tiistai 25. joulukuuta 2007

23.12.2007 Esineruutua, tottista ja agilityä


Aamulla heti valoisan tultua lähdettiin Ojankoon aamulenkille ja esineruudun tekoon.


Kävin tallaamassa ruudun noin 10 x 50 metriä etukäteen ja jätin kolme esinettä ruutuun. Ensimmäisenä oli Rommi, jonka lähetin suoraan ruutuun, ensimmäisestä lähetyksestä eteni vain lyhyen matkan ja kävi tarkistamassa puun, josta olin ottanut ruutumerkin (omat unohtui kotiin ja metsään oli joltain jäänyt kaksi, joten olin noukkinut ne takarajalle mukaan). Kutsuin takaisin ja seuraavalla eteni jo noin 60 metriin ja toi kulmasta hanskan, jolla palkkasin hieman revittämällä, sitten lähetin uudelleen toisesta kohtaa, jolloin taisi vähän vielä arvuutella muutaman metrin päässä, joten komensin takaisin ja lähetin uudelleen, jolloin eteni aika tasaiseen tahtiin taas pitkälle ja toi lompakon toisesta kulmasta. Kunnon kehut ja purkillinen koiranmakkaraa palkaksi !


Rommin suoritus oli kuitenkin ihan mukava ja vireeseen olin aika tyytyväinen, vaikka jouduin sen lähettämään uudelleen. Olin tehnyt ruudun kuitenkin myötätuuleen, normaalin vastatuulen sijaan, joten tuulesta ei ollut apua.


Inkan vuoro oli seuraavana ja kytkin Inkan puuhun ja kävin tiputtamassa kolme esinettä ruutuun eli siellä oli yhteensä neljä esinettä. Inka lähti hyvää vauhtia ruudun takarajan yli noin 60 - 70 metriin, josta välittömästi haki hanskan, jolla myös leikin ja lähetin seuraavalle esineelle, josta sitten nousi samaan tyyliin pikkutiikeri pehmolelu. Kunnon kehut ja purkillinen koiranmakkaraa Inkalle myös !


Viimeisenä sitten Pablo, jolle oli jäänyt ruutuun kaksi esinettä, joista aijoin haetuttaa Pablolla vain yhden. Pablolla oli hyvä vire, mutta Pablon käsitys esineestä taisi olla hieman erilainen kuin minulla :o), haki parin metrin päästä minulle sellaisen kannonpalaisen useaan otteeseen, joita näkee akvaarioista, sillä sitten olisi leikkinyt ja tuonut minulle. Lähetin toisesta kohdasta, jolloin eteni erittäin hyvin ruudun perälle, mutta jostain syystä yhtä-äkkiä sinkosi ruudun ulkopuolelle tarkistamaan jotain ja kunnon vauhdilla sieltä takaisin minun luokse. Seuraavalla lähetyksellä meni hyvin taakse ja toi hanskan, jolla sitten leikimme ja perään myös ruokapurkki. Pablolla vaikutti olevan erittäin hauskaa ja mikäpä siinä sen edellisen fiaskon jälkeen, senkun ilakoi !


Tämän jälkeen auto kohti kenttää ja harjoittelemaan vinoesteitä. Rommi taas ensimmäisenä liinaan ja kapula käteen, heitin kapulan matalan esteen yli ja komensin Rommin kiipeämään ja kun jätkä lähti lähdin liinan kanssa perään. Rommin otettua käskystä kapulan suuhun  "hakkasin" vinoestettä ja käskin taas kiipeämään. Yritin sitten palkata rätillä, mutta Rommi pitää tiukkaan suussa kapulaa ja ei vaihda rättiin. No otin sitten kapulan liivin takataskuun ja aloin härnäämään nahkarätillä ja kohtalaista leikkiä saatiin aikaiseksi ja sen voimalla yli matalan esteen ja siitä suoraan korkeamalle ja yli siitä edestakaisin.


Pikkuisen riehumista rätillä ja Rommi liinassa sivulle, kapulan heitto, kipee käsky ja matalan vinoesteen toisinto jyrkällä onnistuneesti. Hitsi, että olin tyytyväinen, koira äkkiä autoon ja pikkulikka kehiin, tietty ilman kapulaa.


Ensin Inkan kanssa liinassa matala edestakaisin (narulelulla hetsaten) ja uusi ylitys toiseen suuntaan ja siitä sitten suoraan korkealle ja ei mitään epäröintiä tälläkertaa. Pikkuisen leikkiä päälle ja autoon. Nyt sitten selvisi itselle myös se miksi Inkalla ja Rommilla oli edellisenä päivänä ongelmia A-esteellä, Ojankon esteet on päällystetty matolla aivan juuresta asti ja Viilarissa taitaa alaosa olla puuta, kun taas tuo Sahaajankadun kentän korkea vinoeste on "vaneria" (tai ei kai sitä oikeasti vaneriksi sanota) eli tarvitaan vähän enemmän paukkuja sen ylittämiseen, no askel kerrallaan.


Toisaalta olen myös yrittänyt pitää sääntöä yllä, että aina este edestakaisin, mutta nuo esteet on sijoiteltu niin sopivasti, että pääsee siitä matalalta suoraan korkeamalle, joten haluan käyttää sen vireen hyödyksi.


Pablon kanssa matala vinoeste, tasamaanouto ja tokon avoimenluokan hyppy, luoksetulon pysäytys ja luoksetulo, niin että itse kaaduin tarkoituksella ja tietty persuksissa liivintaskussa oli kapula, jee !


Rommi toisen kerran, jolloin kaksi lyhyttä pätkää seuraamista, luoksetulon pysäytys pallolla ja luoksetulo 2 kertaa niin, että juoksen karkuun ja heitän tennispallon eteenpäin. Kaksi kertaa sen takia, että jätkä ei huomannut ensimmäisellä kerralla mihin pallo lensi. Inka tuli myös toisenkerran ottamaan vauhtinoudon ja taistelemaan hieman patukalla.


Loppuun vielä jokainen kaveri pääsi ottamaan pikkuisen agilityä ja hauskaa tuntui olevan kaikilla. Pablolla hyvä vauhti puomilla, yllättävää, jopa parempi kuin ennen onnettomuuksia. Inkakin suoritti puomin ja A-esteen ongelmitta ja kaiken lisäksi otimme myös vauvakeinun useampaan otteeseen, enpä olisi uskonut vielä kuukauteen, että sitä edes yritettäisiin, no nyt sitten sain suunnata kotiin hyvillä mielin ja koirat saavat ansaitun joulutauon.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti