perjantai 13. helmikuuta 2009

12.02.2009 Inkalla fysioterapia


Töiden jälkeen olikin sitten kiire käyttää koirat ulkona. Äkkiä tuollainen 40 minuutin lenkki Pablon ja Inkan kanssa ja sitten Rommin kanssa leikittiin alkuun talon toisellapuolella narulelulla ja Rommi kävi samalla pissalla.


Sen jälkeen lähimetsään, jolloin laitoin hetkeksi kopan Romille, kun mentiin oman pihan ylitse. Otin sitten metsässä pois tuon laitoksen ja vähän aikaa vaan käveltiin. Pidin Rommin vapaana ja samalla pidin silmällä ympäristöä tarkkaan. Tein myös muutaman namiruudun lumihankeen, jotta saa vähän pääkopalleen työtä ja vähän leikittiin myös piilosta.


Kotiin mennessä törmättiin yhteen koiraan (oli tarpeeksi kaukana), mutta silloin otin Rommin namilla haltuun ja ei ehtinyt keskittyä toiseen koiraan. Ei muutenkaan ollut sellainen koira, johon Rommi kovin ärsyyntyy.


Meidän pihalla vuorostaan oli äiti pikkuisen tytön kanssa, juuri ja juuri osaa kävellä. Vein Rommin heidän ohitseen nami seuraamisella tai sanoisinko ennemminkin imuttamalla. Kovasti ihaili kun on niin kiltti ja tottelevainen. Minun oli pakko tehdä näin, koska tiedän Rommin aikaisemmin ottaneen tästä parivaljakosta kovastikkin paineita, enkä halua tuottaa noin pienelle tytölle traumoja koirista.


Olenkin ihmetellyt, että kovin helposti hän jättää noin pienen lapsen isojen koirien lähelle. En nyt tarkoita, että pitäisi väistää, mutta itse pitäisin kyllä huomattavasti tarkemmin lapseni kauempana vieraasta koiralaumasta, koska siinä ei jää koiralle eikä lapselle tilaa väistää.


Ehkäpä hän ymmärtää seuraavilla kerroilla, että eivät jää seisomaan ihan meidän eteen, kun sanoin, että "on pakko tehdä näin, kun tämä ei pidä ollenkaan lapsista". En jaksanut alkaa selittää, että kyllähän tämä toisita lapsista pitää yms. pälä pälä, mutta halauan varmistaa, ettei tunkee ihan suoraan eteen seisomaan.


****


Inka kävi vuorotaan Tamaralla fysioterapiassa. Likan nivelet ja selkä on ihan kunnossa ja kehui, että näin pitkäselkäiseksi koiraksi on vahva lanne. Liikeradat normaaleita ja lihaksistoa ihan kunnolla sekä ryhdikäs kroppa. Kapoinen kylläkin, kuten colliet tyypillisesti.


Vasemmanpuolen lihaksistossa oli kuitenkin hieman herkkyyttä, voinee johtua liukastumisesta tai toisen koiran kanssa leikkien tiimellyksessä sattuneesta kolahduksesta. Näin oikein omin silmin, kuinka olkapään läheltä alkuun väreili ja myöskin häntäluun jonkun istumaluun alla herkkyyttä sekä yhdessä kohtaa jalassa, ei kuitenkaan lonkan kohdalla, kuten itse olin arvellut. Nivelet kuitenkin liikkuivat ja oivat hyvin joustavia, joten jatkossa voin venytellä itse ja hieroa myös vähän. Suositteli, että tullaan jonkin ajan kuluttua käymään vähän seurannassa (sanoinkin, että tullaan, varsinkin kun agility alkaa säännöllisesti).


Nyt kuitenkin on seuraavaksi Rommin vuoro tulla venyteltäväksi ja hoitoon. Kun olaan Tamaralla käyty niin varaan sille vielä sen osteopaatin maalis- ja/tai huhtikuulle !


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti