sunnuntai 8. helmikuuta 2009

01.02.2009 Petikossa tottista


Tänään oltiin Rommin kanssa Petikossa Maneesissa treenaamassa pk-ryhmän kanssa. Alkuun viritimme kentälle kehänauhan etureunaan ja Ruudun sekä viritimme videokameran käyttöön tai siis Marjaana ja Samu viritti kameran. Tämä oli meille ensimmäinen kuvaaminen tottistreeneissä. 


Maneesissa oli aika lailla hevosen lantaa (lue paskaa) ja hienoisesti alkuun haju oli kovin voimakas. Oli mielenkiintoista nähdä kuinka koiramme reagoivat. Rommi on kerran aikaisemmin ollut maneesissa (v. 2007) ja silloin hajut häiritivät kovasti. Silloin olimme Scy:n pk-toimikunnan järjestämällä tehotottispäivällä Vierumäellä. Koskensalon Marko laittoi meidät harjoittelemaan seuraamista niin, että mulla oli käsi koukoussa ja nyrkki lähellä olkapäätä ja nami kädessä sekä suurimman osan ajasta hän opetti meitä leikkimään tai sanotaanko, että piti ohjaajan liikkeessä niin, että ohjaajan jalat oli täysin muussia Nolostunut.


Kun otin Rommin autosta niin se oli hiukan hermostunut. Sen näkee siitä, että se taas haukkuu. Tämä kun oltiin niin hyvin saatu karsittua. Johtunee arjen konflikteista, joten en ole siitä vielä kauhean huolissaan. Se saadaan kyllä pois !


Ihan ensimmäiseksi otimme paikallaolon Geenan ja Rommin kanssa. Samu toimi liikkeenohjaajana ja tarkisti myös Rommin ns. pallit. Rommi hieman vajosi ennen maahan käskyä, joten tavallaan näyttää kun olisi ennakoinut tai vajonnut maahan. No siihen puututaan myöhemmin ja taisi hajut vähän kiinnostaa. Nyt harjoituksen tavoitteena oli kestää minun poistuminen maneesista. Kävin kerran palkkaamassa, mutta muuten oli erittäin hyvin ja nousi istumaan perusasentoon ihan hyvin.


Rommi oli ensimmäisenä vuorossa yksilöharjoitukseen, jonka aloitimme lyhyellä seuraamisella. Kati toimi meille liikkeenohjaajana koko harjoituksen ajan. Hieman Rommi poikitti vahvasti, johtuu ilmeisesti siitä, että minä torvi olen viikon lenkeillä harjoittanut sitä palkkaamista oikealla kädellä namilla, kun on pitänyt ihmisiä tai koiria ohittaessa kontaktin minussa. Muuten videolta katsottaessa olin erittäin positiivisesti yllättynyt miten hyvältä seuraaminen näytti, kontakti pysyi hyvin, lukuunottamatta toisen käännöksen jälkeen. Muut huomioivat, että kyttäsi mun vasenta kättä eli sen vuoksi kontakti herpaantui. Videolta paljastui myös muutama hyvä seikka ohjaajasta, joka kerrankin katsoi eteensä ja piti vasemman käden oikeassa asennossa, olisikohan ollut käsi siteessä helpompaa tönköttää sitä kropasta irti Nauru !


Luoksetulon pysäytys sujui mielestäni ihan hienosti, pysähtyi nopeasti ja oli tarkkaavainen, paska ei häirinnyt ja kokoajan liikkeiden välissäkin hyvin iloinen ja ohjaajakin näytti ihan nauttivan tilanteesta, kun katsoi videolta.


Noudossa piru parka pääsi varastamaan. Tuon kun Suski näkisi niin voi voi, että tulisi sanomista. No uusinta yritys oli aikas hieno, olin suu messingillä pitkään. Jätkä malttoi odottaa käskyä hyvin, vauhti kapulalle hyvä, ehkä hieman paremmin olisi voinut ottaa kapulan, mutta otti sieltä paskan keskeltä kuitenkin yhtään epäröimättä ja ote ei ollut mitenkään huono, palautti laukalla ja hyvin eteen. Sivulle ehkä aavistuksen voisi tulla suorempaan, jos muistan oikein, täytyy vielä tarkistaa videolta, kun joskus saan sen.


Kaukokäskyt otin kisamatkaa lähempään, mutta ei se kovin paljoa lyhyempi matka ollut. Hyvin nousi ja ilme erinomainen koko ajan. Hieman katseli liikkeenohjaajaa jokaisella kerralla kun antoi käsimerkin, liikkeenohjaaja seisoi koiran sivulla, ei takana.


Loppuun otin sitten ruutuun lähetyksen, vauhti tyypillistä Rommia ja vapautus ruudusta luokse. Tosi hieno koira, aivan mahtava fiilis !


Treenien jälkeen ajoimme Keravalle Marjaanalle ja Samulle katsomaan tottistreenit videolta. Paljon tietysti oli virheitä, mutta pidin kovasti Rommin vireestä ja iloisesta ilmeestä koko harjoituksen ajan.


Rommi pääsi myös sisälle taloon ja käymään pihamaalla. Käyttäytyi oikein malitillisesti, vaikka kuulikin perheen omat koirat ja Geenakin oli samassa tilassa. Alkuun Rommi oli portin takana keittiössä, mutta vähitellen Geenan kanssa samassa tilassa. Pyrimme toki, ettei synny mitään mustasukkaisuus kohtauksia kahden kuumakallen kesken, vaikka toinen tyttö onkin. Rommikin pääsi kunnolla tutustumaan Samuun ja Marjaanaan samalla. Voi vitsi, että se osaa olla liikkis, sopi niin hyvin kalustukseen, että Marjaana sanoi, että täytyykö heidänkin hankkia tuollainen pehkoliini tänne, kun sopii niin hyvin, he heee !


*****


Illalla vielä Pablon ja Rommin kanssa Purinalle agilityyn. Pablo oli kovin nihkeä ja jäi paljon jälkeen. Pyysinkin Susannaa katsomaan Pablon hyppyä ja todettiin, että se käy puoliteholla ja arastaa hyppäämistä. Esteet olivat nyt maxi korkeudella, vähitellen tuo epämukavuus näkyi sitten muutenkin eli kun Susanna yritti näyttää minulle miten hyppää, niin ei suostunut liikkumaan ollenkaan ja alkoi sitten muutenkin paineistua, joten vein Pablon autoon. Ennen kotiin lähtöä tehtiin parin esteen sellainen pieni iloinen juttu, ettei koiran mieliala jäisi niin negatiiviseksi.


Rommi vuorostaan oli ihan onnessaan. Jopa rata meni erinomaisesti ja tekniikkapuolella treenattiin keppeille sisääntuloa, rengasta, puomia ja pussia. Renkaan kummallakin puolella edessä ja takana oli hyppy ja harjoittelin niin, että juoksin vierellä sekä jätin Rommin sinne toisen esteen taakse ja vedin renkaan läpi niin, että olin itse sen toisen hypyn takana.


Samalla radalla oli 2 - 3 muuta koiraa, mutta niihin Rommi ei kiinnittänyt mitään huomiota. Oli hyvin keskittynyt koko hommaan. 


*****


Muuten viikonloppu lähinnä meni usean lenkin tiimoilla, kun vein Rommia suurimmaksi osaksi aikaa yksin ulos. Remmilenkit sujuivat oikein mallikkaasti kun liikuimme muualla kuin omalla reviirillämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti