keskiviikko 31. tammikuuta 2018

27.01.2018 Toivon kisaharkka Ojangossa

 
 
 
 
Lauantaina osallistuin Toivon kanssa Ojangossa tokon kisaharjoitukseen voittajaluokassa. Päätin jo etukäteen, että tulen palkkaamaan Toivon parissa kohtaa sekä liikkeiden välissä ainakin kerran. Olimme vuorossa ensimmäisenä ja kaiken kukkuraksi en ollut ehtinyt paikalle ajoissa, jotta olisimme ehtineet lenkkeillä kunnolla. Onneksi paikallaolo oli vasta viimeisenä niin ehdin saada Toivon rauhoittumaan ennen sitä.
 
Olin varannut sille häkin mukaan, kuten aina ennenkin ja se toimi taas hyvänä paikkana rauhoittua. Niin kauan, kun Toivo on minulla remmissä se vinkuu muiden perään, mutta aika nopeasti sain sen vapaana keskittymään ja oikeaan moodiin. Vähän tosin oli liian kiihtynyt kehään mennessä, joten rauhoitin sitä hieman.
 
KISAHARKKA VOI

Ruutu / Olin varalta pyytänyt laittamaan ruutuun alustan, koska olin treenannut tässä lähiaikoina useamman kerran merkkiä ja en halunnut ottaa sitä riskiä, että alkaisi tarjoamaan merkkiä ruudun sijaan. No siitä ei ollut vaaraa, reagoi hyvin pysäytyskäskyyn, mutta sitten kuitenkin haki vielä alustalle. Lähestyessäni taisi hieman nuuhkaista maata, mutta muuten ihan kiva suoritus.
 
Luoksetulo / Sivulta Toivo meni hyvin alas, mutta sitten rauhoittavasta namista tulikin aikamoinen häiriö. Tarkoitus oli, että laitan namin Toivon etutassujen väliin, jotta pysyisi rauhallisena sen aikaa, kun loittonen, mutta jätkäpä kiinnitti ensin huomiota takaa tuleviin ääniin ja sitten unohti, ettei saisi ottaa ja nappasi namin sekä nosteli kyynäreet ylös hetkeksi. Itse luoksetulo oli oikein hyvä ihan loppuun asti, eikä edes sivulle tullessa äännellyt. Matka on ihan tajuttoman pitkä, ehtii kiihdyttämään aikamoiseen vauhtiin ennen puoltaväliä, jossa pysähdys tulee.
 
Jäävät, maahan ja seiso / Pikkuisen ottaa häiriötä yleisön vierellä tekemisestä, kuten viime kisassakin ja myös ei oikein fokusoidu tähän liikkeeseen, jos ei ole ensimmäistä tötsää siinä aloituksessa sivulla. Seuraaminen oli ihan kohtuullista, mutta teki hienot seisomiset, vaikka maahanmeno on yleensä Toivolle helppo liike. Seisominen oli sitten taas ihan hyvä !
 
Seuraaminen / Lähti todella huonosti liikkeelle ja pälyili liikkeenohjaajan apulaista ensimmäiset viisi metriä, kunnes käännyttiin oikealle, jolloin samalla käskin uudelleen seuraamaan. Sen jälkeen paransi seuraamista ja juoksu oli ihan hyvää, mutta hidaskäynti oli karmeaa, paikka kyllä oli parempi kuin normaalikäynnissä, mutta kontakti laski ja otti ihan hirveästi häiriötä yleisöstä. Heti siitä siirryttäessä toiseen suuntaan parani seuraaminen. / Seuraamisen jälkeen palkkasin lihapullalla Toivon, jotta kuvaaja sai katkaistua kuvaamisen, kun kännykkä ei ihan jaksa koko settiä kuvata putkeen.

 
Ohjattu nouto / Toivo oli ihan nätisti sivulla, seuraaminen olisi voinut olla parempaa, mutta jotenkin pysyi kasassa. Lähti hyvin kapulalla, mutta sitten meni rumasti kapulalle ja sähläsi tassuilla kapulan kanssa. Paluu oli vauhdikas ja eteenkin tuli ihan kivasti ja sivulle hyvin. Seuraavana päivänä hieman oli tarkoitus korjata tuota rumaa nostoa, mutta eipä sieltä tullut yhtään sellaista, vaikka korkeassa vireessä iskunoutoja tehtiinkin Tuusulan hallilla.
 
Kauko-ohjaus / Ajatuksena oli, että laitan toiselle sivulle namin, jotta Toivo suuntaisi selvästi taaksepäin vaihdon seiso - maahan, mutta Toivo lähtikin väistämään namia ja teki vielä istumasta seisomaan väärällä tekniikalla. En ottanut kuin kolme vaihtoa ja vaikka ei olisi mieli tehnyt palkata koiraa, niin tässä tilanteessa oman virhearvioni takia annoin sen ottaa palkan. Tämä ei näköjään nyt toimi Toivolla, vaikka pari ensimmäistä harjoituskertaa vaikutti todella hyvältä.
 
Tunnistusnouto / Toivo ihan vähän alkoi sivulla hermostua, mutta ei pahasti, kapuloille laukalla ja paikallisti oikean heti, mutta sitten iski epävarmuus. No saatiin kuitenkin oikea kapula minulle ja siitä sitten runsain mitoin palkkaa. Tämä oli koko tämän kisaharkan tavoite, saada positiivinen tunnetila tunnistusnoudon jälkeen, jos se kantaisi nyt liikettä eteenpäin. On saatu korjata melkein kaksi kuukautta edellisen kisaharjoituksen aiheuttamaa epävarmuutta ja vieläkin on kovin vaikeaa, vaikka oikeasti Toivon nenätyöskentely on tarkkaa niin epävarmuus on voimakas.
 
Metallihyppynouto / Tähän olen erittäin tyytyväinen, tosin nyki hieman lähdössä, mutta sekin on pieni juttu siihen nähden kuinka iloisesti teki liikkeen. No palautus tosin oli ravilla, mutta se oli reipas ja iloinen. Ihan täysin suoraa ei tullut eteen, mutta tähän oli kyllä kiva päättää tämä yksilösuoritus.
 
Palkkasin Toivon kehän ulkopuolella häkin lähellä narupallolla ja lähdettiin vielä leikkimään siitä pihalle, jotta ei häirittäisi suorittavaa koiraa.


 
Paikallamakuu / Toivoa oli yllättävän helppo kuljettaa vapaana kentän ulkopuolella ja myös kehässä. Paikallaolon aloituksessa palkkasin Toivoa kontaktista sivulla ja olin tosi tyytyväinen Toivon paikalla makaamiseen. Oli rauhallinen ja hiljaa, joten todella hyvä fiilis, kun poistuttiin yhdessä kehästä hallitusti.
 
Valitettavasti videopätkä paikallaolosta on vain ihan lopusta, koska en ollut pyytänyt sitä kuvaamaan, mutta seuran puolelta nuo muut videot kuvannut, oli oma-aloitteisesti ottanut kännykällään tuon loppupätkän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti