keskiviikko 20. tammikuuta 2016

18.01.2016 Toivon Hskh:n tokokurssi alkoi

Maanantaina meillä alkoi uusi tokokurssi Racinal Areenalla. Koirakkoja on ryhmässä viisi ja nyt oli paikalla neljä koiraa. Rotuja ryhmässä on Toivon lisäksi bordercollie narttu, Länsigöötanmaanpystykorva uros ja Howavart. Lisäksi ryhmään kuuluu Tolleri, joka oli tällä kertaa poissa.

Toivo aloitti jo ulkona sen piipityksen ja kiihkoilun muista koirista, mutta sisällä onneksi rauhoittui hyvin makaamaan kentän reunalle. Aloitimme paikallamakuusta ja vaadin Toivoa tulemaan kontaktissa riviin. Kehään tulo tarkastusta ei nyt tehty. Tässäkin alkoi jo hieman kiihtyä, joten rivissä luin tiukan lakipykälän ja rauhoittuihan se siihen. Hyvin meni alas, mutta reagoi seuraavan "lik" maahan käskyyn, yrittämällä nousta ylös.............. hups, meillähän on eteentulo käsky "liki". Ylös malttoi odottaa omaa käskyään. Oltiin rivissä ensimmäisenä, joten mentiin ekana alas ja vikana ylös.

Sitten Anna halusi nähdä meidän esittävän parhaat puolemme ja miten leikitämme koiraa. Aloitimme Toivon kanssa ensimmäisenä, joka tosin ei ollut järkevää, kun koira oli niin "ylivireinen". Tulomatka hallille oli kestänyt normaalin 10 min sijaan lähes puolituntia, kun auton etuikkunaan jäätyi alijäähtynyttä vettä. Jäi sitten lenkit tekemättä ja olisi muutenkin pitänyt ensin saada Toivo paremmin kuulolle.

Tehtiin ensin seuraamista vähän. Hieman paikka seilasi ja haukahteli matkalla ja aloituksessa, jouduin odottamaan, että rauhoittuu. Leikimme vähän aikaa ja sitten luokse tulo, jossa sivulle tullessa rähähti. Annan kommentteihin voin täysin yhtyä ja tunnistan kyllä puutteet ja toki ne hyvät puolet kanssa. Toivo leikkii hyvin ja nauttii tekemisestä sekä on työskentelee voimalla ja niin edelleen. Pientä hermostumista on kuitenkin näkyvillä, kuten nyt täytyy enemmän kiinnittää huomiota siihen, että tulee palkattua sitä alkua luoksetulossa enemmän.

Lisäksi täytyy hakea sellaista sopivaa lenkkiä ennen hallivuoroa ja pitäisiköhän ottaa häkki mukaan. Se vaan on niin vaikea saada mahtumaan veräjän aukosta sisään autoon.

Itse treenasin kauko-ohjausta, sivuaskelia ja eteentuloa siinä odotustilassa. Toivo tuntui olevan oikein mukavassa vireessä, ei yhtään enää ottanut häiriötä ryhmän muista koirista. No tämä Toivon hyvä mielentila sitten romahti, kun seuraavan ryhmän yksi koirakko tuli sisälle ennen oma vuoroaan ja Toivo taas kiihtyi tappiin ihanasta nartusta ja näin ollen päällimmäiseksi jäi sitten taas tuo, että hyvä rauhallinen fiilis katkesi. Vähän harmitti, kun koiria ei saisi tuoda halliin edellisen vuoron aikana, tavarat voi tuoda, mutta koiria ei saisi tuoda.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti