perjantai 18. syyskuuta 2009

10.09.2009 Jessican koulutus


Torstaina meillä oli Hskh:lla Jessican tokokoulutus, johon minulta osallistui Rommi, kuten aikaisemminkin.


Valitsin harjoittelun kohteeksi seuraavat liikkeet:



  • Luoksetulo VOI (ongelma seisominen)

  • Istuminen VOI (menee maahan, varsinkin kun paineistuu)


Luoksetulo (käytä liikkuria)


Jätän Rommin maahan (harjoittelen maahanmenoa sivulta liikkurin kanssa), menee välillä vasta toisella käskyllä, kun haaveilee aivan jotain muuta. Tassujen väliin välillä nami tässä vaiheessa. Jätän rauhallisesti "odota" käskyllä, mutta sitten kuitenkin juoksen poispäin (pysyy tarkkaavaisena ja lähtee paremmin liikkeelle).


Kun kutsuin Rommia niin minun piti antaa käsimerkin lisäksi suullinen käsky, mutta unohdin. Tuli sitten läpi pysähtymättä. Uudella yrityksellä käytin sitten myös kumpaakin ja ensin pysähtyi hyvin seisomaan, mutta meni siitä sitten maahan. Reagoi kuitenkin suulliseen käskyyn paljon voimakkaammin, joten päädyttiin, että vaihdan käsimerkin suulliseen käskyyn.


Tämän jälkeen siis yritettiin pelkällä suullisella käskyllä. Jessicalla naksu valmiina käyttöön, oletuksena, että Rommi menee käskystä maahan. Rommi meni käskystä useammalla yrityksellä maahan ja sain ohjeeksi juosta koiran luokse ja nostaa se seisomaan (vähän voin sanoa, ohooi mitens noin, mutta ei missään nimessä olla vihainen) ja kehua siitä, että nyt oikea asento ja sen jälkeen juosta aloituspaikkaan ja koko homma taas liikkurin kanssa litanioineen. Kun Rommi pysähtyi "kiikkumaan" seisomaan niin Jessica naksautti naksulla ja kehui samaan aikaan kuin minäkin sitten kehuin ja juoksin Rommin luokse palkkaamaan.


Liikkeestä istuminen


Oi voiiiiih, maahanhan se meni ja väisti mun käsimerkkejä eli ei tykkää kun kosketan kaulaan. Ensin on hyvä kontakti, silitän kaulasta, kontakti tippuu ja vähän kallistuu sivulle. Seuraamisosuus huonoa, johon sain neuvoksi, että hiukan moitin (voin moittia vähän voimakkaamminkin kuin mitä harjoituksessa tein) ja sitten kun korjaa niin hyvästä seuraamisesta tehdään itse jääväliike. Myöskin moitteen jälkeen kun parantaa niin mun olisi päästävä siitä, että kehun sitä siitä hirveästi (tulee se kierre) !


Tämän jälkeen tehtiin niin, että suullisesti kerron mikä liike tulee ja lähden sitten peruuttamaan, jolloin annan Rommille käskyt istumiseen, maahanmenoon ja seisomiseen. Tehdään esim. siinä järjestyksessä kun on idarissa (mä teen samassa järjestyksessä kuin pk-puolella). Eli otan ensin muutaman toiston jokaista liikettä ja sen jälkeen kierroksen, jossa otankin nämä liikkeet vain kerran, jotta koira kuuntelee mitä mä sille sanon. Naksulla voi vahvistaa koiran toimintaa, joko itse tai sitten appari.


Lopuksi sitten otettiin vielä paikallaan istuminen ja paikallaanmakuu. Kummatkin menivät ihan kivasti ja kokeilin kehään menoa uudella "viereen" käskyllä. Käytin yhä apuna namia nyrkissä, jotta saan pidettyä herkeemättä kontaktin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti