torstai 22. kesäkuuta 2017

17.06.2017 Talissa tottista

Lauantaina aamupäivästä Taliin treenaamaan Toivon kanssa ja Inkakin tuli mukaan, mutta tällä kertaa en sen kanssa treenaillut mitään, kun oli niin kuuma. Inka pääsi vaan pariin otteeseen lyhyelle kävelylle. Hieman koirilla liian kuuma autossa, kun ei ollut veräjää. Tosin siirsin Inkan takapenkille ja avasin takaluukun, jotta edes vähän olisi viileämpää !

Toivo kävi kaksi kertaa kentällä, mutta koska Inka ei treenannut niin kävin vaan juottamassa Toivon siinä välissä ja vein noutokapulan toisen hyppyesteen päälle sekä jalkapallon kentän päätyyn niin, että Toivo ei nähnyt.

Ensimmäisellä kierroksella treenasin seuraamista samaan tyyliin mitä Päivi neuvoi eli hieman ensin suoraan kohdetta kohden ja sitten loivaa käännöstä vasemmalle polvia nostellen. Alkuun se ei nyt lähtenyt toimimaan kunnolla, mutta sitten sain pari onnistunutta suoritusta. Jääviä tein myös peruuttamalla muutamia kertoja ja kääntymällä sitten eteenpäin !

Tänään ongelmana oli seuraamisen osalta, että Toivo ei pitänyt kunnolla kontaktia. Jotenkin tuntui, että se oli vähän hämillään. Muutaman kerran sain kuitenkin aika hyvän toiston tähän ja pääsin palkkaamaan oikeasta toiminnasta.

Jäävät alkaa hieman paranemaan, mutta seisomisessa yhä ottaa sivulle väistön pysähtymisestä, joten nyt tuli itselle mieleen, että jos palaisin tämän opettelussa Rommille käyttämääni treenitapaan ja kiepsahdan muutamia kertoja eteen heti käskyn annon jälkeen. Katsotaan miten se toimii !

Toisella kierroksella tein ensin eteenmenon päätyyn luoksetulon, jossa jätin Toivon jo heti suoraan maahan ilman valmistelevaa osuutta. Tuli tosi kovaa ja jouduin antamaan lähestyessä lisäkäskyn, mutta siitä huolimatta istumaan meno osui enemmän oikealle jalalle kuin eteen. Tehtiin uudelleen juoksusta ja seisomaan jäämisestä toiseen suuntaan ja nyt annoin sitten ihan käsiavun varmistaakseni oikean toiminnan eteen tulossa.

Sen jälkeen tehtiin nouto, jossa Toivo pysyi hyvin sivulla ja noutoon lähti puhisematta hyvällä vauhdilla ja nostikin sitten hiljaa ja hyvin, mutta onnistui sitten pudottamaan kapulan ja otti kyllä sen itse uudelleen ja palautti laukalla eteen.

Uusin tämän ja seuraava nouto oli kokonaisuudessaan ihan hyvä ja vauhti tasainen laukka kumpaankin suuntaan. Vähän helle verotti parasta puhtia, mutta oikein hyvä suoritus Toivolta.

Tästä sitten hakemaan kapula hyppyesteeltä ja metrisen hypyn suorittaminen noudolla, joka oli erinomainen, mutta siinäkin varmistin vielä paluun menemällä lähemmäs ja antamalla hyppy käskyn ja peruuttamalla vastaanottamaan oikeaan paikkaan.

Vinoeste samoin, todella hyvä suoritus kaiken kaikkiaan ja kaikki noudot ilman mitään ääntelyä lähdössä tai nostossa.

Lopulta loppuun sitten eteenmeno ja taas keuli poika aika kovasti, joten lähestyin paikkaa tällä kertaa peruuttamalla ja hitsi vieköön, että peruutti vauhdilla suoraan ja käännöksessä oikein heitti peppunsa toiseen suuntaan. No aikamoista vääntöä ennen lähetystä ja laitoin taas istumaan ennen kuin lähetin, jotta oppisi kaavan, ettei siitä lähdetä suoraan liitoon, vaikka kisatilanteessa lähetänkin !

Kyllä mentiin taas vauhdilla eteenmeno ja loppuun jalkapallopeli, joka on kyllä suuri palkka Toivolle ja ei helle kyllä siinä enää yhtään haittaa, kun pääsee syöksymään jalkapallon perään ja ajatella, että pari vuotta sitten ei jalkapallo ollut mitenkään superpalkka. Näin se vaan muuttuu !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti