torstai 7. kesäkuuta 2018

06.06.2018 Tarmon kanssa tottistreenit

Tarmo pääsi ihan yksin reissuun keskiviikkona, kun Toivo oli tiistaina käymässä osteopaatilla ja lepää nyt loppuviikon toipuen hoidosta eli en rasita sitä treeneillä. Toisekseen myös viikon tauko tekee hyvää toivottavasti, kun on aika tiukka kisaputki takana.


Mentiin sitten töiden jälkeen Tarmon kanssa Taliin HPH:n tottelevaisuuskoulutukseen ja pikkuinen mies pääsi ihan kahteen otteeseen kentälle.


Ekalla kierroksella tultiin hienosti yhdessä kentälle ja alkuun leikittiin narupatukalla. Tarmo ei vieläkään tartu täysillä patukkaan, kun ollaan tällaisessa tilanteessa. Kotona ote on paljon napakampi ja kiskoo patukkaa voimakkaammin.


Nyt lähinnä kyllä saalistaa ja tarttuu, mutta ote on löysä, eikä vastusta kunnolla, joten näin jälkikäteen tuli mieleen, että olisin voinut toimia samoin kuin sunnuntaina eli olisin antanut sen saalistaa ja tarttua patukkaan niin, että se olisi ollut minulla sivulla tarjolla käsien välissä ja olisi voittanut sen minulta tällä tavoin  ja saanut sitten kantaa patukka ja pitäisin sen samalla liinassa kävellen ympyrää ja kehuen, täytyykin kokeilla seuraavalla kerralla. Päivihän viime kesänä tätä mallia Toivolle kehotti käyttämään, kun ei olisi niin kuormittavaa. Tosin kyllä taisi sanoa, että nykyinen tapa toimii myös, kun on siihen oppinut !


Tosin Tarmolla on nyt hampaiden vaihtuminen vaikuttanut tähän myös, mutta eiköhän tuo suu ala olla jo parantumassa, joten voisin nyt alkaa kohdin lähellä kaksistaan tätä leikkimistä kehittämään, kun ihan pikkupentunahan Tarmo oli ihan älyttömän hyvä leikkimään.


Tässä vaiheessa treeneissä sitten kävi hieman ikävämpi episodi. En ollut tarpeeksi varovainen ja en jotenkin rekisteröinyt, että aikuinen suursnautseri narttu oli vain muutaman metrin päässä meistä treenaamassa, ilmeisesti hakemassa meistä häiriötä ja olin laskenut liinan kädestä hetkeksi ajattelemattomasti leikin tiimellyksessä.Tarmo ei ole vähään aikaan kiinnittänyt huomiota muihin koiriin treenatessa niin en nyt ollut tarpeeksi varovainen niin Tarmo lelunsa kanssa innostui menemään kohti narttua, taisi ihan luokse mennä ja tämä toinen koira kävi sitten Tarmon päälle ja Tarmo lähti karkuun tiputtaen lelunsa.


Onneksi minulla oli toinen samanlainen lelu taskussa ja nappasin vaan Tarmon liinasta ja jatkoin leikkiä sen kanssa ja aloitettiin sitten seuraamisen harjoitukset ihan, kun mitään ei olisi tapahtunut. Mielestäni Tarmo ei tapahtumasta paljoa ottanut painetta, mutta huomattavasti nopeammin väsyi sitten itse tekemiseen, joka oli ymmärrettävää.


Seuraavalla kerralla sitten näkee miten tämä vaikutti Tarmoon, luoko epävarmuutta vai ei !


Vähän harmittaa oma huolimattomuus ja häiriön aiheuttaminen toiselle, mutta toisaalta olisi kiva, että pennulle tai nuorelle koiralle annettaisiin vähän enemmän tilaa, koska on aika todennäköistä, että se ei kestä muutaman metrin päässä treenaavaa koiraa ja liian suuri häiriö ei tässä vaiheessa ole suotavaa.


Toinen koulutusryhmä treenaa aina huomattavasti kauempana ja myös yleensä yksittäiset koirat, jotka treenaavat samaan aikaan, pysyttelevät vähän kauempina koulutusryhmistä tai kysyvät sopiiko tuoda oma koira paikallaoloon lähelle, jos ryhmän koira treenaa siinä ihan lähellä, mutta toisaalta kyllä ymmärrän, että haetaan nimenomaan sitä häiriötä omalle koiralle ja Toivon kanssa se olisikin ollut ihan hyvä juttu ja tarpeellinen, mutta Tarmolle nyt liian suuri häiriö, kun se oli kentällä käymässä vasta muistaakseni kolmatta kertaa yleisessä tottelevaisuus koulutuksessa !


1. kierros


  • Leikkiminen patukalla
  • Seuraaminen imuttamalla (lihapulla) / perusasentoon pysähdyksessä tai palkkauksessa muutenkin oltava tarkkana, että en käännä pentua vinoon käden asennolla
  • Luoksetulon eteen tuloa niin, että Terhi piti Tarmoa liinassa / tässä vaiheessa Tarmo alkoi väsymään, joten sen jälkeen yksi pentuluoksetulo niin, että otin Tarmon kyllä eteen, mutta peruutan taaksepäin vastaanottamaan
2. kierros


  • Jääviä istu / maahan, ihan kivoja suorituksia
  • Eteenmeno ruokakupille / peruutin pentu sylissä ja sitten päästin syömään kupille


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti