perjantai 26. helmikuuta 2016

25.02.2016 kouluttajien vuorolla treeniä ja hieman ruokamietteitä

Ei olla treenailtu nyt viikkoon, kun ensin Inka viime perjantaina oli pissannut ja ripuloinut sisälle, mutta se meni onneksi ohi yhdessä päivässä, mutta sen jälkeen Toivon pakki oli ihan sekaisin. Toivo valvotti sitten lauantain ja sunnuntain välisen yön, joten olin aika väsynyt, kun menin aamulla aikaisin tokokisoihin töihin kehäsiteeriksi.

Toivon kanssa menikin sitten vähän kauemmin, joten ei treenailtu yhtään mitään tai no ruokaa annettaessa ollaan harjoiteltu peruuttamista Jessican neuvolla, jossa Toivo lähtee nyt suoraan taakse kauhean kiireellä, mutta suoraan.

Päätin sitten samalla vaihtaa Toivon ruoan, koska kaksi viimeistä ruokaa eivät näytä sille sopivan. Kummastakin tuli ulostetta liikaa ja turhan löysää sekä Toivo ei halunnut oikein Anf:n lammas - riisiä syödä. Racinelista tuntui myös turkkikin huononevan, mutta tiedän kyllä, että kyseinen ruoka on toisille sopinut hyvin. Toivohan söi joulukuuhun asti Cibaun Fish & Rice kuivamuonaa, joka sille sopi hyvin, mutta siinäkin olisi voinut uloste olla kiinteämpää, vaikka sitä tuli vain kerran päivässä päivälenkillä pari kertaa. Turkki oli hyvässä kunnossa, mutta hengitys alkoi haisemaan voimakkaasti. Itseäni se ei alkuun häirinnyt, mutta vähitellen se oli aika kamalaa ja rupesi häiritsemään todella. Nyt on sitten kaksi puolikasta säkkiä kotona tyhjänpanttina. Anf:n lammas-riisiä ja Racinelin lammas-riisiä lojuu nyt käyttämättömänä. En tiedä paljon niissä säkeissä on, kun patterit pitäisi vaihtaa vaakaan. Anfin ruoka on ostettu tammikuussa ja Racinel joulukuussa. Ovat olleet tynnyrissä säkkeineen ja Racinelin säkin saa suljettua kunnolla.

Toivolle sitten aloin lisäämään "ripulinhoito" ruokaan vähän uusia nappuloita Acanan Lammas & Omena ja nyt on jo menossa 4 desiä ja hyvin menee ruoka alas. Syö jopa vahingossa maahan tiputtamat nappulat sekä kuivana, joka on jo suoranainen ihme. Kuppi on ollut niin kiiltävä puhdistuksesta ruokailun jälkeen, että ihan ilo silmille. Anfia, kun tuppas jäädä kuppiin (Inkalle olisi kyllä Anf kelvannut oikein hyvin). Ulosteesta en vielä osaa sanoa kauheasti, mutta ainakin vähemmän sitä tulee. Kallistahan tuo ruoka on, mutta täytyy tilata 18 kg säkki niin päästään tuohon Anf:n hintaan !

Inkan viimekertainen kuivamuona kokeilu päättyi ikävästi (1/2 - 1 dl per päivä), mutta ajattelin nyt vielä yrittää kokeilla lisätä Inkan ruokaan Ziwipiikin lammasta. Katsotaan kuinka käy, täytyy tarkkailla Inkan tassunpohjia ja olemusta nyt tarkkaan. Ihan vaan noin 30 grammaa olen antanut. Inkahan on nyt vanhemmiten kestänyt Frolicia ja Natural menuta silloin tällöin annettuna sekä kuivattuja kananfileitä sekä hammasluita, mutta ongelmia tuottaa kuivamuona, jos sitä saa jatkuvasti. Ihmeellisesti se on kestänyt kuivamuonaa ihan useamman desin, jos on antanut silloin tällöin (tarkoittaa 1 - 2 kertaa kuussa), eikä pakkikaan ole mennyt sekaisin. Ziwipeak on vaan ihan törkeen kallista, kun tuollainen 434 gr maksaa 16,00 eurosta ylöspäin ja 5 kg yli 100 euroa. Tuolla Inkan annoksella ei nyt onneksi ihan törkeän hintaiseksi tule, mutta kokeilulla pyrin siihen, että jos sille voisi antaa annoksen kuivaa, jos ei ole jääkaappi mahdollisuutta. Samoin myös märkäruokia täytyy vähän kokeilla, koska Kivinokan mökillä on vain jääkaappi ja pakasteilla, kun ruokkii niin tarvittaisi se pakkanen.

TOIVON JA INKAN TREENIT

Aloitettiin jo hallin ulkopuolella keskittymistreeneillä Toivon kanssa ja siitä sitten kentän puolelle harjoittelemaan samaa asia, jonka jälkeen leikittiin.

Tällä kertaa kenttiä oli kaksi, joten poistettiin väliaidat ja esteet toiselta kentältä. Paikalla oli nyt kuusi koirakkoa, joka oli Toivolle tosi haastavaa. Näin ahdistuneena en sitä ole nähnyt aikaisemmin, mutta Toivon tyyppiselle koiralle tuo aika odotettavaa olikin. Meinaan, vaikka koiria on ollut useampia kentällä samaan aikaan tekemässä hommiaan niin ei ne ole tällä tavalla Toivoa häirinneet. Kovasti ihmetteli, kun koiraa sinkosi suuntaan, jos toiseen suorittamassa Evl:n liikkeitä. Myöskin ihmisiä sitten oli häiriönä kulkemassa, kun suoritti liikkeitä.

TOIVO

Seuraaminen / oli vähän hankalaa, kun Toivo ei ihan pystynyt keskittymään, joten jouduin tyytymään pieniin palasiin ja palkka noin 2 - 5 metrin päästä jo.

Liikkeestä maahanmeno / peruuttamalla pari kertaa ja sitten suunnan vaihto ja sivulle, siitä maahanmeno seuraamisesta

Istu ja seiso / leikkimisen kautta, istuminen kieppien kautta ja seisominen sitten hieman käsiohjauksella

Hyppy alo / oikein kiva

Merkin kierto hyppyjen välistä / vähän ahdisti irrota merkille, kun sen takana käveli samaan aikaan Carita ja Juuso, joten vähän epävarma meno, mutta kiersi merkin. Toisella lähetyksellä hiukan taas ahdisti belgi tyttö siinä sivulla, joten kävin sitten auttamassa menemällä itse merkin lähelle ja ohjaamalla. Sitten taas uudelleen ja nyt kierrettiin hyvin, lähtee aika suoraan ja ei tee mitään laajoja kaarroksia ja tästä pidän kovasti.

Luoksetulon istumaan jättöjä, tassut / tämä oli harvinaisen vaikeaa, tuntui tassut olevan kovin liikkuvaiset ja piti käännellä katsomaan mitä ihmettä muut koirat juoksee edestä ja sivulta, leikkivät siellä sun täällä ja ohjaajat kehuvat iloisesti

Ruutu / Toivo kyllä bongasi ruudun, mutta ahdisti kummallakin puolella harjoittelevat koirakot niin, että ei pystynyt lähtemään, joten lopulta autoin viemällä ruutuun lelun ja jopa yhden kerran ihan kutsumalla ruutuun => piti siis helpottaa ihan hirveästi viime kerrasta, jolloin pystyi juoksemaan ruutuun muiden treenatessa

Luoksetulo / ei oikein olisi halunnut jäädä, odota -käskyä ei kuunnellut ollenkaan, joten jouduin turvautumaan istu käskyyn. Peilistä seurasin tassujen levottomuutta, ei myöskään oikein keskittynyt sivulle tulemiseen kunnolla vaan tuli sellaisia vähän eteen tulon välimuotoja kerran tai pari. Lopulta sitten suoriutui ihan kiitettävästi.

Taidettiin tehdä hieman pomppu kaukoja istumaan myös ja oikein kivasti edistyy. Leikittiin sitten loppuun hieman.

INKA

Vähän rallytokoa namipurkille, joka kentän reunalla tai taskussa, palkkana kalkkunaleikkeet. Inka oli ihan innoissaan, mutta välillä unohtaa, että pitäisi seurata. Oli kyllä niin iloinen tyttö, kun pääsi tekemään. Silmät oli niin kirkkaat kotiin palattaessa !

Tällä kertaa teki taaksepäin askeleet todella hyvin ja napakasti. Ongelmia lähinnä oli "viekku" -käskyllä suoritettavat täyskäännökset sekä sivulle tulot, kun niissä meinasi tai irtosi kovin kauas.

Tehtiin liikkeestä maahan, jonka minä tahdoin mokata jatkamalla matkaa, tehtiin maassa ja istumassa ollessa ympäri kävely ja kaiken moista muuta pientä. Kaukoja tehtiin kanssa, mutta seisomaan nousu oli karsea, ihan kuin ei koskaan olisi treenattu, joten menin sitten ihan lähelle ja siitä treeniä. Muutama ruutuun lähetys ja vielä luoksetulo ihan läpijuoksuna. Inka ei pahemmin reagoinut muihin koiriin, kun sillä oli niin kiire tehdä hommia.

Purkkipalkka pelasi hyvin ja ihan selvästi näytin mihin jäi ja mitä siellä oli. Pienempi purkki sitten löytyi ihan minulta taskusta. Muutaman namin sai sitten ihan suoraan myös pussista !

**********
Kouluttajien vuoron jälkeen jäin kouluttamaan omaa ryhmää ja Inka sai jäädä halliin seuraamaan hommia. Hyvin nätisti ja hiljaa se siellä odotti ja ei yhtään ottanut häiriötä minun äänestä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti