perjantai 16. tammikuuta 2015

12.01.2015 HT0 viimeinen treenikerta

Maanantaina päättyi meidän 11. kerran HT0-kurssi ja teemana oli kisaharjoitus. Olin päivällä toimenpiteessä, jossa sain esilääkityksen eli rauhoittavaa ja kipulääkettä, joten en saanut itse ajaa autoa, joten Jukka vei ja haki minut ja Toivon kurssille !

Sain Jenniltä vähän moitetta siitä, että autan koiraa liikaa eli minun pitää siirtää vastuuta Toivolle seuraamisessa enemmän. Kroppa heiluu suuntaan, jos toiseen ja sen kyllä tiedostan itse oikein hyvin ja videolla se on todistettu. Kun Toivo joutuu itse ottamaan vastuuta niin perusasennotkin alkaa olemaan parempia. Tulihan tämä todistettuakin, kun treenien loppuun Jenni käskytti seuraamista ja aina käännöksen jälkeen tuli pysähdys. Kun lopetin itse heilumisen niin rupesi Toivokin yrittää kunnolla.

Enkö voi tässä sanoa, että kroppa oli rauhoittavien takia hieman "letkeä" ;) !

No itse olen pyytänyt Jenniä vähän "ruoskimaan" minua siitä, että menetän hieman langat käsistä, jos koira ei toimi niin kuin parhaimmillaan. Silloin, kun Toivo keskittyy kunnolla ja on imussa niin minä kävelen hyvin ja hallitsen kroppani, mutta heti, jos on pientäkin hääräilyä niin minä helposti myös menetän otettani.

No alkuun kuitenkin oli se kisaharjoitus ja Toivo teki palkatta koko luokan, mutta jätin toisen seuraamisen pois. Taas vire oli aivan väärä, mutta mietittiin myös sitä, että Toivoa ehkä ennen kehään tuloa täytyy juoksuttaa pallolla tai siis Toivo itse voisi purkaa ennen suoritusta palloon. Toteutus vaan hiukka vaikea kisoja ajatellen, mutta tätä täytyy pohtia miten saadaan se vire kuntoon.

En muista kyllä, että missä järjestyksessä tehtiin, mutta luokse tulolla aloitettiin. Seisomisissa pysyi hyvin paikoillaan, ei liikuttanut jalkoja. Nyt löysin myös paremman paluu paikan itselleni, jotta perusasentoon siirtyminen tuli oikeaan paikkaan. Toivo oli taas aivan liian äänekäs. Jotenkin en usko, että se johtuu palkkaamattomuudesta vaan ennemminkin se on vaan niin väärässä vireessä nyt Ojangossa. Häkkiin rauhoittuu hyvin, mutta taas haisteli mattoa ihan "sekopäänä" siinä etutilassa ja Toivoa ennen olikin kuulemma ollut taas se hemaiseva tyttönen. Toivon vaan täytyy oppia kestämään nämä juoksut. Helppoa se ei tule olemaan, mun pitäisi pystyä vaatimaan sitä keskittymään ja taas samalla itse tarvitsen, jonkun joka taas vaatii minua vaatimaan Toivoa, just just eiks kuulosta hyvältä !

LUOKSETULO / ok muuten, mutta tuli suoraan sivulle (avut kyllä oli)
HYPPY / ok
LIIKKEESTÄ MAAHANMENO / taisi olla ok
LIIKKEESTÄ SEISOMINEN / tarjosi taas muutaman askeleen jälkeen maahanmenoa ja kutsuin mukaan => seisominen oli kuulemma tosi napakka ja nopea, reagoi heti ja loppuosa hyvin
SEURAAMINEN / toivo ei ihan ollut kartalla, tarjosi heti taas maahan menoa (maahan menon tarjoaminen tuntui olevan vallalla, mutta tällaista tämä välillä on), mutta sen jälkeen alkoi sitten tajua, että tämä oli sitä seuraamista, eikä jääviä eli liian usein on nyt aloitettu tämän tyyppiset harjoitukset seuraamisilla. Vähän ei Toivon keskittyminen ollut parhaimmillaan.

Kisaharjoituksen jälkeen oli sitten parin muun koirakon vuoro ja Toivo odotti häkissä. Sitten oli Toivon revanssin vuoro. No mentiin kehään ja Toivo haaveili ihan omiaan, joten pääsi sitten lennossa takaisin häkkiin.

Yksi koira siinä välissä ja sitten Toivo pääsi yrittämään uudelleen ja nyt oli jo kuulolla. Teki siis hyvää käydä häkissä piipahtamassa. Nyt sitten seuraamista ja alkuun järkytyin Jennin vaatimuksista, eihän me vielä osata kuin namiavulla talliasi, ollaan treenattu vähän, mutta ei tarpeeksi. Mutta Jenni vaan komensi minua keskittymään paremmin ja kävelemään paremmin, olemaan auttamatta Toivoa ja antamaan Toivolle vastuuta. Kuulemma näytti sitten tosi hyvältä ja kyllä se paremmalta minustakin tuntui, ainoastaan musta tuntui, että Toivon kontakti ei ollut tarpeeksi ylös, mutta nämä on juuri näitä kohtia, jossa pitäisi nähdä videolta se koira. Yleensä siinä käy niin, että sitä ei vaan itse näe, että se kontaktikin on ihan ok. Mä kyllä uskon Jenniä, kun sanoi, että näytti hyvältä :) !

Meillä on onni jatkaa Jennin opeissa loppukevät kanssa maanantaisin samaan aikaan, mutta kurssi muuttuu ahkerat 1 -kurssiksi ja kurssikaverit on sitten vähän eri tasoisia. Meitä tältä samalta HT0 -kurssilta on mukana kolme ja loput kolme on sitten kisaavia koiria. Kaksi evl -koiraa ja yksi avoimen koira tai saattaa kyllä olla, että heillä on jo voittaja seuraavana etappina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti