keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

10.06.2018 tokotreenit Tuusulassa

Sunnuntaina puolenpäivän aikoihin Heidin ja Paulan kanssa treffit Tuusulan kentällä, kun Heidi oli varannut kentän omaan käyttöönsä kenneltapaamisen tiimoilta, mutta kun kasvatteja sitten peruutti tulonsa niin me päästiin mukaan myös !


TOIVO


Aloitin Toivon kanssa merkin harjoittelulla ja ensin ei hahmottanut 15 cm merkkiä vaan suuntasi takana olevalle ruudulle, joten kävin näyttämässä sitten merkin. Sen jälkeen tein parista eri suunnasta ja hyvin hakeutui merkille, jonka takana oli alusta ja alustan poiston jälkeen suuntasi haluttuun paikkaan merkin taakse.


Toivon kanssa treenattiin ruudun tyhjään lähetystä ja ruutuun menoa erikoisvoittajaluokan säännöillä ja nämä on aika uusia Toivolle, ollaan vain hallilla muutaman kerran tehty talven aikana ja eteen lähetystä tyhjään on tehty parilla eri variaatiolla aikaisemmin:


  1. Käyn näyttämässä mihin haluan Toivon juoksevan ja sen jälkeen palaan koiran vierelle ja lähetän sen kohti haluamaani paikkaa / kun se on edennyt tarpeeksi pitkälle ja suoraan, heitän sille pallon esim. heittolelua käyttäen tai sinkoamalla pallon ihan käsivoimin.
  2. Toisekseen käytin hallilla Korvhållareita (kaksi kappaletta käytössä), joille Toivo juoksee hakemaan namin. Tämä ehkä parempi tapa, koska ei kiihdytä Toivoa liikaa, mutta talvella kouluttaja kehotti tekemään myös noita ensin mainittuja siinä rinnalla.
Toivo kiihtyy liikaa tuosta ensimmäisestä vaihtoehdosta ja tulee ääntä mukaan. Lisäksi ei millään meinaa pysyä istumassa odottamassa sillä aikaa, kun käyn näyttämässä paikkaa mihin juosta suoraan. Joudun siis hillitsemään sitä eli palauttamaan mielentilaa sopivammaksi, joko luopumisen kautta tai laittamalla namin Toivon jalkojen väliin ja sitten vasta lähetys. Tuossa vaan on hieman sitä ongelmaa, että kun ottaa namin maasta niin lähteekö sitten kohdetta kohden suoraan.


Ruutuun lähetin vielä vähän niin, että menin itse lähemmäs ruutua, oikealla olin selvästi kauempana ruudusta, mutta vasemmalle menin lähemmäs, kun siellä ei ollut ruudussa alustaa. Olisi hyvä laittaa toinen alusta toiseen ruutuun.


Ruutu oli sijoitettu niin, että kummassakin suunnassa oli ruutu eli ruudut oli vastakkain noin 23 metrin päässä lähetyspaikasta.


Toivo piti sitten muutaman koiran harjoittelun ajan taukoa ja tehtiin vielä tunnistusnouto, jonka varmistelin taas, että sen ei tarvitse kääntyä minua kohden. Nyt en vienyt omaa itse vaan Heidi vei sen jo ja itse kävelin vaan toiselle puolen. Toivo suoriutui nyt ihan kivalla ilmeellä työstä ja toi minulle. Tämä Charlotten antama neuvo on kyllä ollut meille aika pelastava treenimuoto ja epävarmuus ei paista enää niin pahasti !


TARMO


Tarmo treenasi taas leikkimistä, merkin kiertoa, seuraamista ja ruutuun menoa !


Lähinnä leikittiin ja tämä taisi olla Tarmon ensimmäinen käynti tällä kentällä !


*****


Lopuksi sitten vielä paikallaolot Dani, Riemu ja Toivo. Dani ja Riemu tekivät makuuta ja Toivo istumista sen kaksi minuuttia. Sen jälkeen käskin Toivon maahan ja heti sen jälkeen kutsuin Toivon luokse. Kisassahan tuossa kohtaa olisi vielä makuuta ainakin minuutin verran ennen kuin kutsutaan koirat luokse. Toivo meni aika hitaasti maahan, mutta eteen tuli hyvin suoraan ja reippaasti, samoin sivulle.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti