sunnuntai 3. tammikuuta 2016

03.01.2015 Kisaharkka Racinel Areena

Neljä koiraa Toivon alo luokassa. Toivo oli taas ihan ylikierroksilla, kun mentiin halliin......... riemastui vielä lisää, kun tuli toinen collie uros sisälle ja voi sitä pään kuikuilua ja ininää.

Yritin ottaa haltuun samoin kuin Ansun koulutuksessa. Nappihan oli samaan aikaan kentällä kuin Toivokin eilen ja Toivo oli niin oikeassa vireessä, vaikka silloinkin sisälle tullessa oli pari koiraa siinä odotustilassa ihan vieressä. Eilen oli Toivolla häkki mukana ja niin oli tänäänkin. Häkkiin Toivo rauhoittui oikein kivasti nytkin, mutta heti otettuani jätkän ulos alkoi se sähellys. Yritin aktivoida Toivon samoin kuin eilen, mutta ei se vastannut täysillä.

Itse kehään meno oli kehän reunalle asti ihan pois hallusta, mutta kehän sisäänmeno aukossa sain jätkän kuulolle. Edellisessä kisaharkassa viikko sitten tässä vaiheessa Toivo oli oikein hyvässä viretilassa, mutta nyt ihan väärällä vaihteella liikkeellä.

Videota on nyt analysoitu kokeneemmalta taholta ja ainakin minun pitää ottaa enemmän aikaa kisaharjoituksissa siihen, että Toivon mielentila ehtii oikealle tasolle. Aloitus ainakin oli liian energinen, nappasin remmin irti turhan voimakkaalla ja Toivo purkaa omaa tunnetilaansa. Haukkuminen ei kuulemma johdu onneksi stressistä tai siitä, että koira olisi kipeä, joten hyvä näin.

Työskenteli kyllä kaikki liikkeet ihan kivasti, mutta haukkui tosiaan taas, kuten vuosi sitten tässä vastaavassa kisaharjoituksessa tässä samaisessa hallissa samaisen porukan (no ihmisistä osa vaihtunut) kanssa.

Mietin sitä, että olenko jotenkin erilainen kuin muualla. Voisi päteä, ehkä normaalisti en vedä itse tuosta kitinästä kierroksia ja en kommentoi sitä muille. Jotain siinä mättää kuitenkin. Seuraamisessa ei ole nyt kyllä vuoteen haukahdellut tuollain (okei, 6,5 kk taukoa) ja yleensäkään ei ole haukkunut kuin kahteen otteeseen seuraamisen aikana koko 2 vuoden ikänsä aikana.

Fyysinen puuttuminen kesken seuraamisen ei tuottanut toivottua tulosta ja useimmiten se ei autakkaan, vaan sama toistuu, joten on haettava toisaalta ratkaisua. Viretilaa ei kuulemma tarvi tai kannata laskea vaan pitää löytää haukkumiseen muualta ratkaisua.

Seuraaminen iloista ja lennokasta, pikkasen liian edessä, mutta sitähän olen vahvistanut, joten sitä saan mitä tilaan. Itsellä hieman vaikeuksia hitaassa kävelyssä ja se näkyy myös, että sitä ei olla treenattu pahemmin.

Liikkeestä maahanmeno => erittäin tyytyväinen (yksi haukahdus siellä kyllä tuli, yök)

Luoksetulo => suoraan sivulle varmasti, erittäin tyytyväinen / alussa painoin lavoista, jotta muistaa pitää tassut paikoillaan

Kapulan pito => muutama inahdus kapulan otossa

Kauko-ohjaus => merkkien väliin menossa hieman säätämistä ja annoin vähän liikaa vapautta liikkeen väliin, istuminen saisi olla napakampi ja pystympään, mutta teki nyt kaiken ekalla käskyllä, hirveästi otti häiriötä liikkurista, sivulla olevista ihmisistä, esteistä jne.

Hyppy => muuten hyvä, mutta hieman varasti lähdössä, sivulle tullessa haukahteli ja varsinkin tässä vaiheessa tuntui, että vastaa naapuri kentän haukahduksiin.

Loppuun vielä merkin kierto, mutta Toivo näki, kun merkki laitettiin. Siinäkin pääsi yksi haukahdus, joka sekin on liikaa. Merkin kierron jälkeen annoin palkaksi namia ja sai purkaa itseään sitten leluun ja halusi kovasti taistella narupalloillaan.

Tässä linkki koko suoritukseen (harmi vaan, kun liikkeiden välit puuttuu, oma moka, kun en kuvaajaa pyytänyt niitä kuvaamaan, mutta oma tuntuma oli, että niissä ei ollut ongelmaa, mutta siinä oli ongelmaa, kun en täydestä sydämmestä kehunnut kuin vain ne mitkä oli mielestäni sen arvoisia):

Toivon kisaharkka 03.01.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti