sunnuntai 6. syyskuuta 2009

30.08.2009 Inkalla jalostustarkastus sirkuskentällä


Puolenpäivän jälkeen suuntasin Rommin ja Inkan kanssa Ruosilanmutkan kentälle jalostustarkastukseen. Tuomarin Jaana Hartus.


Paikalla tullessani oli mitä kaunein ilma, mutta jo paikkaa lähestyessäni huomasin synkät pilvet. Juuri Inkaa mitattaessa alkoi sitten sataa ja me siirryimme telttaan odottamaan. Teltassa useampi koira ja ihminen, mutta sopu sijaa antoi ja koirat olivat nätisti. Kesken kaiken sitten alkoi vielä paukkua ukkonen ja salamoimaan. Minulla tietty Rommi autossa ja takaluukku auki, riemulla mietin miten märkä auto olisi. No onneksi ei kastunut muuta kuin häkin suojana ollut pyyhe ja Rommikin säästyi kastumiselta.


Inka oli hiukan paineistunut ukkosesta. Mikä ilmeni läähättämisenä ja lievänä hermostumisena. Ei mitään paniikkia kumminkaan, mutta Purinan ukkonen tulee aina elävästi mieleen, jolloin rakeet ja sade hakkasi Purinan kattoa ja salamat leimahteli. Nyt sain Inkan kuitenkin häkkiin teltassa ja Inka rauhoittui sinne ja makasi niin topakkana.


Jalostustarkastuslausunto Inkasta oli todella hyvä ja se on paljon, koska kuulemma tämä tuomari on jalostustarkastuslausunnoissaan tiukka. Ei oikeastaan mitään muuta kuin pelkkää hyvää, ainoastaan otsapenger hieman pitkä ja kallo pyöreä. Lisäksi totesi, että tällä koiralla on hyvä rintakehä kun arvostelulomakkeesta löytyy vaan riittävä rintakehä. Lisäksi oli kovin ylpeä kun mihinkään ei  tullut lausuntaa, että olisi "LÖYSÄ". Hihiiii, omistajan suurin pelko, että papereihin tulisi löysä tai lihakseton , joten kun useammassa kohtaa luki, että lihaksikas niin saatoin huohahtaa helpostuksesta  !


Jalostustarkastuslausuntoa en jaksa tähän naputella, mutta päivitän sen nettisivuilleni sitten kun jaksan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti