maanantai 3. joulukuuta 2007

03.12.2007 Saalisleikkiä asfalttikentällä


Töiden jälkeen otin narulelun mukaan, kun se mahtui patukkaa paremmin taskuun ja lenkin ohessa kävimme läheisellä kentällä leikkimässä Rommin ja Inkan kanssa, Pablo sai tyytyä vaan katselemaan.


Inkan kanssa jotenkin sain itsellenikin perille sen mitä eilen oltiin harjoiteltu Rommin kanssa ja myöskin sen mitä olin muiden suoritusta katsellessani oppinut. Jotenkin se eilen sähellys sai tänään selvästi Inkan kanssa selvemmän kaavan ja samalla myös palautui aikaisemmin saamani leikkiopetukset mieleen. Hieman erilaisia variaatioita on matkan varrella tullut nähtyä, mutta tänään tehtiin lähinnä eilisen kaavan mukaan.


Rommin kanssa kävelin kentälle ripeästi ja odotin, että se ottaa kontaktin, heti kontaktista hetsasin narulelulla, aika nopeasti annoin sen purra leluun ja sitten leikin olevani hieman heikompi ja annoin Rommin viedä minua perässään. Annoin melko nopeasti voittaa. Muutama toisto ja annoin Rommin kantaa lelun kentän laidalle.


Heti perään oli Inkan vuoro ja sehän oli jo ihan täpinöissään, kontaktista aloin hetsaamaan lelulla, mutta en antanut sen purra kiinni siihen ja käskin sen istumaan, sen jälkeen siirryin istuvan koiran sivulle ja Inkan pitäessä kokoajan kontaktia vapautin sen ja annoin sen "iskeä" kiinni saaliiseen. Siitä sitten seurasi kunnon leikki, jonka aikana hieman kylkiin taputtelulla ja leuan alle sekä sivuun taputtelulla sain Inkan aktiivisemmaksi, se veti lelua itse voimakkaammin. Samalla se piti kovasti rutinaa, mutta tälläkertaa en enään siitä välittänyt, koska eilen sain siitä vahvistuksen, että toisilla koirilla on matalampi kynnys äännellä (murista) kuin toisilla ja täytyy sanoa, että kun päästin irti niin likka työnsi lelua käteeni aivan välittömästi ja sillä oli hirveä hinku jatkaa leikkiä. Aivan toisenlainen kuin silloin kun olen yrittänyt päästä murinasta pois. Asiastahan on useammat olleet erimieltä, toisten mielestä se on epävarmuutta ja toisten mielestä se on leikkimurinaa. 


Otin vielä toisen kierroksen Rommilla ja nyt leikin samaan tapaan kuin Inkan kanssa ja lopuksi myös hieman heitin lelun lähelle ja annoin Rommin tavoitella sitä ja potkaisin sitten lelua eteenpäin. Lopulta annoin sen saada lelun ja juostiin taas kentän laidalle lelu suussa.


Inkan kanssa toisella kierroksella otin sitten myös muutaman askeleen seuraamista siihen jatkoksi ja se toimi kanssa ihan kivasti.


Kotiin tultua oli sitten noutokapulaharjoitukset. Rommi teki tuttuun tyyliin harjoituksen ja olin ihan tyytyväinen, istuin itse tuolilla ja laitoin kapulan lattialle ja pyysin tuomaan. Tänään Inka ei ollut oikein innostunut kapulasta, mutta muutaman kerran sain sen pitämään ohjatun noudon kapulaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti