuoden kuulumisia

Taas on tämä blogi ollut hiljaiselolla, mutta ei me nyt sentään ihan näin hiljaa treeni rintamalla ole olleet. Ojangossa ollaan jokunen kerta käyty ja Sirke Viitasen koulutuksessa piipahdettiin tuossa viimeviikonloppuna.

Uuden vuoden päivänä käytiin treenaamassa Aijan ja Toukon kanssa Vuokkoset Areenalla ja Inka kulki oikein kivasti. Sen lisäksi olen käynyt yksin muutaman kerran ja Mariannen kanssa käytiin kerran ottamassa hieman enemmän kokonaisuutta Vuokkosilla ja olin oikein tyytyväinen Inkan iloiseen esiintymiseen. Näiden lisäksi käytiin vielä Satun ja Demon kanssa Sporttikoirahallilla yhtenä lauantaina treenailemassa ja sielläkin pyrin ottamaan enemmän kokonaisuutta. Siellä Inka oli vähän turhan korkeassa vireessä suoraan autosta ja Inka oli liian innoissaan, joten ääntä tuli liikaa vaikka muuten ollut aika hyvin hiljaa treeneissä. Inkan työskentely oli ihan kivaa ja ainoastaan Z:ta täytyi ottaa alusta uudelleen, kun Inkan keskittyminen oli ihan jossain muualla kuin missä olisi pitänyt.

Ääntely on kuitenkin nyt hiukan tosiaan vähentynyt, kun juoksu on jäänyt taakse, joten se on erittäin positiivista. Ohjatun ja ruudun merkin palkkaus patukalla tuo sopivasti intoa, mutta ei onneksi lisää äänenkäyttöä. Ohjatussa ääni alkanut vähentymään patukalle patoamisen kautta, joten ohjatun kapuloiden viennin aikana palkataan sitten patukalla pelkkää vientiä ja erikseen sitten ohjatun suuntia. Tuntuu toimivan ihan kivasti. Ohjatun suunnat on nyt vähän parantuneet, jätettiin välillä keskikapulaa pois ja laskin rajusti kapuloita alaspäin vahvistaakseni kaarretta.

Seuraamista olen palkannut lähinnä vaan tennispallolla ja hiljaa tehdystä työstä tulee pallo ja muuten sitten en noteeraa tai sanon vaan "Oho" ja annan uuden tilaisuuden tehdä sama hiljaa.

13.01.2013 Sirke Viitasen koulutus

Alkuvuonna ollaan sitten yritetty löytää ratkaisua Inkan löysään työskentelyyn luoksetulossa. Hyvin meni melkein 30 minuuttia tähän Sirken koulutuksessa. Sen lisäksi ehdittiin vaan miettiä Inkan sivulta maahanmnenoa ja nousemista.

LUOKSETULO

Tässä mietittiin vaihtoehtoa, jos toistakin. Sirken kanssa pitkään pohdittiin Inkan ongelmaa sen jälkeen, kun hänelle näytin miltä se normaalisti näyttää (kisatyyliin) ja Sirke totesi, että ei sillä tosiaankaan ole terävyyttä pysähdyksissä.

Kierroilla Inka ennakoi liikaa (ei ennakoi pysähtymällä, mutta tietää, että jotain tulee ja osaa odottaa), vaikka sille läpijuoksuja lelulle tekisikin tai ottaa seuraamaan yms. ja myöskin naminheitoilla pysähtyy kohtuullisesti, samoin putkesta ulostullessa pysähtyy hienosti, mutta kun siirretään suoralle kisamaiseksi niin tilanne on aivan sama kuin aikaisemminkin.

Sirke ehdotti lelun varastamista eli liikkuri apuohjaaja varastaa pallon, mutta en oikein pidä tätä hyvänä, kun Inkalla on tapana jäädä kyttään ihmisiä. Kokeiltiin tätä, mutta mä pysäytin ja lähetin pallolle vähän kehnosta pysäytyksestä ja lähetin Inkan takapalkalle, jonka Sirke varasti. Ei tainnut ihan näin olla tarkoitus.

No sitten tehtiin niin, että vapautettiin Inka lennosta ilman seis käskyä takapalkalle ja tämä toimi kohtuullisesti, ekalla teki hieman lenkkiä, kun yllättyi, mutta toisella ja oli hieman terävämpi. No tämä toimi ehkä eniten, mutta tämäkään ei itse asiassa ollut meille uusi juttu.

Lisäksi siihen ääntelyyn Sirke ehdotti namia jalkojen väliin aivan kuin Jessica. Kerroin sitten miten siinä oli käynnyt eli Inka alkoi huutamaan lakkaamatta kaikissa liikkeissä entisen muutaman piipahduksen sijaan, kun nami jätettiin pois. No pohdittiin tätäkin niin, että mietin ehkä yrittäväni käyttää pelkästään tässä sitä namia jalkojen välissä ja käyttää kisoissa sitten jättökäskynä "ET OTA" sen normaalin odottaa -käskyn sijaan. Muualle ei sitten tätä viljellä !

MAAHANMENO SIVULTA

Yritän opettaa Inkaa hieman nousemaan ensin istumaan takajaloilleen ja nostamaan etutassujaan ylös ja sitten ohjaamaan vasemmalla kädellä Inka maahan. Tässä ei ole hyvä olla oikeassa kädessä namia (koira siinä suurinpiirten sivulla). Vedä käsi tarpeeksi eteen, jotta Inkan selkä pääsee suoraksi.

MAASTA ISTUMAAN NOUSEMINEN

Inkan selkä on niin pitkä, että siltä tuskin onnistuu nouseminen hypähtäen istumaan, varsinkin kun sen asento maassa ei ole sellainen, että se pitäisi jalkojaan kunnolla kroppansa alla, joten nyt treenaan istumista niin, että ohjaan sen pitämään namilla kuonon alaspäin, sen sijaan, että Inka noustessaan kurkottaa kuonollaan kohti minua.

Z:N SEURAAMINEN JA ISTUMINEN

Sirken mukaan minun pitäisi paljon palkata liikkeelle lähdöstä alussa (kuten seuraamisessakin) ja ottaa välillä liikkurin kanssa niin, että ekalla suoralla seisominen ja seuraavalla liikkeenohjaajan käsky -sanan jälkeen heti annan uuden seuraamis -käskyn eli paljon erilaisia variaatioita.

Tarkoitus oli Inkan kanssa tehdä, kuten edellä kirjoitin, mutta mä tollo otinkin istumisen sen uudelleen seuraa käskyn sijaan (no ku se ongelma oli, että Inka ei istu) ja Inka istui ihan ok. No todettiin, että kisoissa, jossa se seuras hyvin ja sain otettua käskyä antaessa sivusilmällä kontaktin Inkaan niin se istui, joten tuo Sirken antama neuvo tuntuu ihan loogiselta.

16.01.2013 Heidi Pesosen koulutus / tehis

Heidi oli kovasti pohtinut edellisen koulutuksen jälkeen Inkan ääntely ongelmia ja oli sitä mieltä, että teen niistä suuremman ongelman kun mitä ne on (paitsi ne juoksun alkamista edeltävät kisat), joten pitäisi löystää pipoa. Karsinnoissakin koirilla oli ollut ääntelyä ja ei vaikuttanut niin ratkaisevasti arvosteluun. Nyt kannattaisi miettiä, että mihin se ykkönen jää tällähetkellä kiikastaan.

Inkan kanssa tehtiin sitten tunnari ja ohjatun suuntia.

TUNNARI

Tunnaria oli tarkoitus käydä läpi sen ääntelyn takia ja hermostuneen kapuloiden etsinnän takia, mutta tälläkeraa  Inka odotti suhteellisen hiljaa ja hieman äänähti kapuloille laukatessaan, työskenteli rauhalliseti kapuloilla, mutta palautusvauhti oli taas ravilla. Ei kuitenkaan pudotellut tai pitänyt kapulaa huonosti.

OHJATUN SUUNNAT (leikki)

Inka laitettiin merkin taakse ja pidin pannasta kiinni, kun heitin kapulan niin pitkälle oikealle kuin jaksoin. Sen jälkeen menin Inkan eteen ja lähetin kapulalle. Toistettiin tämä pari kertaa ja sitten toiselle puolen. Inka teki ihan hiljaa ja hauskaa tuntui olevan tyttösellä. Sen jälkeen toiseen suuntaan. Tätä voi tehdä ulkonakin ihan ittekseen Inkan kanssa.

Heidi ehdotti, että teen tätä ennen kisaa useampana päivänä, sen jälkeen testaan normi ohjatun, mutta niinpä niin........... suunnitelmat muuttuu ja Inka ei sitten ole päässyt treenaamaan, kun lauantaina ei pystynyt kävelemään, tassunpohjassa märkivä ihottuma, joka siis todella kipeä.

Varastopunkkiallergiako nostaa taas päättään vai onko tämä taas antibioottikuurin aiheuttama jälki"tauti", voi kökkö........ antibiootti => hiivaa => kutisee => nuolee => iho märkii, bakteerit jyllää, voi kökköjen kökkö, ei kun suihkuun suihkutelee ja hiivapesua tassuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti