perjantai 11. heinäkuuta 2008

09.07.2008 tottistreenit Kirkkonummella


Töiden jälkeen pakkasin Rommin autoon ja lähdin hakemaan Katia (+ koirat Leego ja Geena) Viikistä. Tapasimme Samun ja Marjaanan (koirat Miska ja Jemma) Kirkkonummen Prismassa. Olimme sopineet tottistreenit. Päivä oli todella antoisa ja siitä saa kiittää paljolti Katia, kun oli pyytänyt meille tuttavansa seuraamaan meidän tiimimme harjoittelua, oltiin kyllä osaavissa käsissä ja hienoa, että pääsin mukaan tälläisen vääränrotuisen koiran kanssa.


Aloitimme alkuun hieman kertomalla koiristamme, niiden koulutustasoista ja tavoitteistamme. Sen jälkeen jatkoimme kentälle treenaamaan. Kati aloitti Leegon kanssa ja minä olin Rommin kanssa seuraavana. Olin jo etukäteen kertonut, että viimeisen tokokisan aikana meillä oli jo taas kontakti ongelmia, joten siitä aloitettiin eli seuraamaan meitä ei päästetty. Lähinnä harjoittelimme kontaktia ja sivulletuloa, yhtään ei sallittu huonoa perusasentoa tai kontaktin tippumista häiriön alla. Palkkana toimi pieni pallo !


Jotenkin tuntee itsensä ihan tumpeloksi, mutta onneksi meillä taisi kaikilla olla vähän samanlainen olo :o), nyt meiltä ihan tosissaan vaadittiin jämäkyyttä ja vaadittiin, että emme hyväksy kuin vain oikean toiminnan ja nopean sellaisen.


Ensimmäisellä kierroksella siinä sitten vielä yritin leikkiä Rommin kanssa lainapatukalla, sellaisella paksulla karvaisella. Rommi alkuun oli vähän ihmeissään sen kanssa. Miten se leikkiminen voi olla näin vaikeaa taas kerran. Saatiin kuitenkin taas vähän uudenlaista näkemystä leikkimiseen, täytyykin myös Inkalle käyttää hyödykseen.


Seurasimme myös tiivisti toistemme suorituksia ja niistä oppi paljonkin. En nyt tähän kauheasti kirjoita yksityiskohtaisesti treeneistä, koska olen erikseen kirjoittanut itselleni ja treenikavereille siitä tiivistelmän.


Toisella kierroksella käytiin Rommin kanssa läpi luoksetuloa apuna jalkapallo, Rommi oikein säteili nähtyään pallon. Maahanmenoharjoitukset Rommin kanssa aloitetaan ihan alusta ja kentällä tein muutaman maahanmenon ensin pallolla ja sitten sen jälkeen lihapulla palkalla, lihapullan kanssa onnistui oikein hyvin, mutta taaskin sain sapiskaa kun palkkasin muutaman hitaamman (omasta mielestä kait ne oli kelvollisia, hyi minua, en osaa vaatia nopeutta) !


Susannan mukaan mä palkkaan liikkeiden välillä liikaa, se kuluttaa myös sitä viettiä, jep jep, täytyy tuohonkin kiinnittää huomiota, lopussa ehkä vähän pitempi leikki.


Olin kyllä ihan tyytyväinen Rommin käytökseen, se toimi kuitenkin iloisesti ja näytti itsestään parhaimmat puolet. Paikalla oli myös pikkutyttö ja Rommi ei kiinnittänyt häneen mitään huomiota, joten sekin on edistystä !


Meillä onkin nyt läksyjä Rommin kanssa:



  • Sivulletulo (remmissä, rintamasuunta oikea)

  • Sivulletulo (klo 12, klo 8, klo 6 ja klo 15, koiran haettava peruuttamalla oikea rintamasuunta)

  • Kontakti ("seuraa" -käsky, kontakti pysyy (nypytys) + liikkeelle lähtö jalkaa heiluttamalla, kontaktin pysyttävä, ei vielä askelia ennenkuin kontakti on varma, apuohjaaja häiritsee ympärillä, tavoite = kontakti ei saa tippua)

  • Seuraaminen (vain muutama askel, jos kontakti pysyy, ei senttiäkään, jos herpaantuu)

  • Maahanmeno opetetaan alusta uudelleen (hyväksytään vain nopeat maahanmenot, palkataan aina koiran jalkojen väliin)

  • Palkkaaminen, patukka (palkkaus kohti klo 9 tai klo 10, ei peruutus askelia, ei varasteta koiralta, voi silittää ja kehua, kaulapannasta kiinni ja "irti", jatketaan leikkiä potkimalla patukkaa, annetaan koiran saalistaa/saalispatukka aina poispäin koirasta, vaikka alussa maata pitkin)

  • Lyhyempi remmi (eli metrinen Rommin kanssa liian pitkä)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti