tiistai 24. toukokuuta 2011

21.05.2011 Siuntion tokokoe


Lauantaina heräsin ajoissa ennen lähtöä Siuntioon. Hoidin jalkaa kylmällä ja kipugeelillä sekä pakkasin jalan kahteen ideaalisiteesee turvaan. Perjantain en ollut tehnyt Inkan kanssa mitään, kuten oli tarkoituskin. Toisaalta jalkakin aiheutti sen, että en olisi edes pystynyt.


Matka Siuntioon taittui nopeasti ja jalkakin kesti ajamista jo paremmin. Nilkutin yhä kuitenkin ja liikkuminen  oli tosiaan epämääräistä. Siitä huolimatta Inkan suoritus oli ihan hyvä, vaikka epäonnistuimme kahdessa liikkeessä. Liikejärjestys oli seuraavanlainen:



  1. Paikallaolo 10 / kehään meno tyypillistä Inkaa, mutta ihan aktiivinen sivulla odotellessa, eikä ininää yhtään. Itse paikallaolossa Inka oli rauhallinen, vaikka koko paikallaolotilanteen levottomuus paljastui vasta videolta. Sivulla toinen koirista istui ja toisella vippas häntä niin vimmatusti sekä reunimmainen koira piehtaroi, istui ja liikkui paikaltaan ja sen viereinen koira istui.Tunnari

  2. Tunnari 8 / kokonaisuudessaan hyvä suoritus, ihan sillä tasolla mitä mennään, rauhallinen sivulla, ei ääntelyä, reippaasti kapuloille ekalla käskyllä ja rauhoittui kapuloille hyvin ja nosti oman heti kun sen löysi ja palautti ravilla (tämän verran vielä epävarmuutta, että ei laukkaa), yksi sallittu korjaus matkalla kapulasta, suoraan ja tiivisti eteen, kapula rauhallisesti suussa, mutta juuri kun tartuin niin se vaan tippui, mielestäni Inkan ote oli kuitenkin hyvä (sanoinko ehkä irti, liian aikaisin ?)

  3. Ruutu 0 / merkkasi mielestäni ruudun, merkit upo-outoja keltaisia voikukkanurmella, vähän lähti vinoon reipasta laukkaa, mutta korjasi itse ja keskeltä sisälle, myöhästyin kuitenkin käskyssä ja Inka ehti valua ihan siihen reunalle, olisi saattanut tulla maahanmeno käskyllä ihan ruutuun sisälle, koska sillä on tapana kääntyä minua kohti ja edetä hiukan, mutta tässä vaiheessa menin sitten käskemään "SEISO" ja samalla kädellä yritin siirtää, he heee.... mitenpä se siirtyis, kun käsketään seisomaan.... noh, sitten sekos ohjaaja ja huusi vähän mitä sattui ja sai koiran pysähtymään etureunalle ja maahan niin, että oli hiukan yli reunanauhan osaksi, sain kuitenkin suorittaa liikkeen loppuun, mutta tämä sekoilu sai Inkan nousemaan istumaan ennen toista käännöstä, joten nolla olis tullut jo senkin takia. Sivulle ihan hyvin käskystä ja loppu ok.

  4. Seuraaminen 7 / kävely oli vaikeaa kipeällä jalalla, mutta yritin parhaani kävellä normaalisti, mutta sellainen nytkähdys tuli lähes, joka askelella, yksi istuminen jäi puuttumaan vasemmalle paikalla käännöksessä ja ensimmäinen täyskäännös levisi, koska ennen sitä oli hidasta kävelyä ja normaaliin kävelyyn siirtymiseen en antanut Inkalle käskyä "seuraa" vaan pelkästään tömäytin vauhdin pois ja Inka taisi siinä herpaantua ja jatkoi eteenpäin kontaktitta, korjasi sivulle ja onneksi heti alkoi juoksu, johon Inka tulikin näppärästi mukaan. Juoksulla käännös vasemmalle ja sitten normaaliin käyntiin, tällä suoralla tuntui kävely todella huonontuvan ja normaali astuminen lähes mahdotonta ja Inka hieman löystyi, mutta vieläkin seuraaminen kohtuullista, vikalla suoralla sitten menin kehänauhaa lähestyessä vähän sihahtamaan Inkalle, että aktivoituis, mutta auts.... Inka luuli tulevan täyskäännöksen ja lähti sivulta eteen kääntymään, no sieltä korjaus takaisin, ihan mun moka........ pidä turpa kiinni !

  5. Luoksetulo 7 / sivulla ok, pientä ininää kun olin edennyt yli puolenvälin, tuskin tuomari edes kuuli oli sen verran kauempana ja tuuli, mutta mun tutka kuulee kyllä pienimmänkin inahduksen, seisominen venyi aika paljon ja maahanmenoon tarvittiin kaksi käskyä. Sivulle laukkas siitäkin huolimatta ihan kivasti.

  6. Hyppynouto 9 / vähän säätöä sivulle saamisessa, itse heitto oli niin matala, että pelkäsin pamahtavan esteeseen ja kimpos vielä pahasti sivulle vinoon. Inka odotti ilman ääntelyä, lähti hyppyyn hiljaa ja nosti hyvin kapulan ja palautus eteen suora. Minä tyhmä heilun siellä esteen takana, vaikka koira oli selin, kattelin meinaan, että mitenköhän se sieltä tulee, torvi heilahdin vielä kun Inka lähti tulemaan ja suunta sillä oli ihan selkä esteen yli, luovutus ok ja sivulle hyvin, mutta tässä haukahdus

  7. Istuminen 0 / sivulle saaminen hankalaa, liikkuri kapuloineen kivempi, käsiavulla sivulle, seuraamisosuus ei kovin hyvä ja kontakti katkoi jonkin verran ja teki kyllä hienon seisomisen

  8. Metallinouto 9,5 / ei ääntelyä alussa, odotti rauhassa, haki ja nosti hyvin, palautti ravilla ja luovutus ok, sivulle siirtymässä ei ääntelyä

  9. Kaukokäskyt 9 / kokonaisuudessaan erinomainen, täysin tyytyväinen

  10. Yhteisvaikutus 8,5 / tuomarin mukaan tekee oikein hyvin sen minkä tekee


Inkan tulos oli 209,5 pistettä eli 3. tulos ja sijoitus 2/5 eli saimme hienon pokaalin mukaamme kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti