perjantai 16. tammikuuta 2015

15.01.2015 Jessicalla Marian kanssa

Päästiin taas Jessicalle torstaina treenaamaan Marian ja Vickyn kanssa. Oli niin mukavaa taas ja Toivo tosi hyvässä vireessä eli Toivo on aika optimaalisessa tunnetilassa Jessicalla. Haukkumista tai vinkumista ei tainnut esiintyä pahemmin ollenkaan, vaikka suoraan autosta kehään tultiinkin ja Vickykin paikalla oli eli ainekset ylivirittymiseen olisi olleet oikein hyvät.

Toivo toki pursui taas intoa ja oli vallaton, mutta pysyi aisoissa. Valitsin harjoituksen kohteeksi merkin kierron ja halusin Jessican kanssa vähän keskustella miten erottelen merkin kierron ja merkin sekä kuinka siis lähtisin opettamaan järjestelmällisesti. Inkan ja Rommin olen meinaan kyllä opettanut kiertämään merkin, että myös pysähtyy merkille, joten se ei ollut se ongelma mihin hain apua vaan se, että kuinka saan matkaa kasvatettua ja kuinka erottelen kierron ja merkille menon vai laitanko aina vaan kiertämään. No nyt sitten selkeytyi mitä tulen tekemään ja samalla myös sain Toivon lähtemään merkille jo pidempää.........

MERKIN KIERTO

Namilla toimii paremmin, mutta ei niin suurella innolla ja voimalla. Lelua käytettäessä jäi kyttäämään palloa ja irtoaminen oli vaikeampaa, siis Toivohan osaa kiertää, tässä lähinnä haettiin uutta viritystä ja sitä, että hoitaa sen kierron itse ja lopettaa sen pysähtymisen tarjoamisen ja en ole niin aktiivinen itse ennen kuin kierto on tapahtunut eli kehut vasta, kun oma-aloitteisesti lähtee kohti.

Merkkiä varten virittelen sitten toisin ja treenaan, kuten ennenkin, mutta ehkä en niin paljon anna sille pysäytykseen vastuuta itse, tätä täytyy ehkä hieman vielä miettiä.

RUUDUN ETSIMINEN

Aivan sika hyvä treeni. Alkuun Toivo oli täysi blondi, mutta sitten siitä kehittyi treenin edettyä todella välkky kaveri. Ensimmäisellä kerralla ruutua ei oikein löytynyt ja käytiin ihan ekana tsekkaamassa Maria. Jessica ja Maria aina tuli pallon jätön jälkeen samaan päätyyn kuin missä minä ja Toivo oltiin. Maria ja Jessica siirteli ruutua ja sinne jätettiin aina pallo. Itse virittelin ruutua varten koiran ja kävelin ruutua kohden.

Ruutuja oli lopulta kaksi, toinen toisessa päädyn kulmassa ja toinen vastakkaisella suunnalla toisessa kulmassa ja toisen päädyn ruutua vielä siirreltiin. Vain kerran Toivolle kävi kömmähdys ja lähti sinne missä ruutu aikaisemmin oli, mutta itse sitten selvisi sieltä ruutuun. Harjoituksen aikana näkyi hyvin, kun se alkoi bongaa sitä ruutua ja etsimään. Älykäs pikkumies !

Nyt vaan täytyy noihin välin viritysseuraamiseen ottaa, joku toinen sana, koska ei ole tarkoitus, että kävelee kontaktissa. En käyttänyt nytkään meidän seuraa -käskyä, mutta käyttämäni käsky vaatii kuitenkin enemmän kontaktia ja nyt pitäisi kohdistaa katse muualle. No mietitään !


PAIKALLA MAKUU JA KEHÄÄN TULO

Ensin yksin ja sitten Vickyn kanssa. Vicky oli hyvä paikalla olo kaveri ja Toivoa ei ahdistanut. Palkka laitettiin Toivon eteen hieman pidemmälle menomatkalla. Väliä kaverikoiraan oli noin 4 metriä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti