torstai 22. kesäkuuta 2017

09. - 11.06.2017 kasvattajan järjestämässä seminaarissa Lappeenrannassa (Kennel Black Gary, Mari ja Jyrki Inkiläinen)

Perjantaina piti saada auto korjaamolta, mutta sieltä ilmoitettiin, että kytkimen irrotuksen ohessa pakoputkesta oli jotakin tapahtunut niin, että se vuotaa tiivisteen kohdasta, joten tiivistettä ei ollut hyllyssä ja se tulisi vasta maanantaina aamulla, joten auto jäi sitten vielä Autokeskukseen.

Onneksi Jukka sitten lupasi minulle oman autonsa lainaan ja sillä sitten suuntasin Lappeenrantaan perjantaina illalla ensin kasvattajan luokse, jossa oli jo Toivon Siskon omistaja saapunut paikalle. Mari ja Jyki oli lupautunut majoittaa Margitin ja minut viikonlopun ajaksi heille ja olihan siinä vilskettä ja vilinää, kun Margitilla oli kolme koiraa mukana ja minulla Toivo sekä kasvattajan koirat !

Black Gary Wonderful Birdie "Jade" ja Black Gary Moon Walker "Toivo" / KUVA: Mari Inkiläinen


Toivo vielä ensimmäisen yön vietti viihdyttäen kolmea kissaa, jotka yrittivät nukkua meidän kanssa tai no yksi nukkui minun kanssa ja kaksi muuta sitten yrittivät kouluttaa Toivoa. Seuraavaksi yöksi sitten tajusin hakea kevythäkin Toivolle, jotta rauhoittuu edes hiukan nukkumaan, kun edellinen yö tosiaan olimme kummatkin hereillä.

Lauantaina aamulla aloitettiin sitten ihan ensin pihalla, kun pari muuta kasvatinomistajaa tuli paikalle ja meidän kouluttaja Päivi Ahola, joka on jo minua tässä aikaisemmin videoiden ja keskustelujen kautta auttanut Toivon koulutuksen osalta ja nyt lopulta sitten ihan kasvokkain pääsi pistämään toimintaa kuntoon. Päivillä itsellään ei ole collieita, mutta kokemusta on useasta eri rodusta, mutta taitaa kuitenkin eniten olla saksanpaimenkoira ihmeinen ja suojelukoiraharrastaja, mutta on yhdellä colliella kuitenkin bh-kokeen suorittanut ja nyt kouluttaa Toivon kasvattajan kotona olevia muutamaa collieta, joiden edistymistä on saanut seurata videoiden kautta. Opettamisen taustaa löytyy myös ratsastuskoulupuolelta eli aika monipuolista kokemusta eläinten kanssa.

Oletin jo etukäteen, että ensi esiintyminen pihalla ei tule olemaan mitenkään loistava, kun Toivo oli siellä jo pikkupoikien kanssa juossut (10 kk colliepojat) ja pihalla käy vanhemmat urokset jättämässä hajujaan. Joten hyvin vaikea paikka saada koira oikealle alueelle niin sanotusti keskittymään kunnolla treenaamiseen. Alku olikin vähän kangertelevaa ja Toivo ei namipalkasta kovin innostunut, eikä halunnut mennä maahan oikein millään, kun otin alkuun jääviä. Lopulta sitten vaihdettiin palkka leluun ja sitten alkoi jo näyttää paremmalta.

KUVAT: Mari Inkiläinen









Näiden sessioiden jälkeen lähdettiin sitten autoilla Mustolaan, jossa oli päivän toinen kerta tottelevaisuutta ja jälkeä !

Toivon toinen osuus oli sitten jo vähän parempi ja aiheena oli seuraaminen. Päivi myös pyysi, että valmistelemme koirat kunnolla ennen kuin tulemme kentälle.

Toivon treeneistä huomiota:
  • Ota suunta suoraan ja sitten kaarra hieman vasemmalle loivasti ja nosta jalkoja kunnolla ylös / Toivo lähti korjaamaan aika hyvin, mutta itsellä oli vaikeuksia tajuta nostaa niitä polvia kunnolla ylös 
  • Paikallaan myös jalkojen nostoa ja kun korjasi paikkaa oikeaan niin palkka (hmmm..... meniköhän oikein)
  • Haettiin parempaa asennetta sivulle tulemiseen liikkeen alussa / pallo ylähäällä käsi koukussa
  • Jännitteen pito, lanka katkeaa muuten

KUVAT: Mari Inkiläinen









Lauantaina ajettiin vielä tosiaan nurmikolla jäljet ja Päivi oli luvannut auttaa Toivon peltojäljen kanssa, kun en ole saanut Toivoa syömään jäljellä, jotta voisin sitä opettaa kunnolla.

Toivohan jäljestää metsässä ihan hyvin, siitä ei ole kysymys, mutta kun jätkä ei halua syödä maasta nurmella/pellolla niin olen ollut vähän hukassa, kun edellisten koirien kanssa käyttämät keinot ei vaan toimi vaan se puskee eteenpäin hirveää vauhtia ja se, että näytän kädellä, ei auta yhtään. No tosin tätä kokeilin viimeksi Toivon ollessa alla vuoden ikäinen noin 8 - 10 kuukautta !

Tässä videopätkä Toivon ekan päivän jäljestä Päivin tekemien huomioiden saattelemana. Sama jälki ajettiin kahteen kertaan, kun Toivo kaahotti vaan ensimmäisen syömättä oikeastaan paljon mitään. Toisella kertaa sama jälki uudelleen Päxan oheistaessa vieressä.



Muutama kuva vielä jäljeltä !

Kuva: Mari Inkiläinen

Kuva: Mari Inkiläinen

Sunnuntaina sitten ajoin yksin aamulla Mustolaan, kun Mari ja Margit lähti aikaisin aamulla luonnetestiin Margitin poikien kanssa ja tulivat sitten sieltä Mustolaan suoraan.

Toivon aiheeksi valitsin noudon, jossa on ollut sitä ääntelyongelmaa kapulaa nostaessa ja nyt lisäksi on tullut vähän lähtöhaukkuakin. Taas valmisteltiin ensin ja sitten vasta kentälle ja asettuminen aloittamaan, no Toivopa karkasi lähdössä, mutta nosti hiljaa ja toi kapulan. Tehtiin sitten uudelleen ihan taas kentän ulkopuolelta aloituksen kera. Toivo ei tainnut yhtään kertaan rähistä kapulalle ja lähtöhaukuistakin päästiin.

KUVAT: Mari Inkiläinen


















Samalla myös keskityttiin Toivon treeneissä meidän leikkimiseen, jotta se ei olisi niin koiraa paineistavaa. Päivi tosin sanoi, että tuokin Toivolla pelaa, mutta olen aika kuormittava ohjaaja, mutta Toivo on siihen oppinut ja sillainkin leikkii hyvin. Halusi kuitenkin hieman viedä leikkiä toiseen suuntaan.

Ennen kotiin lähtöä tehtiin evästauon jälkeen sitten taas jälkeä ja nyt sitten tarttui Päxa ohjaksiin, kun en itse oikein saanut Toivon menoa rauhoitettua, kun päästin liinaa liian kireälle taas, kun Toivo söi. No nyt sitten kesällä pitäisi päästä treenaamaan, kuhan vaan linnut jättäisi Toivon namit rauhaan ja itse muistan olematta tamppaamatta maata vaan pelkästään astun !



Loppuun vielä muutama kuva Toivon sisaresta, jonka näin nyt ensimmäistä kertaa pentuajan jälkeen!

BH TK1 RTK1 Black Gary Wonderful Birdie "Jade"

Jaden omistaa: Margit Koivumaa
Kuvat: Mari Inkiläinen










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti