tiistai 9. helmikuuta 2016

06.02.2016 Inkan rally-tokokoe Lahdessa

Lauantaina matkasin Lahteen viemään Inkaa Rally-tokon alokasluokan kokeeseen. Tarja oli tulossa ohjaamaan Inkaa ja kisaisi myös Inkan tyttären Kiran kanssa avoimessa luokassa saaden hyväksytyn tuloksen AVO 80 !

Toivo oli myös mukana, koska en viitsinyt jättää sitä yksin kotiin pitkäksi aikaa ja samalla ajattelin taas hyödyntää kisapaikkaa käyttäytymistreeniin, jos vaan mahdollista. Ihan alkuun vein Inkan ja Toivon lyhyelle kävelylle ja sitten Inkan tutustumaan halliin. Tällä kertaa oli paljon tilaa, missä saattoi käydä lämmittelemässä koiraa. Inkasta alkaa huomaamaan, että se alkaa olla jo aika vanha ja ei tunnu yhtään innostuvan kisapaikasta, kuten nuorempana tai hötkyile paikan päällä vaan on vähän liiankin rauhallinen. Kyllähän Inka innostui Tarjan nähtyään, mutta muuten oli aika vaisu, mutta nautti saamastaan huomiosta ja nameista !

Tällä kertaa koitui sitten kohtaloksi se, että Inka tuntui vahtaavan minua, etten vaan karkaa taas, jonnekin ja jätä häntä. Jouduin myös näyttämään, että minulla ei ole namia käsissä, kun oli lähdössä Tarjan kanssa kisaamaan. Yritin pysyä poissa näkyvistä, mutta sillä seurauksella, että Inka tuntui kehässä etsivän minua. Tuloksena tänään oli nolla, koska Inka ei vaihtanut askellajiaan juoksuun, joten samalla ei myöskään vaihtanut sitä käyntiin, kun ei kerta juossut, joten siitä meni jo 20 pistettä, lisäksi kaksi vinoa perusasentoa, joista lähti piste kummastakin sekä peruutuksen askelvirheet, joista lisää vielä 10 pistettä pois ja paripistettä pois yleisvaikutelmasta.

Tuomari oli kirjoittanut vielä, että ei välillä kuutele (juu, ei kuunnellut, kun etsi minne katosin) ohjaajan käskyjä. Mainitsi kuitenkin, että paljon rauhallista osaamista :) !

No joo ei se kuunnellut, kun etsi minua katsellen ihan eri suuntaan kuin ohjaajaan, joten ehkä minä sitten yritän, jossain vaiheessa itse käydä sen kanssa vielä kisaamassa, mutta mun täytyy ensin rakentaa sille sopiva palkkaussysteemi, jotta se jaksaisi innostua kisapaikallakin tai sitten Tarja käy vielä sen kanssa myöhemmin kesällä, kun palaavat reissusta. Olen kyllä itse muutamia kertoja tehnyt ilman palkkaa rally-toko rataa ja se on ollut ihan innoissaan, mutta se ei ole sama asia kuin kisa. Vanhus tuntuu välillä unohtavan, että mitä oli tekemässä ja jää haaveilemaan.

No pääasia kuitenkin oli, että Inka sai yksilöllistä huomiota. Namit ja ruokapalkka tuntui kelpaavan oikein hyvin. Vähän kisan jälkeen otin ihan pikkuisen kisapaikalla Inkalle seuraamista ja käännöksiä vaatimalla sen tekemään kunnolla kontaktissa ja keskittyen, jottei ihan pääse lusmuilemaan.

Toivo kävi kerran hallilla harjoittelemassa keskittymistä ja minun kuuntelua. Alkuun vaan istumaan ja siitä palkkasin namilla kontaktista ja hiljaa olosta. Sitten siirtyminen häkkialueelle, jossa otin hieman lelun kanssa lyhyttä seuraamista ja yrittäen saada onnistuneita pätkiä kovassa häiriössä, ihan vaan muutamia metrejä. Sitten Toivo autoon ja sen jälkeen ei toistettu harjoitusta, koska se meni niin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti