keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

03.04.2012 maneesitreenit Rommin kanssa


Olipas häiriötä kerrassaan, lumi ja jää tippui rämisten pitkin peltikattoa jatkuvasti aiheuttaen valtavia rysähdyksiä vähän väliä. Olin napannut Katin ja Geenan matkaan mukaan bussipysäkiltä ja alkuun tarkastimme maneesin pohjan ja siirrettiin muutama este sivuun. Sen jälkeen aloitettiin paikallaoloilla. Inkakin oli mukana, mutta aika ei riittänyt enää Inkan treenaamiseen, vaikka meillä oli varattuna kaksi tuntia.



Olin suunnitellut vähän Rommille kisatreeniä niin, että palkattaisiin muutaman liikkeen jälkeen, mutta suunnitelmaan tuli muutos tuon putoilevan jään takia. Otin kuitenkin liikkeet sääntökirjan järjestyksessä.



ROMMI



Paikallaolot



  • ISTUMINEN / Vähän luimisteli kun jää putoili ja yritin pitää positiivisena koiran. Jäi hyvin istumaan, mutta juuri kun Kati sanoi, että ovat hyvin ja kehui Geenaa (katsoi peilin kautta) niin minäkin kehuin Rommia, kun selkäni oli koiraan päin ja samalla rysähti kunnolla ja Rommi nousi seisomaan. Sain vielä pariin otteeseen käydä laittamassa istumaan Rommia, kun nousi seisomaan (yleensä kun olin selin koiraan). Saatiin kuitenkin lopulta olemaan ihan ryminän allakin paikallaan.


  • MAKUU / Sama juttu, kerran jouduin palauttamaan maahan, mutta muuten ihan ok (ei otettu pitkää paikallaoloa)






Muut liikkeet:



  • SEURAAMINEN / aikalailla sain kannustaa, vaikeuksia käännöksissä ja peruutuksissa... ei pystynyt keskittyyn, kun räsähteli => jouduin palkkaamaan liikkeen aikana, vaikka näin ei ollut tarkoitus


  • Z:ta / alkuun käynnistystreeniä ja sen jälkeen koko liike, mutta vain pelkkä seuraaminen, jouduin useaan otteeseen käskemään seuraamaan, ottamaan sivuaskeleita / ongelma suurimmaksi osaksi räsähdyksen, ei niinkään liikkurin aiheuttamaa, ei reagoinut Katin käskytykseen => SUPER +RP

     


  • LUOKSETULO / läpijuoksuna + KEHU => ei ennakointia tänään


  • RUUTU / virittelystä jäi pois "ruututemppu", sanoin vaan, että "missä merkki"..... käskystä lähti kohti reppuja/laatikoita eli täysin sivuun / tarvittiin Katin näyttöapu ruudun merkille ennenkuin osasi sihtaa sinne (punainen matala painava merkkinä ja samoin ruudussa, valkoiset matalat merkit luoksetulomerkkeinä) ja ruutuun lähti laukalla noin 1/3 osaa matkaa, kunnes käänsi linjan kohti luoksetulomerkkiä, teki pydähdyksen ja sen jälkeen olikin ongelmaa / vein merkille ja näytin ruudun suunnan, ei auttanut..... tarvittiin Katin näyttö ruudussa. Vasta sen jälkeen toimi => paikka ruudussa ilman alustaa oikein hyvä, keskeltä sisään ja reagoi hyvin käskyihin => otin vielä yhden lennosta merkille ja ruutuun => oikein hyvä

    + SUPER +RP


Tauko ja Rommi autoon ja seuraavalle kierrokselle haettiin autosta Geenan jälkeen. Veti oikein itsensä halliin ja toimi muutenkin nyt paremmin, mutta vieläkin joutui kehumaan ja nostamaan namilla pahimpien rysähdyksien aikana ja siellähän rysähti kokoajan.


  • OHJATTU NOUTO oikea 10 metrissä ja myös keskikapula paikoillaan / ensin kerran merkille (Kati vahingossa ohimennen näytti merkin) ja otin vielä toisen kerran myös / itse liike onnistui hyvin, merkille hyvin laukalla ja lähti oikealle erinomaisesti / omaan makuuni haluaisin vähän enemmän kaarretta, tekisi liikkeen varmemmaksi => pieni apu taas eteentuloon, jotta suoristaa => kuhan lumet sulaa niin päästään treenaan vinosta eteentuloja enemmän + RP

     


  • METALLINOUTO + KEHU / ei hyppyä, vähän annoin apuja palautusvauhdin nopeuttamiseen => tässä oli tarkoitus rauhoittaa tilanne liikkeen jälkeen, silittää koiraa ja rauhoittaa, laittaa maahan jne. (mikään näistä ei siis tapahtunut, vaan nostin ennestään virettä, ekat haukut tuli tässä)

     


  • TUNNARI / ääntelyä sivulla, laukalla kapuloille leuat louskuen, kapuloilla toimi hyvin ja nosti oman sekä eteen tuli niin, että vaihtoi kapulan asentoa useamman kerran ja jouduin hieman kävelyttää ja vaatia pitämään kapulaa suussa nätisti





    **************************



    Kaukoja ei tehty, koska räsähteli kokoajan liikaa ja ei haluttu niihin mitään lisäongelmaa. Loppuun otettiin tolpan kierron kautta sivulle seuraamaan tuloa, jolloin annoin uuden käskyn koiran saavuttaessa. Edistystä on tapahtunut, koska en joutunut pahemmin komenteleen, aktivoitui huomattavasti nopeammin kuin aikaisemmin.



    Luoksetuloa treenattiin myös pysäytyksillä ja seisominen on aivan yhtähyvä kuin aikaisemminkin, pystyi nyt malttamaan mielensä, eikä varastellut Katin käskytyksillä. Ainoastaan kerran maasta lähdössä läheltä varasti mun luokse, kun katossa taas tuli suurjysäys, mutta muuten hyvin. Viimeinen väli vaatii treeniä sekä maahanmeno pitää saada paremmaksi, kuitenkin sen rajoissa mihin Rommi pystyy.



    Kapulan pidossa edessä ilmenee hieman rahattomuutta, joten sitä treenattava. Sisällä kotona ei samaa ilmene.



    Loppuun vielä seuraamista liikkuroinnilla ja palkkasin hyvistä asennoista ja käännöksistä yms. / Katin mukaan näytti paljon paremmalta kuin se eka seuraaminen ja käännökset oli oikein hyviä, joten tähän oli hyvä päättää nämä treenit smiley haastavissa olosuhteissa !

     


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti