keskiviikko 26. joulukuuta 2007

26.12.2007 Esteitä ja leikkiä


Joulupyhät onkin sitten annettu koirien levätä ja käyty vain lenkkeilemässä Sipoossa. Tänään aamulenkin yhteydessä käytiin kuitenkin Viilarissa, jossa otin Rommin ja Inkan kanssa korkean vinoesteen ja hyppyesteen, jossa oli seitsemän lautaa eli korkeus hieman yli 90 cm.


Inkan hyppy oli ilmava ja erinomainen, kun taas valitettavasi Rommi koskee taas, mutta täytynee kait sitten tyytyä siihen, täytyy mökillä väsätä agilityesteet esteen molemmille puolille ja katsotaan onnistuuko sillä tavalla. Tällähetkellä ottaa apuohjaajasta liikaa häiriötä, joten se keino millä hyppy viimeksi saatiin onnistumaan ilman kosketusta pitemmän ajan on nyt täysin suljettu pois, ellei löydy apuohjaajaa, josta ei ota häiriötä.


Muistin väärin, että Viilarin vinoeste olisi ollut puuta alaosastaan, näytti olevan matto sielläkin melko pitkälle alas asti ja muutenkin oli päällystetty kumimatolla tuon tavallisen maton lisäksi. Kummallakaan koiralla ei ollut mitään ongelmia sen kanssa ja Inkakin täysin vapaana pelkästä käskystä syöksyi mun edelle suorittamaan estettä. Inkan kanssa oli tarkoitus ottaa pätkä seuraamista, mutta se vaihtui sitten kahteen onnistuneeseen sivulletuloon, kun neiti kävi hieman kierroksella narulelusta ja näin ollen palkkasin jo pelkästä sivulle tulosta. Seuraamista otin muutaman askeleen namilla. Otin myös ihan lyhyen paikallaolon Inkalla, mutta sen kanssa on yhä vaikeuksia, ensin nousi istumaan ja toisella kertaa talssi mun perään, syykin löytyi siitä, että sauvakävelijä oli sitten päättänyt oikaista pitkin tottiskenttää, vaikka tiekin kulkee vieressä !


Hyppyjen lisäksi hieman leikin narulelulla ja Pablon kanssa taisteltiin pelkästään. Jokaisen leikkiin olin tyytyväinen eli toimivat aktiivisesti. Loppuun sitten itse kävelin tottiskaavion noin kolmeen kertaan lävitse laskien askeleita ja harjoitellen käännöksiä ilman koiraa.


Kentältä lähdimme pellolle, jossa koirat saivat juosta sielunsa kyllyydestä. Pablo ei taaskaan juossut kuin yhden pienen rundin ja sen jälkeen meni vain tasaista ravia pitkin pellon laitaa tai seisoskeli mun vieressä katsomassa kun nuoriso sotki itensä aivan mutaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti