torstai 22. kesäkuuta 2017

15.06.2017 Jessicalla Sipoossa koulutuksessa

Mervin kanssa Sipoossa Jessicalla opissa ja Toivolle en tehnyt kauheasti mitään etukäteen suunnitelmaa ja senkin vielä Jessicalle möläytin niin Jessica sitten ehdotti, että katsotaan vähän meidän kiertonoutohässäkkää ja sehän sopi !

Yleisesti ottaen oma tunnetila oli aika kohdallaan, iloinen ja rento, joka sitten näkyi myös koiran tekemisessä. Toivo oli todella kivan tuntuinen ja virtaa juuri sopivasti !

KIERTOHÄSSÄKKÄ

Ensin lähetettiin Toivo kiertämään suunnilleen esteiden välistä ja se sujui oikein hyvin ja itse kierto oli omaan makuuni todella hyvä. Meidän tyypillinen ongelma tuli sitten esille, kun edettiin kauemmas hypyistä eli lähtee helposti kohti hyppyä, eikä kiertomerkkiä, vaikka siellä oli käynyt jo aikaisemmin. Jouduin sitten käydä hakemaan Toivon pois ja ei se tällä kertaa niin herkäksi ryhtynyt tämän suhteen ja alkoi sitten löytyä se kiertomerkkikin.

Kapuloista ei ole yhtään samanlaista häiriötä matkalla ja tähän varmaan vaikuttaa, että ne kapulat on minulla välillä ollut merkin takana puolikuuna tai ohjureina kiertoa suorittaessa.

*****

Sen lisäksi sitten treenattiin myös ruutua, joka laitettiin aivan eri paikkaan missä se tällä kentällä on ollut ja meidän oikealle puolelle lähtöön jäi vielä hyppyesteet ja aikaisemmin juuri tehty kiertomerkki.

RUUTU

Toivo vähän meni kiemurrellen sinne ruutuun, ei yhtään niin hyvin hahmottanut oransseja merkkejä liikkeelle lähtiessään ja punaista ruutunauhaa, mutta sinne ruutuun se jätkä löysi sitten.

Nyt ei ollut käytössä ollenkaan alustaa ja aika kivasti se ruutuun asettuminen onnistui ilman tätäkin, joten ehkä ollaan siinäkin edistytty.

Sivulle tuloon annoin väärän käskyn ja nyt Toivo ei tullut niin puhtaasti kuin kisoissa sivulle vaan vähän rynni eteen.

*****

Lisäksi tehtiin ohjattua noutoa lisäten sinne sen keksikapulan ja ihan loppuun vielä mietittiin ratkaisua Toivon eteen tuloon, jota ei osaa suorittaa vinosta ilman apuja ja apujenkin kanssa hieman hankalaa ja mitään jalkaohjausta sille ei pysty käyttämään.

OHJATTU NOUTO JA VINOSTA ETEENTULO

Ohjatussa toistuu yhä tämä lähiaikoina tullut uusi ongelma, että tahtoo kääntyy liian jyrkästi vasemmalle ja oikea kapula kiinnostaa. Nyt tietysti se keskikapula kiinnosti enemmän ja nurmikolta vähän näkyi muutenkin haettava kapula huonosti. Laskettiin sitten haettava kapula alemmas kuin keskikapula, mutta se pahensi vaan tilannetta.

Jatkossa nyt jonkin aikaa kannattaa käyttää sitä kaarikävelyä apuna ja pitää kapulat samalla korkeudella kaikki.

Ohjatun merkkiä en treenaa ennen kuin tuo merkin kierto on paremmin hallussa niiden esteiden kanssa !

Vinosta eteen tulemiseen Jessica sitten kehitti ratkaisun, joka voisi kyllä toimia hyvinkin ja ainakin nyt näytti lupaavalta ja perustuu jo hieman aikaisempaan ratkaisuuni, mutta tämä on asteen kehittyneempi ja jättää koiralle enemmän oivaltamisen varaa ja vähemmän apuja käytössä, vaikka siinä apuvälinettä käytetäänkin.

Ensin tosin kokeiltiin jalalla ohjaamista, jota aika usein näkyy käytettävän ihan menestyksekkäästi, mutta se ei toimi Toivolla alkuunkaan. Todettiin myös muutaman kokeilun jälkeen, että Toivo ei ymmärrä mun "liki" -käskyä muuten kuin edestä. Sillehän on tosi vaikeaa ollut tulla rallytokossa niitä eteen kiepsahtamisia.

Alkuun nyt pidän vaan vasemmalla puolella apuvälineen, jonka Toivo kiertää ollessaan perusasennossa, tullakseen oikein eteen ja vähitellen laitan sitten toisen oikealle puolelle ja hilaan niitä hieman irti itsestäni (tämä siis käytännön kokemus tällä hetkellä) ja harjoittelen myös sivulle tuloa näillä avuilla edestä oikealle perusasentoon ja sieltä eteen !

*****

Treenien lopuksi käytiin vielä Mervin ja koirien kanssa pienellä kävelyllä rannassa ja ihasteltiin taas kerran Gumbostranden upeita maisemia !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti