torstai 18. helmikuuta 2016

17.02.2016 Jessican koulutus

Satun ja Demon kanssa Jessican luona Sipoossa koulutuksessa. Demo aloitti ja heidän treeneistä tuli hyviä oppeja, jotka täytyy nyt kirjata ylös.

Demo kisaa tällä hetkellä Evl:ssä ja kierto-nouto-hyppy -liike ei ihan ole vielä valmis vieraassa paikassa, joten suurin osa heidän treeniajasta kului tähän liikkeeseen. Lisäksi kapea halli toi oman haasteensa.

KIERTO - HYPPY - NOUTO

  • Ei auteta liikaa koiraa vaan yritetään saada se ottamaan enemmän vastuuta itse, jos koira epäröi niin ei mennä auttamaan koiran luokse vaan otetaan esim. yksi askel eteenpäin avuksi ja siitä lähetetään uudelleen
  • Jos lähtee kapulalle yms. niin pysäytetään ja ohjataan uudelleen
  • Vaikeutetaan treeniä / laitetaan esim. lelu matkan varrelle ja siitä sitten kiertämään
  • Vaikeutetaan treeniä / laitetaan 2 kapulan sijaan kolme kapulaa ja siitä lähetys kiertämään
  • Jos koira alkaa väistämään yms. tai jähmettymään niin käydään lähettämässä lähempää ja sitten palataan edelliselle paikalle ja uudelleen
  • Korjauksesta vain suullinen kehu ja oikein tehdystä kunnon kehut
PERUUTTAMINEN

  • Nami laitetaan noin 2 metrin päähän eteen (maahan tai kippoon) ja siitä peruuttamaan
  • Nami on vasemmassa kädessä ja lähdetään peruuttamaan, palkataan hieman eteen alas
  • Nami on oikeassa kädessä ja lähdetään peruuttamaan, palkataan oikealla kädellä koiran eteen vasemmalle
  • Välillä namin voi heittää eteen
TYHJÄÄN LÄHETYS

Ei tehty, mutta keskusteltiin....... seinää päin hallissa lähetyksistä !

Toiset opettaa koskemaan esim. paperipalaa, joka on laitettu seinään. Marianne ja Jessica näköjään käyttävät vähän samaa tapaa eli heittolaitetta ja lähettävät koiran eteenpäin ja heittolaitteella viskaavat pallon suoraan koiran eteen sen edettyä suoraan.

Itse olen hieman harjoitellut niin, että vien pallon seinän viereen ja lähetys samoin kuin eteen menossa pk-puolella, mutta käsimerkki vähitellen pienemmäksi ja pois.

*********

Toivon vuorolla aloitettiin paikallamakuulla Demon kanssa. Hain Toivon autosta ja hallin ulkopuolella tein keskittymisharjoituksia ja sitten vasta sisälle. Villaloimen irrottaminen ja keskittymisharjoituksen jatkaminen. Siitä sitten kentälle paikallaoloon, johon Demo meni ensin ja sitten vasta Toivo.

Korostin Toivolle, että pitää istua. Ihan kivasti Toivo pysyi istumassa, kun Demo käskytettiin alas, kylläkin eri käskyllä kuin Toivo. Koirien jätössä käännyin pari kertaa ympäri ja kävin palkkaamassa Toivon ja sitten vasta etenin samalle tasolle kuin Satu. Ylöstulossa taas reagoi Jessican käskytykseen, joten en sitten heti käskenyt lopulta ylös. Tuli hyvin reippaasti, kun sitten käskin istumaan. Oikein kiva ja mitä parasta niin oli hiljaa.

TOIVON TREENIT

PAIKALLA MAKUU HÄIRIÖSSÄ

Jatketiin sitten samalla teemalla eli nyt otettiin vähän enemmän matkaa minun ja Toivon väliin. Noin 5 - 6 metriä ja Jessica häiritsi Toivoa kutsumalla Toivoa, konttaamalla Toivon ympärillä ja niin edelleen. Ei mennyt poika lankaan, vaikka ilme oli kyllä sanoin kuvaamaton :) !

NOUTO

Upsista hupsista, ihan kokonainen liike. Ekalla kerralla meni tosi hyvin, pidin kevyesti pannasta kiinni heiton ajan. Otti kapulan hyvin ja mikä parasta toi eteen ilman apuja. Sivulle tulossa haukahdus.

Tehtiin sitten uudelleen ja karkasi lähdössä........ puutuin sanomalla, jolloin toiminta katkesi. Toisaalta toinen vaihtoehto olisi, että antaa noutaa, mutta ei palkkaa. Minun mokanihan se oli. No nyt sitten toistin "istu, odota" ennen kuin liike alkoi ja nyt pysyi heiton ajan hyvin, joten sai siitä sitten namin. Noutokapula oli ajautunut aika lähelle hyppyestettä ja Toivo etsi sitä kauempaa, mutta etsi sinnikkäästi. Jessica hieman avitti ja löytyihän se lopulta. Vielä yksi toisto ja sinnehän se kapula samaan paikkaan ajautui, mutta nyt löytyi hyvin. Eteentulo hieman vino, mutta en siitä nyt rokottanut ja en myöskään nyt puuttunut tässä sivulle tulon haukahdukseen viemällä Toivoa ulos kentältä. Treenattiin sitä älähdystä toisin tänään.

Sivulle tuloa treenattiin niin, että Toivo istumaan ja meidän väliin kapula. Siitä sitten nosto ja eteen, kapula pois ja sivulle käsky. Jos älähtää niin siirrän takaisin eteen ja uudelleen sivulle. Olen jo kerran pari tehnyt tuota, että käsken pois sivulta ja saa yrittää uudelleen, joten ei ollut ihan uusi juttu Toivolle ja näyttää toimivan.

OHJATTU NOUTO

Ekaa kertaa kokonainen liike ja hyvinhän se meni. Aivan pientä kontaktin poikkeamista seuraamisen aikana, mutta ei pahasti. Hyvin jää seisomaan käskystä ja kapulalle (vasemmalle) lähti vähän liian voimakkaalla pyörähdyksellä ja meni turhan keskelle, korjasi kyllä itse kapulalle. Hallin kapeus ja seinät sai varmaan aikaiseksi tämän.

Tehtiin vielä toiseen suuntaan ja nyt Jessica käski antamaan Toivolle palkan heti seuraa -käskyn jälkeen ennen liikkeelle lähtöä. Nyt seurasi vielä paremmin ja Jessican mukaan täyskäännöksessä pieni vilkaisu. Lähti taas kapulalle oikealle hyvin, mutta sama kaava kuin edellisessä toiseen suuntaan eli vähän tuntuu kaarros pienenevän ehkä seinien läheisyyden takia. Nyt en ottanut luovutusta vaan palkkasin lennosta.

Seuraavissa treeneissä tulisi nyt sitten laittaa kapulat normaalia leveämmälle !

PERUUTTAMINEN suoraan

Samoja ohjeita kuin Demolle, mutta meidän alkuasetelma hieman vähemmän osaavana oli ensimmäiseksi saada Toivo pompahtamaan seisomaan.

Nyt sitten ilmeisesti olen tehnyt päätöksen lähteä liikkeelle koiran puoleisella jalalla.

KAUKO-OHJAUS

Maa - sittä / pompahdus istumaan, miten edetä ?

Näytin, että en pääse etenemään ja Jessica sitten kokeili. Toivo rukka alkuun luuli, että nyt on taas häiriöharjoitus ja ei saa tehdä. Jessica sai käden heilautuksella Toivon kertaalleen pompahtamaan istumaan, mutta mun kanssa tekee tavallisen "ryömimisistumisen" !

Päädyttiin sitten siihen, että käytän kosketuskeppiä ja siihen ensin opetus pompahtaamaan istumisesta muutaman sentin ylöspäin ja sen jälkeen vasta maasta ja hieman sitten matkan kasvatusta kosketuskepin mitan.

Siinä vähän meikäläiselle piipertämistä !















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti