sunnuntai 4. tammikuuta 2015

04.01.2015 uusi vuosi ja uudet kujeet

Nyt sitten ollaan jo vuoden 2015 puolella. Uuden Vuoden päivä aloitettiin oikein treeneillä entisessä Vuokkoset Areenalla, nykyisellä Ojangon Koiraurheilukeskuksessa.

Tällä kertaa tyydyttiin treenaamaan pelkästään tokoa ja varmaan paljon pidättydynkin tekemään vaan toista, jotta täysi teho pysyy päällä. Kyllä se toki jaksaa kumpaakin, mutta kun agilityssä on kaikkea uutta niin se väsyttää nopeammin, joten ainakaan agilityn jälkeen ei voi tehdä tokoa, ellei agilitytreeni ole todella lyhyt.

Toivon kanssa on nyt hiukan ollut ongelmaa treenatessa sen kanssa, että se tuntuu välillä katoavan omaan maailmaan ja narttujen hajuihin. Meidän hallilla, kun saa treenata juoksuiset nartut, kylläkin juoksupöksyt jalassa ja vaan oman vuoronsa ajan, mutta Toivon pieni pää on nyt mennyt aivan sekaisin ja olen kuullut muiltakin uroksen omistajilta samaa. Toivottavasti kaikki pitävät ne juoksuhousut juoksunartuilla päällä. Täytyy vaan yrittää sopeutua tähän, kun säännöt on mitkä on ja olen itsekkin Inkan kanssa Sporttikoirahallilla juoksun aikana ollut juoksuhousut pikkuhoususuojineen treenaamassa. Mutta kyllä se vaan niin on, että tuollainen just vuosi ja 5 kuukautta täyttävä aika viriili nuorimies on aika hankalassa vaiheessa tämän suhteen.

Hallin odotusosassa ei päätä meinaa saada maasta irti, kun tullaan sisälle halliin. Haistelee ihan hurmoksissa tekonurmea, joten täytyy varmaan taas ottaa kevythäkki mukaan ja sujauttaa Toivo sinne. Treeneihin on kyllä motivoitunut tekemään, mutta välillä vaan siltä ajatus tuntuu katkeavan. Paikallaolotreeneissä kyllä on ihan ok, mutta yhtä-äkkiä sai maasta hajua, jolloin posket rupesi heilumaan. Istumisessa vetää hajua ilmaan pää heiluen ja niin edelleen. Kyllä Toivo tehtävät suorittaa, mutta siinä ohessa sitten ei ole mukana täysillä.

Ulkona myös on tuo narttujen perään vinkuminen mennyt ihan mahdottomaksi viimeisen kahden viikon aikana ja nyt olen yrittänyt pari päivää siihen puuttua lenkillä. Kotona ollaan onneksi ihan rento ja rauhallinen, mutta eilen ei sitten ruoka maistanut. Tähän asti syönyt aina kuppinsa tyhjäksi, lukuunottamatta viime kevättä silloin, kun jalka alkoi nousta niin silloin syötiin vähän pitkin hampain. Silloinkin taisi vaan 1 - 2 päivää paastoo ja toivotaan, että nytkin alkaa ruoka maittamaan.

02.01.2015

Oltiin Seppo Savikon yksityistunnilla. Tunti agilityä vaan minulle ja Toivolle. Toivo aina välillä kävi huilimassa seinässä. Lähinnä treenattiin kontakteja. Mulla, kun kävi se vahinko, että Toivo karkasi sille keinulle edellisellä viikolla.

Nyt sitten treenattiin vauvakeinulla paukuttelua. Madalletulla A:lla sen ylimenoa ja puomin pätkä laitettiin korkean pöydän jatkoksi ja siitä sitten tehtiin sitä ylös- ja alasnousua.

Toivoa alkuun jännitti aikalailla sen ikävän kokemuksen vuoksi, mutta Sepon avulla saatiin sen jännitys lievittymään ja siinä se paukutteli rentona lopulla keinun ylösnousua ja juoksi puomin pätkää ylös ja alas sekä A:ta juoksi edestakaisin innokkaasti ja joudun nappaan sen sieltä lopulta pois, kun olisi vaan jatkanut.

Putki ja hyppy yhdistelmää tehtiin ihan vaan sen takia, että saatiin rankan jännittävän keinun paukuttelun väliin, jotain tosi hauskaa ja helppoa.

Sitten tehtiin pari hyppyä niin, että itse jäin toisen hypyn viereen ja vähitellen toistojen kautta etenin kauemmas itse hypystä. Pallon heitin aina vastakkaisella kädellä eteenpäin, kun Toivo hyppäs toista estettä. Mun katse piti olla esteessä. Saatiin tähän myös jatkoharjoitus ohjeet, kuhan ensin ollaan treenattu tämä kuntoon molemmalta puolen.

Hyviä neuvoja saatiin jatkoa varten niin A:n juoksukontakteihin kuin muuhunkin.

03.01.2015

Ojangossa treenaamassa agilityä. Ihan kivasti meni ja tehtiin pieniä harjoituksia. Inka kävi välillä treenaamassa agilityn alkeita mummoagilitynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti