keskiviikko 11. marraskuuta 2020

08.11.2020 Toivolle toinen EVL 1. tulos Vantaan Ojangosta

Toivo ja Piri / kuva: Pia Ananin




En yleensä ilmoita koiriani kisaamaan omiin kisoihin Ojangon halliin, koska olen tuntenut, että Vantaalla Toivo on liian kiihkeässä mielentilassa jo treeneissä, saati sitten kisoissa. Mutta tällä kertaa päätin sitten ilmoittaa, kun minulla oli näitä ilmaisia kisapaikkoja jäljellä liuta ja muualle kisamaan erikoisvoittajaluokkaan on ollut tosi vaikea saada paikkaa. Tuleva sääntöjen muutos on varmaan myös vaikuttanut siihen, että kisapaikkaa on vaikea saada.

Epäonnekseni sitten valitsin viikonlopun kisoista sen, joka jouduttiin peruuttamaan sen takia, että tuomari peruutti tulonsa. Lauantain kisaan minulla ei ollut mahdollista päästä, koska itse olin samaan aikaan toisessa kehässä liikkeenohjaajana.

Minulle kävi kuitenkin tuuri ja sain peruutuspaikan illan kokeeseen, joten jatkettiin treenaamista kisoihin innokkaasti. Toivolla oli elokuun kisoissa ongelmia paikallaolon kanssa, joten siihen olin nyt panostanut ja ulkona oli useampi hiljaa hyvällä ilmeellä suoritettuja paikallaoloja, vaikka siellä oli välillä ihan uusiakin tuttavuuksia, mutta paikkallaolotreenejä on ollut tosi harvoin saatavilla vieraiden koirien kanssa. Hallissa on vain ehtinyt tehdä yhden hyvän ja yhden sellaisen, jossa Toivo vinkui, kun menin piiloon, joten tulin takaisin näkyville.

Täytyykin tehdä muuten niitä treenejä mitä tein aikoinaan Inkalle, ensin jään näkyville, sitten piiloon ja takaisin näkyville, olen ihan täysin unohtanut, kuinka sain Inkan täysin vakaakasi.

No palataan itse kisaan ja meidän suoritukseen.

08.11.2020 EVL Vantaa, tuomari Kaarina Pirilä

Valmistautuminen meni odotettua paremmin. Luoksepäästävyys tehtiin ulkona ja meitä oli viisi koirakkoa. Laitoin Toivon maahan odottamaan ja käänsin sille vähän selkää, kun se tuntui intoilevan liikaa muiden koirien takia. Luoksepäästävyys meni tottuun tyyliin eli innokkaasti, mutta onneksi sentään neljällä jalalla.

Sitten siirryttiin viiden ryhmässä pienelle odotusaluuelle halliin ja laitoin Toivon taas maahan käskyn alle ja kävin viemässä repun ja remmin ulostulon loossiin. Toivo oli tässäkin todella hyvin ja rauhallinen. Kehään mentiin kivasti yhdessä ja siinä sivulla hieman vaadin sitä vaihtamaan parempaan asentojaan jalkojaan ja siinäkin sen mielentila oli vielä rauhallinen, mutta kun pääsin piiloon niin kuulin, että Toivo alkoi vinkumaan, argh !

1. Paikalla istuminen = 8 1/2

Tuomarin mukaan Toivo vinkui aluksi, mutta sitten rauhoittui. Kokoajan istui paikallaan kuitenkin liikkumatta. Vinkuminen alensi pisteitä.

2. Paikalla makaaminen ja luoksetulo = 8

Toivo reagoi naapurin maahan käskyyn ja meni maahan nätisti. Just joo........... tyyppi ei yleensä reagoi naapurin käskytykseen, ennemminkin mulla voi olla vaikeuksia saada Toivo ekalla maahan, jos jotain vaikeutta on. Aina tulee, jotain uutta....... no tämä johtunee siitä, ettei vaan ole treenejä tarpeeksi muiden kanssa, että saisi treenattua tarpeeksi.

Loppu oli sitten ihan hyvä eli pisteet karisi tuosta naapurin käskyyn reagoimisesta. Huomasin kyllä, että meinasi alkaa vinkumaan, mutta kun otin tiukan katsekontaktin niin pysyi hiljaa, sen ilmeestä näki, että jos katson muualle, meinaa alkaa vinkua.

**** 

3. Kiertonoutohässäkkä = 9 (vasen kapula)

Lähti kiertoon hiljaa, kierto meni ihan hyvin ja maahan ihan hyvin, mutta onnistui, jotenkin saamaan nostossa kapulan pystyyn, vaikka ei tullut tassut edellä kapulalle, hyppy ihan ok, mutta tuomari seisoi suoraan hypyn takana ja Toivo meinasi erehtyä palautuksen tekemään sinne, mutta onneksi huomasi itse virheen ja kaarsi sitten suoraan sivulleni (meillä eteen tulo, mutta tämähän ei ratkaise, sivulle saa tulla suoraan ilman pistemenetyksiä).

Tuomari kommenteissaan sanoi, että piste lähti tuosta kapulan huonosta ottamisesta ja siitä, että meinasi erehtyä palauttamaan hänelle, mutta onneksi huomasi itse korjata oikeaan paikkaan.

4. Zeta = 9

Toivo suoritti oikein hyvin ja istuminen onnistui. Minua hieman häiritsi, että tuomari käveli meidän perässä, mutta Toivoa se ei häirinnyt onneksi. Olisikohan liikkeelle lähdössä inahtanut vai olisiko ollut ennen liikettä inahtanut, en yhtään muista edes sitä tuliko pihahdusta.

Tuomarin kommenteissa vähennys tuli siitä, että olin istumisessa tehnyt, jonkin rytminvaihdoksen, mutta muut täysin siististi kuljin itse. 

5. Ohjattu nouto = 10

Tämä oli niin hieno, ei ääntä, merkille hyvin, nätti lähtö hiljaa merkiltä, nätti kapulan otto ja suoraan eteen palautus ja sivulle suoraan.

6. Ruutu = 5

Voihan kökkö, en hahmottanut kunnolla ringistä kuin sen etureunan ja Toivo meni vinoon ja lopulta kuin oli vähän niin kuin siinä hilkulla, että onko ringissä vai ei niin en ollut varma ja pyysin Toivoa pakittamaan, mutta pirskatti käytin "pakita" - käskyä, joka mulla on kaukoissa eli Toivo hieman kyllä pakitti, mutta istumaan. Siinä sitten mietin, että saako lähteä istumasta, muistaakseni saa, mutta kun en ollut varma niin pyysin seisomaan. Loppuosa menikin sitten todella mallikkaasti !

Tuomarin kommentin mukaan mun olisi kannattanut jättää Toivo istumaan ja lähettää siitä. Jäisi käskyjä käyttöön vielä ja paremmin pisteitä, periaatteessa, jos koira istuu ringissä niin on vielä mahis saada 8 pistettä. Mutta saatiin tästä vielä vitonen, kun loppuosa oli virheetön.

7. Seuraaminen = 7 1/2

Seuraaminen oli mielestäni ihan suhteellisen mukava suoritus. Pystyin liikkumaan kohtuullisen hyvin, ei painanut, mutta oli tiivis ja piti paikkansa (katsojan mukaan siis piti paikkansa). Askeleet vasemmalle meni hiljaa, mutta oikealle tuli inahdus ja peruutus oli lopussa niin siellä tuli inahdus lähdössä ja käännöksessä, mutta peruutti kyllä ihan hyvin.

Tuomarin kommenteissa vähennys tuli äänestä ja tiiviydestä, mutta samalla sanoi, että Toivon energisyys seuraamisessa on ihana katsoa.

8. Luoksetulo = 8

Maahan hyvin, mutta sitten alkoi vinkua, kun poistuin. Hiljeni, kun käännyin ja itse luosketulo oli hyvä niin seisominen kuin maahanmeno sekä sivulle. Vauhti oli koko matkan sama, ei himmannut edes vikaa osaa.

Tuomarin kommenteissa vähennys tuli äänestä, kun kävelin poispäin. Pysähdykset olivat hyviä, varsinkin maahanmeno ja seisominenkin oli ihan napakka, mutta maahanmneno varsinkin. 

9. Tunnistusnouto = 8

Toivo oli hiljaa sivulla, ihan lopussa erittäin pieni inahdus, mutta en tiedä kuuluko se mihinään ja juuri silloin käännyin kapuloihin päin. Lähti laukalla kapuloille, haisteli hyvin ja otti oman sieltä reunasta. Mulla kävi pieni aivotyö ensin, ennenkuin muistin, että voi olla reunassa, joten olisikohan Toivo sen huomannut, kun tuli sitten eteen vinoon ja olisikohan vähän hidastanut.

Tuomarin kommentissa pisteet meni tuosta vinoudesta. Muuta en muista, mutta noin suuri pistemenetys ei voi tulla siitä, joten olisikohan hidastanut paluussa (epävarmuutta).

10. Kauko-ohjaus = 8

Todella upea suoritus Toivolta, hyvin alas, suoritti hiljaa, vaihdot reippaita, mutta yhteen vaihtoon tarvitsi lisäkäskyn, kun juuri silloin herpaantui hetkeksi vilkaseen ilmoon, johon tuli porukkaa. Mutta toisella käskyllä ylös ja loppu perusasentokin korrekti.

Tuomarin kommentteissa pisteet meni tuosta lisäkäskystä. Ei ollut kuulemma liikkunut ollenkaan.


Lopputulos siis EVL 1. tulos 256,5 pistettä ja sijoitus 2/5 eli oikein hyvä päivä meillä, kun ottaa huomioon, ettei Agria Areena ole meille mitenkään helppo kisapaikka, ei minulle tai myöskään Toivolle, mutta me tehtiin se, pysyttiin kasassa.

Toivo kyllä ansaitsi maksalaatikkoa ja jalkapallolla palkkauksen ihan kunnolla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti