tiistai 31. toukokuuta 2011

30.05.2011 agilityä ja tokon kisaharkka Ojangossa


Tänään olikin sitten meidän ensimmäiset agilitytreenit tälle keväälle ja nytkin ohjaajana lainaohjaaja ja minä sitten sivussa kiljumassa ohjeita. Oli siinä Johannalla kestämistä, kun ohjeita sateli sitten itse kouluttajalta siihen rataan ja sen suorittamiseen sekä samalla multa siihen kuinka Inkan kanssa mennään.


Ennen kuin mentiin meidän ryhmätreeneihin niin näytin Johannalle miten olemme treenanneet kontakteja, keppejä ja käytiin käskyjä hieman läpi. Itse kokeilin juoksemista ja ohjaamista vasta Inkan tokon kisaharkan jälkeen eli tuossa klo 22.00 paikeilla.


Tokotreeneissä meillä oli kisaharkka, johon rakennettiin ruutu kehän etulaitaan ja sen ympärille kehänauhat, lisäksi laitettiin retkituoleja ja reppuja siihen eteen. Alkuun otimme paikallaolot ja menimme Inkan kanssa kehään ensimmäisenä. Tuomarin tarkastukseen asti Inka tulee ihan kivasti namiohjauksella ja sivu käskyllä, mutta sen jälkeen alkaa hörhöily ja ei kuuntele mitään (ei siis namppaa käytössä).


Omalle suorituspaikalle sain kyllä Inkan hyvin sivulle istumaan ja oli minua kohtaan hieman aktiivisempi eli piti kontaktia omaehtoisesti, josta sitten kehuin "hyvin" ja niin edelleen. Alku kesti kuitenkin sen verran kauan ja aloin vaistota Inkan taas hiukan hermostuvan sivulla, joten rauhoitin sitä parilla namilla eli tarvittiin vain kaksi juustonpalaa rauhoittamaan Inkan. Paikallaolo tehtiin voittajan tapaan, joka sopikin meille oikein hyvin. Nyt Inka meni alas ihan omaan tuttuun tyyliinsä (mielestäni voisi mennä voimalla, mutta katsotaan saanko sen oppimaan saman tyylin kuin mitä Rommille) ja jäi odottamaan rauhallisena, ei ininää, joten se pieni namitus onnistui rauhoittamaan. Paikallaolo oli muuten ollut ihan hyvä, mutta oli taas kellahtanut takapään kerran eli ei jaksa olla samassa asennossa koko aikaa ja hieman oli katsellut ympärilleen, mutta ei hermostuneena. Odotti maltilla ja nousi istumaan ensimmäisellä käskyllä.


**********


Aloitimme oman vuoromme ensimmäisenä koirakkona, otin virittelyksi kaukojen ensimmäiset nostot, ensin seisomaan ja sitten istumaan. Kehään meno oli taas yhtä tahmeaa kuin kisassa ja nyt Inka kesken luoksetulon lähtöpaikkaa bongasi Marian kehänauhan vierestä ja iloisesti meni moikkaamaan, josta sitten piti komentaa takaisin. Tämä tietty aiheutti vielä enemmän sitä nihkeyttä tulla luoksetulon aloituspaikalle äkäsen ohjaajan luokse, vaikka ohjaaja kuinka kehui kun tuli takaisin. Kisaharkan otin kokonaan palkkaamatta eli Inka sai vasta kehän jälkeen palkan, kuten normaalisti kisassakin.


Luoksetulo / pysäytykse musta ihan kelvollisia, alasmeno sivulta voisi olla voimakkaampi ja nopeampi omasta mielestäni ja valmis sanasta voisi hieman enemmän aktivoitua minuun päin, ei kuitenkaan ääntelyä, jes..... ja vielä kerran jes / matka oli kyllä paljon lyhyempi kuin normaalisti voittajan luoksetulolle, joten ehkä se oli tänään plussaa meille / OHJE: mieti kannattaako maa-han käsky muuttaa esim. MAA, koska mun käskyt on yleisesti napakoita ja nyt kovin pitkä ja laahaava, joten mun pitäisi muuttaa se napakammaksi..... ei venyttäää sitä käskyä



  1. Liikkeestä istuminen / siirtyminen suorituspaikalle todella nihkeää ja sivulle saaminen nihkeää, seuraamisen alku suhteellisen ok, mutta löystyi jo muutaman askeleen jälkeen, joten annoin uuden seuraa käskyn, istumiseen annoin oikein kolmoskäskyn eli ensimmäinen käsky tuotti vaan hienon seisomisen, joten annoin uuden käskyn ja sen perään vielä käännyin, loppuosa sitten ihan normaalisti / ilmeisesti lähden muuttamaan käskyn seiso - seis muotoon, poistetaan se sei-SO JA is-TU, jos sitten Inka pystyisi myös kisatilanteessa tekemään oikean liikkeen, TÄYTYY MYÖS KOKEILLA, ETTÄ VÄHENNÄNKÖ VALMISTELEVAA HÖPÖTYSTÄ

  2. Kaukokäskyt / siirtymä sikahankalaa vieläkin, useampaan siirtymään tarvittiin kaksi käskyä, koska otti väärän asennon ja yhdessä maahanmenossa ennakoi, annoin käskyn jo kun oli lähtenyt maahan, lisäksi Inka teki yhden ylimääräisen maahanmenon, josta nosti Inkan takaisin oikeaan asentoon / sivulta nousi kuitenkin nyt paremmin ylös / Ei muuta kuin varmuutta suoritukseen ja treeniä, paljon vahvistusta liikkeen eriosista, kuten pelkästä nopeasta suorituksesta, pysymisestä asennossa ja varmuudesta oikeasta liikkeestä


Loppupalkkana sitten ceasar-ateria omalla repulla ja kehut. Olemma myös videolta analysoineet, että Inka ei pidä kisassa siitä, että sitä taputellaan ja kosketaan. Olen sen jo aiemmin itsekkin todennut, että ei ihan tykkää, joten nyt kokeilin enemmän sitä kehua sivulta "hyvin" , "hieno tyttö"  tai "hienosti" sekä hypähtelin taaksepäin kädet leväälleen kehuen. Jossain kohdissa Inkalle sopii koskeminen, kuten paikallaoloa odottaessa rauhoittaessa, mutta silloinkin koskettava ennemminkin rintaan, ei mitään taputtelua vaan sellainen rauhoittava ele.


 Itse toimin sitten liikkurina vielä kouluttajalle eli Sannalle ja Almalle seuraamisen, ruudun ja hyppynoudon osalta. Rommikin pääsi sitten tekemään paikallaoloa Alman ja Vickyn kanssa Kaisun toimiessa liikkurina. Rommille otin äkkiä rutiinit paikallaoloon ja sitten mentiin kehään. Rommin into ja aktiivisuus oli huipussaan, mutta malttia ei tietty ollut kun into oli vähän liian kova. Ennakoi hieman maahanmenoa ennenkuin liike oikeastaan edes aloitettiin, mutta itse liikkeen teki hienosti. Paikallaolon oli ollut hyvin, mutta sivulle tullessani teki istumisen ennen aikojaan kun oli niin kiire  !


Rommi pääsi kentälle tekemään myös ruutua, seuraamista ja luoksetuloa, samaan aikaan kentällä oli myös Sanna Alman kanssa.


ROMMI



  1. Ruutu 1 / reagoi heti kysymykseen "missä ruutu on ?" ja kuittasin "siellä se on". Erittäin tasaista reipasta laukkaa suoraan ruutuun ja käskytin seisomaan ja maahan ehkä hieman liian aikaisin, mutta koska Rommi totteli välittömästi eikä etene maahanmenossa niin pysyi ruudun sisällä ja kävin palkkaamassa tästä.

  2. Ruutu 2 / jätin merkille ja kutsuin ruutuun, jossa käskin seisomaan ja siitä maahan (nami), sen jälkeen tein loppuosan ja hieman ohittaessa kehuin, "hyvä, rauhassa" ja kutsuin sitten sivulle ja tehtiin loppuperusasentoon asti

  3. Seuraaminen / on ruvennut edistää, joten siitä hieman moitin ja pyysin korjaamaan, kädellä hieman taputin reiteen ja älähdin sekä itse peruutin, käännöket ihan kivoja myös täyskäännös kun oli sen verran aktiivisella tuulella pikku herra / yksi käännös vasemmalle meni pyöreäksi, joten otin sitten imuttamalla muutaman käännöksen / peruuttaminen todella parempaa, mutta sekin johtui siitä, että oli niin innoissaan kun oli istunut autossa nelisen tuntia ennenkuin pääsi kentälle (vain pieni pissatuslenkki siinä välissä)

  4. Luoksetulo / pelkkää läpijuoksua ja laukannostoa, ongelmana on nyt se, että ennakoi niin kovasti, että nousee ylös ja on jo lähtemässä luoskeni kun käännyn ja ilmeisesti jo ennen sitä, nyt aloin puuttua siihen, mutta se aiheuttaa kovaa painetta ja laukan palautumista alkuun raville, kehusta sitten nostaa laukan tai kannustuksesta / en ole aiemmin puuttunut tuohon nousemiseen, mutta nyt en enää voi kauaa antaa jatkaa sitä, joten katsotaan kestääkö, että joudun puuttumaan vai ollaanko vielä siinä vaiheessa,  että muistikuva kivusta on liian voimakas kestämään painetta eli saattaa olla, että ei uskalla sitten enää laukata tai tulla luokse, nyt meinaan vauhti ja into on kohdallaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti