maanantai 5. kesäkuuta 2017

Treenien suhteen aika lailla hiljaiseloa tällä hetkellä.

24.05.2017 TALISSA PK-TREENIT

Keskiviikkona  24.05.2017 Toivon kanssa Talissa HPH:n ohjatuissa treeneissä ja en oikeastaan enää edes muista mitä tehtiin, mutta treeneissä taas hieman vireen kanssa ongelmia, joita näyttää tulevan vähän, joka kerta nyt, kun tullaan näihin keskiviikko treeneihin.

Toisella kierroksella oli kuitenkin jo paljon paremmassa mielentilassa, mutta kyllä tässä paljon on tekemistä, jotta saadaan homma pelaamaan toivotulla tavalla, kun nostaa noita kierroksia vähän liikaa. Toivo ei normaalisti ole treeneissä yhtään näin äänekäs kuin mitä se täällä on, vaikka muita koiria kentällä olisikin.

Toisaalta se kuitenkin on jo paljon paremmin hallussa ja keskittyneempi kuin odotellaan omaa vuoroa, kuin joskus aikaisemmin ja ei myöskään niin paljon kiinnitä muihin koiriin huomiota. Työtä tehdessään keskittyy kyllä hyvin, joten se ei niinkään ole ongelma vaan se niin sanottu odottelu, jonka aikana nostaa niitä kierroksia liikaa ja kun päästään kentälle niin sitä minuun päin turhaa kommentointia tulee liikaa.

25.05.2017 VIILARISSA PK-TREENIT / TOIVO JA INKA

TOIVO

Toivon treenit koostuivat vähän kokonaisuuden harjoittelusta, mutta palasina seuraaminen ja jäävät. Nyt tuntui paljon paremmalta ja olin aika tyytyväinen Toivon suoritukseen. Seuraamista tein myös keppiä apuna käyttäen eli vain paikallaan pysyen tai muutaman askeleen verran.

Ennen esteitä tein luoksetulon ja sen jälkeen yritin rakentaa eteenmenon merkkiä (eteenmenon pallo jo jätetty etukäteen) ja siitä sitten seisominen takaisinpäin ja sitten nouto ja vasta sen jälkeen hyppyjä treenaamaan.

Kentälle oli tullut uusi hyppyeste tai oikeastaan siirretty varmaankin Kivikosta. Se oli samanlainen, jolla olen hyppyyttänyt Talissa, mutta nytpä Toivo yritti esteen kiertää ja ei innostunut noutaa hypyn kautta, joten päätin sitten kerran ottaa ilman noutoa niin, että menin itse esteen taakse ohjaamaan, jolloin Toivo hyppäsi hyvin ja ilmavasti.

Sen jälkeen noutokin sujui ihan hienosti niin jyrkällä vinoesteellä kuin metrisellä hypyllä ja loppuun se eteenmeno. Toivo kyllä heti tietää eteenmenon ja ei meinaa pysyä nahoissaan niin millään, joten tehtiin täyskäännöstä ja peruutusta ennen kuin päästin menemään istumisen kautta.

Treenin jälkeen tehtiin paikallaoloa niin, että jäin alkuun ihan lähelle ja seurasin peilistä Toivon ilmettä. Pidemmän ajan olin siis Toivon lähellä ja pariin otteeseen menin kauemmas ja tulin lähes heti takaisin. Toivo oli rauhallinen.


INKA

Inka sitten teki vähän kaikkea pientä kivaa ja vähän sai myös noutaa kevyttä kapulaa. Inka oli taas kuin nuori tyttö, vaikka ihan ei takapää mukana pysynytkään.

*****

Treenien jälkeen otin koirat vähän kävelemään ja sen jälkeen takaisin autoon ja Toivo toiselle kentälle harjoittelemaan eteenmenon maahanmenoa heittolelun voimalla.

Kovin vaikeaa, kun Toivo meinaan ei mene lankaan ensimmäisen heiton jälkeen vaan hyvin tietää milloin lentää ja milloin ei. Näitä tehty niin vähän, että vielä ei ihan ensimmäinen käsky riitä viemään Toivoa ihan maahan asti kyynäreet koskien maata. Mutta hyvin se jo reagoi !

Tämän lisäksi käytiin hieman pelastuskoirien esteillä ja Toivo kokeili keinua, viemäriputkia vai mitä ne nyt onkaan niitä betonisia ja meniköhän vielä mustan muoviputkenkin. Sitten kokeilin niitä maahan jätettyjä peltikattoja. Kerran aikaisemmin niitä olen kokeillut ja silloin Toivo oli aika ihmeissään. Nyt vaan seisoin ja heiluttelin allani olevia peltejä narulelu kädessä ja aina kun Toivo laittoi tassun alustalle niin naksautin naksulla ja hetken kuluttua huomasin, että Toivo oli minun kanssa siellä peltipalasten päällä ihan reippaana.


26.05.2017 HEIDIN KANSSA TREENAAMASSA KERAVALLA

Saldovapaalla perjantaina ja nähtiin Heidin kanssa Sampion kentällä ja tällä kertaa treenattiin ihan vaan tokoa.

Yllättäen Toivolla oli vähän vaikeuksia ruudun hahmottamisen kanssa, kun takana oli pelastuskoiraesteet ja kentällä oli hyppy, kiertomerkki sekä valkoiset matalat merkit hyvin lähellä ruudun linjaa. Varsinkin valkoiset merkit imi puoleensa, vaikka hallissa mulla niitä merkkejä aina siinä ihan vieressä on ollutkin.

Tehtiin myös ohjattua Toivon kanssa ja sitä alkua eli palkkasin lelulla jo heti ennen seuraamista, sitten siitä seuraamisen aloituksesta. Itse kapuloiden noutoa pitää kyllä ja kaarrosta vahvistaa, kun nyt välillä on lähtenyt väärälle kapulalle. Jännä virhe, kun on tehnyt jo monta vuotta virheetöntä suoritusta tältä osin niin nyt on keksinyt käännähtää väärälle, vaikka oikeaan suuntaan aluksi lähteekin.

Toisella kierroksella Toivo teki myös luoksetulon pysäytystä käsimerkillä ja muutamia eteentuloja maasta nousten mun edestä.

*****

Tokon osalta ei sitten olla treenattu tämän jälkeen, kun viikonloppu meni tokon SM-kisoissa. Lauantaina olin liikkeenohjaajana alokasluokan paikallaoloissa ja sää onneksi suosi ja muutenkin ihan kiva päivä, ei mitään härdelliä kehässä.

Sunnuntaina kävin kisassa ihan vaan sitten turistina katsomassa suorituksia tai enemmän varmaan toimin Pian ja Speedyn videokuvaajana ja vesipullon/palkkojen kuljettajana, joka olikin loistava homma, kun oli ilo seurata treenikaverin upeaa suoritusta !

Maanantaina en mennyt sitten treeneihin, kun piti laittaa Rellu myyntikuntoon niin käytiin Jukan kanssa pesemässä ja imuroimassa auto. Tiistaina sitten huristelin Hyvinkään Länsiautoon ostamaan uutta menopeliä koirille ja minulle.

Mukaan lähti sitten Nissan Note v. 2011, jossa oli liuku takapenkissä, jotta saan Toivolle hyvät tilat taakse. Olenkin kovasti kaivannut autoa, jossa olisi viisiovea tuon kolmiovisen sijaan.

No eipä minulla kyllä onnea ollut tässäkään autokaupassa. Siellä auto toimi koeajossa ihan kivasti ja päätin sitten ostaa kyseisen auton, kun huoltokirjakin oli täydellinen ja auton maalipinta näytti myös olevan ihan kunnossa, tyhjäkäynnillä kuulosti ihan hyvältä sen aikaa, kun tarkistin autoa ja ihan siistiltä ja hyväkuntoiselta vaikutti. Muuta vikaa ei näyttänyt olevan kuin auton tuulilasi halki ihan vähän ja se oli tullut juuri vasta, kun myyjä oli käynyt sen edellisenä päivänä katsomassa ja myyntikuvissa liikkeessä se lasi oli ihan ehjä ja samoin tulotarkastuksessa. Lupasivat sen heti vaihtaa ja harmitteli, kun ei ollut aikaisemmin huomannut, että olisivat ehtineet sen vaihtaa ennen tuloani.

No kotiin Hyvinkäältä ajaessa kerran tuntui vähän liikkeellelähtö nihkeältä, mutta epäilin sen vaan johtuvan tottumattomuudesta uuteen autoon. No seuraavana päivänä treeneihin mennessä auto sitten jätti tielle ja kytkin poljin täysin löysä, eikä vaihteet menneet päälle. No ei muuta kuin IF:n soitto ja hinausauto viemään auton korjaamolle sekä ilmoittamaan viasta myyjäliikkeelle. Nyt sitten ollaan autottomana sen korjaukseen asti. Onneksi auto kuitenkin vei minut treenipaikan lähelle ja kosahti vasta noin 50 - 100 metriä kentältä, joten sain apua yhdeltä treenikaverilta ja ohikulkijalta niin saatiin auto tien viereen ja pääsin sitten treeneihin ja sain Jukan kiinni treenikaverin puhelimella, että tulee hakemaan meidät treeneistä, kun ehtii ja tuo mun puhelimen, kun sekin oli sitten jäänyt kotiin, tosi kivaa !

Tuon Keskiviikon treenit olikin sitten aika epäonnistuneet, kun autoasia painoi mieltä ja Toivo vaistosi minun kärsimättömyyden ja keskittymiskyvyn puutteen. Ei se muuna ilmennyt, kuin haukkua paukutti päätään. En voinut tehdä suunnitelmien mukaan noutoa, joten tehtiin jääviä ja niihin kyllä keskittyi lopulta oikein hyvin, mutta omat ajatukset ei pysyneet kunnossa.

Toisella kierroksella Toivo olikin sitten jo tasoittunut ja pääsin tekemään esteitä, vaikka oma kapula jäikin tarkoituksella autoon. Kentällä oli seuran samanlainen kapula ja sillä sitten tehtiin näitä ja nyt Toivo pystyi jo tekemään ja hyppyihin oli palautunut sama ilmavuus ja voima kuin aikaisemmin.

Tosin vinoja heittoja ja paluu hyppyä vinosta tulee harjoitella lisää !




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti