sunnuntai 3. tammikuuta 2016

02.01.2015 Racinel Areena / Ansu Leimanin tokokoulutus

Ihanaa oli päästä Ansun koulutukseen pitkästä aikaa. Inkan alkuaikoina Ansu oli kouluttamassa meitä Collieyhdistyksen leirillä ja muutamilla muilla Collieyhdistyksen Helsingin alaosaston pitämässä tokon koulutuspäivällä vai oliko mahdollisesti tokotoimikunnan kurssilla. Olen pitänyt Ansun tyylistä aina ja oli kiva, kun Toivon kanssa päästiin Ansun oppiin.

Meillä on tauon aikana tullut ongelmaksi ruudun paikka, mutta nyt kun sitä sitten oli tarkoitus katsoa niin eikö se Toivo tehnyt ne juuri niinkuin pitikin ja Ansu samalla kehoitti minua muistamaan, että tauko on ollut pitkä, joten täytyy hieman niitä odotuksia suhteuttaa myös siihen.

Toiselle koiralle tehtiin välillä niin, että heitettiin nami toiseen suuntaan ja sitten lähetettiin ruutuun. Sitä voisi myöskin kokeilla välillä.

Sitten käytiin läpi Toivon häiriöherkkyyttä kaukoissa tai lähinnä oli tarkoitus, mutta jäätiin sitten kiinni Toivon maasta istumaan nousun vaihtoon. Olen kisoja silmällä pitäen tehnyt vain istu -käskyllä sellaisen tavallisen nousun istumaan, mutta samalla treenannut "sitta" -käskyllä pomppu nousua, joka oli Ansun mielestä hieno ja kehoitti unohtamaan kokonaan tuon minun oikaisuratkaisun, jolla menisin alemmat luokat. Ansu ehdoitti sellaista kurre pomppu muutaman kerran ja siitä maahan ja sitten siitä pompahtamaan ylös takaisin. Ongelma on se, että pompussa Toivo jättää liikaa alleen etutassut ja siitä on sitten vaikea yksiosaisesti läsähtää maahan. No opetusta jatketaan !

Loppuun viellä luoksetulon pysäytyksiä kierron kautta. Ensin täytyy nyt opettaa Toivo peruuttamaan pelkästä käskystä, jota voisin sitten käyttää kierron yhteydessä. Ajattelin itse käyttää suoralla takapalkkaa, jonka vien itse tai apparilla on pallo (takapalkkana). Pysähtyi Ansun mielestä ihan hyvin (vielähän käytän kaksoiskäskytystä) !

Itse olin todella huono tuossa luoksetulon treenissä. Äkkiä väsyn näköjään minäkin, kun mun käsky peruuttamiseen on "peruuta", mutta kun kokoajan puhuttiin pakittamisesta niin Toivolle hoin "pakita" tai "pakki". Voi pientä Toivo rukkaa, emäntä ihan hukassa !

Ihan loppuun liikkuroitu luoksetulo, jossa ei tassutellut, mutta sivulle tulo venähti hieman liikaa taakse ja sivulle tuli vähän liian taakse. Tämä on ainoa kerta, kun ei tullut hyvää sivulletuloa, mutta Toivo oli jo aika väsynyt.

Erikoismaininta kuitenkin Toivolle siitä, että ollaan päästy aika pitkälle siitä tilanteesta, kun pieni colliepoika karkaili pitkin kenttää ihanien koirien perään. Nyt voi rauhassa pitää vapaana luottaen, että pysyy hanskassa, vaikka on irti tai jättää kentälle makaamaan, kun käy odotustilasta hakemassa tavaroita, vaikka toinen koira on kentällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti