keskiviikko 20. tammikuuta 2016

07.01.2015 Video analysoitu ja korjaamisen aloittaminen

Ihanaa, että on ihmisiä, jotka viitsi auttaa tässä kiireisessä maailmassa. Enpä olisi odottanut, että apu tulee näinkin äkkiä ja pääsen heti harjoittelemaan. Toivon kasvattajan ystävä on niin ihana, että kävi kisaharjoituksen videon läpi ja muokkasi sitä niin, että voin itse todeta kuinka voisin toimintaani muuttaa, jotta Toivokin pystyy toimimaan haluamallani tavalla. Lisäksi sain muutakin oppimateriaalia, josta voin ammentaa, vaikka omille koulutettavilleni ja itselleni omaan tekemiseen sekä hieman jälkitreeniohjeitakin, jos Toivon nyt peltojäljelle kuitenkin lähtisin treenaamaan, jos ei kisaaminen silmälläpitäen, mutta koiran iloksi ainakin ja itseni opettamiseksi, jokaisesta oppii lisää.

Jukka jo aivan hermostui, kun sama piisi soi moneen otteeseen, kun pysäytin videon ja taas aloitin uudelleen :) :) !

Oli kuitenkin kiva kuulla positiivista palautetta koirasta ja kuinka ohjaan sitä, vaikka sainkin sitten noottia toiminnastani, mutta kun katselen videota ja toimintaani niin olen kyllä valmis yhtymään saamiini kommentteihin. Osan tiedostan toki itse myös ja löydän syynkin miksi näin olen tehnyt ja se herättää itsessäni mietinnän, että miksi keskeneräistä liikettä en avittanut tai palkannut.

Suurin ongelma on nyt, että minun pitää saada Toivo keskittymään paremmin ja mitään vireen laskua ei lähdetä tekemään vaan päämääränä saada toimimaan korkeassa vireessä ilman ääntä. Eli tämän hetken tärkein päämäärä on saada Toivo keskittymään ja "avautumaan" minuun päin.

Kävinkin heti eilen ongelman kimppuun ja matkasin Loppiaisen agilitykisoihin Toivon kanssa (oli kyllä oikeasti sinne asiaakin, kun hain etukäteen tilaamani Toivon froteeloimen ja itselleni treeniliivin Helsitarelta).

Nyt en antanut Toivon vikinän ja vinkumisen vaikuttaa vaan pysyttelin rentona ja en edes vaivautunut kieltämään. Otin vaan sopivan paikan, johon käskin istumaan ja odotin, että itse aktivoituu katsomaan minua ja on hiljaa........... "hyvä" ja käsi lähtee antamaan suullisen kehun jälkeen vasta namin, joita olin käteeni varastoinut. Sama jatkui siihen asti, kunnes vapautin sitten selvästi ja vein autoon hetkeksi.

Otin vielä toisen kerran ja hakeuduin hieman levollisempaan paikkaan (toki unohdin kokonaan, että juoksusten narttujen häkit oli siinä takana). Toivo välillä turhautui vielä enemmän kuin aikaisemmin ja jopa hieman ulvahti, mutta sain nyt monta sellaista kertaa, jossa pääsin palkkaamaan tiheästi. Nyt käytin naksua tällä kertaa.

Sellaisen huomion tein, että vielä on pysyteltävä koiran edessä. Sivulle en pysty menemään, koska silloin ei pysty Toivo tähän, joten sen kokeilun jälkeen vaihdoin takaisin eteen. Myöskään liikaa välimatkaa en voinut luoda meidän väliin vaan olin aika lähellä.

Viimeisen satsin jälkeen juttelin hetken vielä parin tutun kanssa ja laitoin Toivon maahan, jossa pysyi hyvin, vaikka koiraa ja ihmistä lappasi siitä vierestä. Palkkasin aika tiheään tästäkin.

Sitten hieman videon mietintöjä:

KEHÄÄN TULO / liian energinen ohjaaja / käsken istumaan, mutta en anna rauhaa, kumarrun päälle ja alan irrottamaan liinaa / liian rivakka remmin irrotus ja vienti taskuun => koira toimii oikein

SEURAAMINEN / en saa reagoida liikkeenohjaajan käskyihin niin nopeasti/terävästi, rauhallisempaa ja letkeämpää menoa hitaaseen kävelyyn ja oikealle käännös vasemman jalan ympäri, ei kropan kääntöä (vielä hieman ongelmaa jalan kanssa tasapainossa ja tavallaan samalla halusin, että teen terävät pysähdykset, jotta Toivo pysyy hereillä => voihan ne terävät tehdä, vaikka ei reagoisi heti liikkurin käskytykseen)

LIIKKEESTÄ MAAHANMENO / (Taisi olla ihan ok, mutta itse voisi kävellä rennommin)

LUOKSETULO / (En nyt muista, paitsi pitää saada Toivon tunnetilaa alussa rauhallisemmaksi)

KAPULAN PITO / hyvä, kun katson poispäin itse........

KAUKO-OHJAUS => jätkä opetellut takapalkkaa juuri ennen kisaharkkaa, sekin näkyy / en saa painostaa katseella koiraa sivulla, voisi olla rennompi, kun en kyttää

HYPPY / Seuraavaksi varmaan yllätänkin, tulemalla vastaan ja antamalla namia ennen kuin ehtii haukahtaa

MERKIN KIERTO / käsky turhan kova

Seuraavassa kisaharkassa voisikin keskittyä vaan siihen kehään tuloon ja keskittymiseen, ei reagointia liikkeenohjaajan vaan ottaa rauha koiran saattamiseen oikeaan tilaan, EI OLE KIIRE !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti