sunnuntai 4. tammikuuta 2015

04.01.2014 Toko Tehiksen järkkäämä kisaharkka

Hih huh heijaa, se meni sitten ihan kohtuullisesti ja ongelmat joita ounastelin olikin ihan muuta kuin mitä odotin. Olin siis vähän kauhuissani, että miten se Toivo jaksaa keskittyä, että rupeeko vaan haihattelemaan ja katselemaan, jos löytyisi ihania tyttöjä ja haisteleeko vaan kaula pitkällä ja vajoaa koomaan. No niin ei käynyt :) !

Voi elämä........ toin jätkän häkin ensin halliin, jotta ei alkaisi haistelemaan maata. Heivasin häkkiin rauhoittumaan ja hyvin siellä olikin, vaikka viereiseltä kentältä tuli aikamoista haukuntaa sen korviin. No ei se maata nyt sitten haistellut, mutta pari kivaa narttua kyllä bongas ja eihän se muuta kuin yritti sinne narttujen kanssa leikkimään ja minä raukka siinä samalla yritin saada sen virittymään kehään menoon. Tavallisesti laitan sen maahan hetkeksi rauhoittumaan ennen kehään menoa, mutta nyt se ei tullut kuuloonkaan. Vähän yritin saada kontaktia minuun ja otin muutaman käännöksen, mutta voi ei siihen pieneen päähän nyt mahtunut kuin toiset koirat.

Ei kun kehään siitä vaan sitten ja unohdetaan virittelyt. Toivo aloitti heti kommentoinnin ja vielä ihan seuraamisessakin pääsi siltä ärräpäitä kilpaa naapurikentän agilityä tekevien koirien kanssa samaan taahtiin, kuin nekin haukkui. Seuraaminen on kyllä innokasta, mutta normaalia enemmän kontakti vähän eli aivan liikaa, mutta sivulle pysähtymiset oli jo parempia. Videota, kun jälkikäteen katselin niin täytyy kyllä sanoa, että naapurikentän koirien haukunta oli kyllä aika jatkuvaa ja voimakasta. Ei se kyllä selitä Toivon haukkumista, mutta häiritsevää se kyllä oli. Sen tiesin kyllä etukäteen, että pyytäessäni Toivoa hypähtämään minua kohden niin aika usein haukahtaa, mutta muuten o  kyllä ollut hiljaa.

1) Seruaaminen kytkettynä / kontakti hieman rakoili, paikka pysyi hyvin ja liikkeestä pysähtymiset oli jo vähän parempia / haukkui koko ajan ja tämä pääsi yllättämään, koska ei ole ennen haukkunut muuten kuin silloin, kun otan luoksetulossa edestä sivulle ja haukku on tullut lähinnä sen takia, että ei olla sitä tarpeeksi treenattu / oma remmikäsi heilui näköjään ihan alituiseen, vaikka näköjään edellisellä kerralla Mariannen kanssa oli lähes liikkumaton
2) Seuraaminen vapaana / taas sitä haukkumista aikalailla siellä sun täällä, ennen liikettä ja liikkeen aikana ja jälkeen / kerran kesken seuraamisen ärähdin haukahtamiseen / ihan alussa liikkeelle lähdön jälkeen hiukan kontakti rakoili turhankin paljon ja taisi vilkaista ihan kuvaajaakin, mutta paikka oli taas hyvä / Toivon kontaktin  katkoamiset on sellaisia nopeita ja palautuu myös nopeasti
3) Liikkeestä maahanmeno / no tähän olen ihan tyytyväinen, vaikka tosin tässäkin olisi voinut seuraamisessa olla kontakti enemmän ylös (nämä kommentit vaan sen takia, kun tiedän sen pystyvän parempaan)
4) Siirtyminen luoksetulon alkuun ja siirtymästä palkka / vinkunarulelu ja leikkiminen, no tässäkin metelöi aika lailla => täytyy ehkä hieman tsekkaa tuota meidän leikkimistä, painostanko liikaa vai onko Toivo vaan "mölyapina" ;)

5) Luoksetulo / pysyi hyvin ja vauhti hyvä, mutta ei jarruta tarpeeksi aikaisin / hyvin tosian eteen, mutta kuono työntyi mun jalkojen välistä ja siitä sitten hypähti vähän taakse hyvään asentoon / sivulle tulossa ensin tiukensi eteen ja vasta sitten tuli sivulle äänekkään haukahduksen sävyttämänä
6) Liikkeestä seisominen / no tyhmä ohjaaja saa vaan syyttää itseään, kun ollaan vaan noin kaksi kertaa tehty seisominen ilman, että annan käsiavun ja nyt sitten en antanut apua / Toivo teki maahanmenon, kävin nostamassa ylös, mutta marssi sitten mun perässä / otin uudelleen toiseen suuntaan, mutta ennakoi maahan itse muutaman metrin jälkeen, josta kutsuin mukaan ja sitten avulla seisominen / sivulle pääsin palaamaan ilman, että liikkui ja istui ekalla / itse voisin tarkistaa vähän omaa paluupaikkaani, koska Toivo istuu taaksepäin ja jää turhan taakse
7) Hyppyeste / lähestyminen meni hyvin ja ei karannut hyppysistä, hyvin lähti käskystä ja seisoi hyvin, ei kylläkään niin terävä pysähdys kuin Jessican luona pari viikkoa sitten, mutta ihan kelvollinen / odotti nyt hyvin paikoillaan, mutta sivulle istumiseen tarvittiin kaksi käskyä, kun keskittyi agilitykentän tapahtumiin juuri silloin (haukkuminen/lelujen äänet)

Tämän jälkeen palkkasin ja sen jälkeen tehtiin vielä kapulan pitoa. Tarkoitus oli pitää noin 10 sekunttia, mutta se on vielä Toivolle liian pitkä aika ja varsinkin, kun tyhmänä tuijotin painostavasti Toivoa silmiin, just just. Pudotti mun nilkkoihin ja otin uudelleen. Otti kapulan ensin hyvin, mutta sen jälkeen siirsi kapulaa liikaa takahampaisiin. No harjoitellaan tätä rauhassa.

Toivo pääsi oman vuoronsa jälkeen lepäämään häkkiin nakkipinon kanssa ja rauhoittui sinne taas hyvin. Osallistuttiin vielä paikallaoloihin, jossa oli avo ja alo koirat yhdessä. Toivo ei tähänkään rauhoittunut ollenkaan ja kuikuili vieraita koiria. Mentiin viimeisenä riviin ja tällä kertaa riviin menoa avitin nakeilla ja yritin rauhoittaa Toivoa nakeilla koko alkuajan ja luoksepäästävyyden. Ei reagoinut Markoon mitenkään, mutta toisalta ei kyllä varmaan niin kiinnittänyt huomiota, kun söi niitä nakkeja kuin automaatista. Maahan meni ekasta käskystä, mutta oli tosi levoton ja vinkui sekä kuikuili sinne naapurikehään, jossa tehtiin agilityä. Pysyttelin lähellä ja jouduin menemään lopulta tosi lähelle. Ei vaikuttanut siltä, että nousisi, mutta vinkui kokoajan. Palkkasin aika tiheään. Sivulle nousi ihan minun käskyllä.

No sellainen suoritus sitten tänään. Edelliset ongelmat oli korjattu, mutta vaikka viimeksikin oli kovilla kierroksilla niin pystyi tekemään hiljaa, lukuunottamatta tuota luoksetulon sivulletuloa. Tätä täytyy nyt tarkkaan miettiä ja sitä palkkaustapaa miettiä tarkkaan, että en sillä ainakaan lisää äänenkäyttöä.

Tähän loppuun videota 26.12.2014 tehdystä palkkaamattomuustreenistä. Video kisaharkasta tulee myöhemmin, kun saan sen koneelle.

Videolta hyvin näkee, että meillä tässä vaiheessa oli vielä nuo sivulle istumiset seuraamisessa vähän hukassa ja osasyyllinen on kyllä minä, kun kerta heiluttelen yläkroppaa miten sattuu, kun oletan tulevan täyskäännöksen, vaikka sellaista ei tulekkaan tai pysähdyn liian nopeasti.

Lisäksi tässä videolla on selvä ero kisaharkan seuraamiseen kytkettynä. Meinaan tässä remmikäsi ei heilu lähes yhtään, kun kisaharkassa se sahas samaan tahtiin, kun toinenkin. Se voi vaikuttaa myös kontaktin katkoihin kisaharkassa.







Sitten loppuosa tuosta samasta treenistä. Kisaharkka videon nyt nähtyäni niin tähän on tullut parannusta noihin seisomisiin. Pysyi kisaharkassa nyt paremmin paikoillaan, eikä liikutellut tassujaan. Tässä samassa treenissä tauon jälkeen puuttuttiin näihin tassutteluihin ja se on näyttänyt jo näin pienellä treenillä tehonnen. Myös hyppyä kisaharkassa lähestyttiin paljon hallitummin, eikä sinkoiltu omia aikojaan esteelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti