maanantai 24. syyskuuta 2012

23.09.2012 Tampereen tokokisa ja treenejä loppuviikolla

Kisapäivä valkeni erittäin huonossa säässä, vettä tuli oikein kunnolla ja ajomatka Tampereelle päin ei ollut oikein omiaan innostamaan kisaan...... Inka stressas kaverin autossa koko menomatkan läähättäen pari tuntia. Paikan päällä käytiin lenkillä ja sitten odotteleen kaatosateessa kehään menoa. Ei ollut yhtään kivaa, mutta olisko sitten sateesta johtunut, että mua ei jännittänyt yhtään, olisi saanut jännittää, jos sitten olisi mennyt paremmin !

Kenttä oli lätäkköjä täynnä ja hyvä kun löytyi paikallaoloille vähän kuivempaa. Ruudun merkin matkalla oikealla sivulla oli lähes kokomatkan iso vesilätäkkö ja samoin ruudun sivulla siinä edessä erittäin iso lammikko, josta sitten ruutuun osanneiden koirien ohjaajat saivat kahlata. No kovin moni ei kyllä sinne asti päässeet, ruutua ei löytynyt. Koirakkoja EVL:ssä oli peräti kahdeksan starttaamassa.
Mulla on aina omassa autossa Inkalla boxissa kuppi, mutta nyt unohdin kokonaan juottaa siinä hässäkässä Inkan, vaikka autossa sitä mietin, kun läähätti niin pirusti. Ekassa satsissaa joi jokaisena liikkeen välinä lätäköistä vettä ja kehän jälkeen kupillisen vettä.

Kaukojen jälkeen Inka alkoi ontumaan ja sätki vasenta etutassuaan. Siinä ruudun lähetyspaikalla jouduin sitten käymään tassua läpi, kun Inka piti sitä ylhäällä ja sätki. Tuomari käski tarkkaan tsekkaa sen jalan kivistä ja muusta mahdollisesta ongelmasta. No siinä sitten hieman taisi samalla keskittyminen siihen ruudun merkkiin ja itse ruutuun katketa ja ilmeisesti Inka ei ollut ihan kartalla. Lähti hyvin laukalla merkkiä kohden, mutta keskelle vesilammikkoa seisahtui kuin seinään, siitä yritin merkille ohjata vielä, mutta Inkan silmiin osui sitten Z:n merkki, joka oli sen silmien edessä ja sinne sitten tietty meni ja tuomari keskeytti liikkeen.

Paikallaolot meni hienosti, mutta olisit nähnyt Inkan ilmeen, oli tosiaan korvat luimussa ja silmät viiruna. Ei kuitenkaan itkenyt yhtään mun perään, joten namitus treenit on auttaneet.

Liikejärjestys oli sekoitettu tälläkertaa ja tehtiin kahdessa erässä.

Ryhmäliikkeet:
Paikalla istu 10
Paikalla makuu 9 (hieman hitaasti alas)

1. kierros
  • Kaukot 5 = I-S-M-S-I-M, eteni ja yksi ylimääräinen käsky, ei istunut kunnolla taakse seisomisesta
  • Ruutu 0 = lähti merkkiä kohden hyvin, mutta pysähty vesilammikkoon kuin seinään, siitä sitten sivussa olleelle merkille, se sitten siinä
  • Luoksetulo 7 = maahan käskystä meinasi sinkoo eteenpäin eli oliko mielikuva siellä Z:n merkillä, seisominen ok, mutta maahanmeno hieman kaksiosainen (vinkui, kun kävelin pois, yöks)
  • Seuraaminen 6 = voi apua, kaikki perusasennot ok, mutta ponneton ja huonoa seuraamista, äänteli enemmän kuin ikinä
  • Tunnari 0 = tämä pännii, rauhallinen meno ja kapuloilla hienoa työtä ja varma kapulan otto ja häh......... se ei ollut oma, siis täh.... menikö märästä kapulasta sekaisin ?

Joi kokoajan väliajat lammikoista vettä oikein imurin tavoin ja autossa sitten meni lähes puolikupillista vettä, että sillälailla. Vitsi kun vitutti, että torvi en tajunnut, suorastaan hävettää.

Tauko

2. kierros
  • Ohjattu 10 = merkille laukalla, käännähti vasemmalle oikein ja otti kapulan hyvin, suoraan eteen ja piti kapulaa hyvin ja sivulle hyvin
  • Hyppynouto 10 = Erinomainen suoritus Inkalta, suora ja hyvä kapulan pito, sivulle hyvin
  • Z:ta 5 = seuraaminen huonoa, istuminen seisomiseksi (S-M-I)

Että sellainen kisa tänään !

Nyt jäädään sitten kisatauolle ja odotellaan juoksujen alkuja. Seuraavia kisoja en välttämättä tässä edes mieti. Ehkä sitten hieman ennen seuraavia juoksuja ensivuoden keväällä, katsotaan nyt !

***************************
 
22.09.2012 PIKATREENIT JAKOMÄESSÄ
 
Mariannen kanssa lähdettiin käymään Jakomäessä treenaamassa. Päivällä olin ottanut hieman tunnareita muutamaan otteeseen lähikentällä sekä kodin etupiahlla ja ne meni oikein hyvin. Lähikentällä myös hieman toistettiin muutamia jääviä.
 
Jakomäen treenit:
 
Paikalla istu / paikalla makuu (namit edessä), yes nami rauhoittaa, ei itke mun perään
  • Luoksetulo, hiljaisuus / nami luvalla, läpijuoksu
  • Ruutu, vaikeuksia hieman ruudun paikan kanssa, merkille vähän kaarteella eli yritti kait varastaa ensin suoraan, mutta korjasi itse merille, merkiltä ruutuun lähdössä pieni haukahdus, toisella lähetyksellä palkkasin merkille ja siitä ruutuun, ei haukahdusta
  • Luoksetulo, ilman rauhoitus palkkaa jaloissa, suhteellisen ok, läpijuoksu
  • Luoksetulon pysäytykset, appari pannasta kiinni ja ensin seisominen, sitten maahan, kummatkin oikein hyviä
  • Ruutu toisesta suuntaa, taas pientä kaarretta merkille, mutta suunta kuitenkin ok, ruutuun palkalle, joka takareunalla keskellä
  • Ruutu x 2 näyttöruutuna ekasta suunnasta, sitten voittajan ruutu narulelu palkkana ja viimeinen lähetys EVL:n ruutuna, jolloin palkka viety salaa, oikein hyvä suoritus Inkalta
  • Kaukojen muutama nosto, testattiin vaan, että ei tee ihmeellisiä mokia
21.09.2012  KOULUN KENTÄLLÄ

Treenattiin Mariannen kanssa koulun kentällä töiden jälkeen. Ainakin luoksetulon hiljaisuutta, kaukokäskyjä, ohjattua.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti