torstai 29. kesäkuuta 2017

28.06.2017 tokoa Heurekalla uudella kokoonpanolla

Keskiviikkona olikin Toivolla ja minulla ihan erilainen keskiviikkopäivä, kun meidän palveluskoirakerhon tottelevaisuustreenit on tauolla. Facebookin kautta olin bongannut pienen ryhmän, joka treenaa meilläpäin ja sinne sitten pääsin liittymään ja treenit oli nyt keskiviikkona heti töiden jälkeen.

Meitä oli neljä paikalla ja ilokseni oikein kivalta porukalta vaikutti ja sain erinomaiset treenit Toivolle ja pääsin verestämään myös liikkeenohjaajan taitoja avoimesta luokasta.

TOIVO

Toivon kanssa otin ensin hieman valmistautumista ja sitten ns. kehään, jossa tein samoja harjoituksia Toivon kanssa eli Toivo sai saalistaa palloa ja joko se oli nopeampi kuin minä (nyt useimmiten yllätti ja sai sen pallon ja oikeasti sen ottikin, kun silloin Lappeerannassa vielä vaan saalisti, mutta ei niin tarttunut siihen hanakasti) tai sitten käskin Toivon istumaan ja siirsin pallon olkapään tienoille ja palkkasin kontaktista heittämällä pallon vasemmalle.

Muutaman seuraamisen otin kaartaen aavistuksen vasemmalle ja nostellen vähän polvia, mutta vieläkin se yrittää edistää. No ei ainakaan paina !

Toivo treenasi seuraavia liikkeitä:
  • Tunnistusnouto / kisamainen, mutta vein oman itse ja vastaanotin kyykyssä
  • Tunnistusnouto / kisamainen, eteen tuloon ja istumiseen käskyt apuna
  • Ruutu / Ruutu treeni vaihtui suunnitelmista ihan toisenlaiseen, koska Toivopa lähti vain kohti vierasta ihmistä, ensin luulin sen johtuvan valkoisista merkeistä, mutta Sveta vaihtoi sitten ruudun toiselle puolen ja sama juttu / tein sitten yhden kutsuruutuna, mutta Toivo pettyi siihen, että tarjosin namia lelun sijaan, joten EI SAA KESKEN VAIHTAA PALKKAA / tehtiin sitten niin, että ruudun sivulle tuli lisää pari henkilöä ja sitten lähetin Toivon matkaan, mutta jopa oli lähetys, koirat haukkui siellä täällä ja sitten vieraita ihmisiä lähestyi meitä  samaan aikaan kysymään neuvoa räksyttävän koiran kanssa, vaikka Toivo vapaana juoksi kohti ruutua => matkalla Toivon pää kääntyili, mutta ruutuun se selvisi, aika hyvin Toivo kesti häiriön
Tämän jälkeen Toivo sitten pääsi tauolle ja tuli myöhemmin tekemään tuon ruututreenin uudelleen ilman järjetöntä häiriötä.

  • Ruutu / yksi henkilö vasemmalla, yksi oikealla ja yksi takana / tosi hienosti Toivo suoritti tämän tehtävän ja siitä sitten palkkasin lempipallolla
Toivo oli yllättävän hyvin hallinnassa ja hiljaa, vaikka siinä vieressä oli kokoajan muutama koira kiinni puussa ja toinen koirakko vielä ohjaajan kanssa. Sain ne muutamat ininät komentamalla hiljennetyksi. En kuitenkaan yhtään edes ajatellut, että oltaisiin otettu paikallaoloa, näin oli nyt hyvä !

Treenien jälkeen käytin koirat Heurekalla lyhyellä lenkillä eli Inka autosta mukaan. Lenkillä Toivo oli myös yllättävän rauhallinen, eikä pahemmin vinkunut vastaantulevia koiria, tosin ne tulivat toisella puolella tietä ja vain yksi pieni koira tuli samaa puolta ja mies sen kanssa väisti sivuun, kun tultiin takaa. Autojen lähellä oli monta koiraa harjoittelemassa näyttelyitä ja niille Toivo ei yhtään vinkunut, joten olinpa tästäkin tyytyväinen !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti