tiistai 9. helmikuuta 2016

08.02.2016 Jessican koulutus

Sipooseen Mariannen kyydillä Jessicalle yksityistunnille uuteen treenipaikkaan. Lahja ja Toivo istuivat taas sulassa sovussa takakontissa. Pikkasen käytiin pissattamassa koiria ennen hallille menoa. Toivo sai aloittaa, jotta Lahja keräisi kierroksia hieman autossa.

No Toivohan sinne uuteen halliin innoissaan menikin ja taas tuli hieman piipitystä esille, kun oli niin tohkeissaan. Ensin juteltiin tuosta Toivon kuumenemisista ja mitä normaalisti teemme ennen suoritusta. Osaksi suurin ongelma sille on Ojangon halli, joten minun olisi hyvä käydä muuallakin treenaamassa.

Tehtiin sitten sellainen sotasuunnitelma, että Toivolle laitettiin pieni pätkä liinaa kaulapantaan ja aloitimme aika kylmiltään ilman riekkumista lelulla alokasluokka kokonaisuudessaan. Jos haukkuu niin rauhallisesti (ei saa suuttua tai kiihtyä) käyn viemässä sen liinasta kentän ulkopuolelle. Toivo lähti kehään puuskuttaen aika kovasti, mutta siitä en vielä laittanut sitä ulos.

ALOKASLUOKAN KISAMAINEN HARJOITUS

HYPPY = Nyki hieman käskytyksestä, mutta pysyi paikallaan ja ehkä aavistuksen ennakoi Jessican käskystä liikkeellelähtöä. Hyvin tuli sivulle ja ei haukahtanut. Kehuin aika maltillisesti, jottei riehaannu.

LIIKKEESTÄ MAAHANMENO = valmisteleva osuus eli seuraaminen hyvä ja maahan mielestäni hyvin ja sivulle nousi reippaasti

LUOKSETULO = voi voe Toivo, taisi varastaa kolmekin kertaa, ennen kuin liike onnistui, joten kisamainen hieman katkesi tässä. Toimin itse vähän huonosti tässä vaiheessa, kun en kunnolla reagoinut. Olisin vaan voinut kävellä sitä vastaan ja sanoa, ettei noin ja viedä liinan pätkästä takaisin lähtöpaikkaan. Saatiin lopulta tehtyä luokse tulo ja hienosti sivulle ilman haukahdusta.

Olisikohan se ollut tässä vaiheessa, kun tuli niitä haukahduksia, joten kävin viemässä Toivon kentän ulkopuolelle hieman toruen sitä, että "tyhmä oli" !

Myös näkyvillä oli tuota tassujen liikuttelua tänään, vaikka nyt on jo jonkin aikaa pysyneet etutassut maassa kivasti.

KAUKO-OHJAUS = Itse kauko-ohjaus oli minusta kiva, vaikka ennakoi sivulta ylösnousua

KAPULAN PITO = Nappasi kapulan aika syvälle suuhun ja hieman rauhattomuutta lopussa pidossa, muuten ihan kelpo suoritus

SEURAAMINEN = Ihan kivaa, vasemmalle käännöksissä vähän pää sukelsi ja hitaassa käynnissä minulla oli taas vaikeuksia liikkua tasaisesti, jotenkin nilkan vamma tulee tässä esille, täyskäännöksistä pidin, mutta ongelmat tosiaan tulee vasemmalle käännöksissä myös omassa liikkumisessa (nilkkavamma häiritsee tasapainoa)

Jessica huomautti minua siitä, että saan olla varovainen palkkauksessa, etten nosta sitä liikaa, jolloin niitä haukahduksia tulee. Myös oletettavasti ns. "ragaistuksesta" ja maahan laittamisesta se nousee myös ja sillä ei ole toivottua vaikutusta.

Olin myös puhunut Toivon levottomuudesta liikkeissä, joissa jätän sen. Osaksi tämä on nyt pahentunut tuon vammautumisen takia, koska kotiin palattua Toivo itkee minun perään, jos lähden töiden jälkeen jonnekin tai viikonloppuna. Töihin lähtöön se ei enää reagoi muuten kuin, ettei voi syödä omaa herkkuaan, kun teen lähtöä vaan syö vasta myöhemmin. Ei kuitenkaan itke tai mitään siinä tapauksessa.

Tehtiin harjoitteita, jossa jätin Toivon istumaan ja tulin palkkaamaan pariin otteeseen. Sitten tehtiin maassa sitä, että Jessica häiritsi Toivoa ja yritti saada Toivon mukaansa. Kyllä se lankesi ansaan muutaman kerran, mutta Jessica sanoi sen kestävän paljon paremmin kuin oletti. Toivoa häirittiin lisäksi kapulan heitolla ja sen omalla lelulla ja se olikin vaikein homma. Itse olin liian hidas reagoimaan, kun Jessica jätti lelun ihan Toivon viereen ja siitä jätkä nappasi sen suuhunsa.

Lisäksi sitten tehtiin paikallaolo Lahjan kanssa. Tultiin kehään ja Jessica sitten käskytti, Lahja kylläkin istui, mutta Jessica käskytti ns. haamu koirakkoja. Toivo mielellään tässä tarjoilee sitä maahanmenoa omia aikojaan. Vähän paremmin olisi voinut olla kuulolla. Kun poistuttiin koirien luota niin palasin kahteen otteeseen palkkaamaan Toivoa ja ekalla kerralla se oli hieman huolestunut, mutta toisen kerran jälkeen se rentoutui. Itse paikallamakuussa sitä häiritsi hieman hallin katolta liukuvat lumet ja korvat vähän luimussa makoili.

Ihan loppuun vielä merkin kiertoa, jossa ekalla kerralla oli Toivolla hieman hahmottamisen ongelmia. Lisäksi sillä oli ns. ongelmia lähdössä eli otti muutaman askeleen vauhdilla, mutta sitten epäröi, että saako mennä. Parin toiston jälkeen tuli oikein hieno kierto ja sen jälkeen lähempää kokeilu, että mitä tapahtuu, jos en palkkaa lennosta. Jihuu, tuli sivulle suoraan, tosin pikkasen venyen se sivulletulo, mutta ajatus oikeaan suuntaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti