maanantai 27. marraskuuta 2017

Marraskuun VOI-ryhmän treenejä torstaisin

Toivon kanssa ollaan nyt kerran viikossa käyty torstaisin treenaamassa tokoa HSKH:n voittajan valmennusryhmässä.

Meillä on ollut aiheena seuraavia asioita:

02.11.2017 Kauko-ohjaus

Lähinnä Toivolla katseltiin sitä seiso - maahan menoa ja siihen tuli lisää harjoitus mahdollisuuksia eli lähdettiin kokeilemaan namista luopumisen kautta tätä ja sekin näytti toimivan Toivolla.

09.11.2017 häiriötreenit, paikallaolotreeniä

EVL -paikallaoloa luoksetuloineen / VOI -paikallaolon eri aikaan alas ja ylös / liikkeenohjaajan kierto koirien ympärillä. Olen nyt varmistellut Toivon mielentilaa ja jäänyt aina osaksi hieman esille ja sitten vasta piiloon ja olen käynyt aina vähän vilkaisemassa, jotta pysyy rauhallisena. Charlotten kiertäessä koiria olen Toivon kohdalla tullut ihan kokonaan välillä näkyviin piilosta.

Kauko-ohjaus ringissä onnistui aika hyvin Toivolta, ensin tosiaan keskittyi todella hyvin, mutta sitten alkoi väsymään ja vähän täytyi katsella taaksepäin muita, mutta silloinkin kyllä suoritti vaihdot. Tehtiin näitä niin, että koirat oli kuono kohti ringin keskustaa ja myös niin, että hännänpäät oli kohti ringin keskustaa.

Jääviä tehtiin vierekkäin, mutta eri asennoilla ja meille annettiin aina asennot, joka piti suorittaa, joten itse ei voinut valita sitä helpointa.

16.11.2017 jäävät, L -harjoitus kouluttajan kanssa

1) Harjoiteltiin ensin yksin peiliä kohti eri asentoja omat silmät kiinni, istuminen hieman tökki Toivon osalta

2) Harjoitus niin, että ensin a) kolme kertaa yhtä asentoa ja neljäs sitten eri asentoon käskeminen, onko koira kuulolla vai toistaako aikaisempaa. Tein sen samalla kaavalla, kuin olisin tehnyt suoralla Z:taa, mutta välillä sitten palkkaus suoraan heti oikeasta asennosta. Tein myös niin, että käskin Toivon kolme kertaa peräkkäin peruuttaen eriasentoihin.

3) Lisäksi oli tarkoitus tehdä paritreeni, jossa käskytän koiran johonkin asentoon ja appari yrittäisi saada sen pois asennosta tai vaihtamaan asentoa. Mutta tehtiin niin, että ns. liikkeenohjaaja antoi maahan, istu ja seiso käskyjä ja koira ei saanut reagoida niihin. Toivo selvisi näistä aika hyvin ja vaan seurasi paremmin.

4) Harjoitus parin kanssa niin, että a) apuohjaaja käskytti useamman kerran ennen kuin annettiin käsky. b) Oli tarkoitus tehdä tämä myös niin, että apuohjaaja käskyttäisi ohjaajaa tekemään tämän eri tempoissa juosten/hidas, mutta tätä ei ehditty.


Lisäksi sitten kouluttajan kanssa L:n harjoittelua / istumisen kanssa oli myös tässä vähän ongelmia, jäi seisomaan, toki oli jo vähän väsynyt, kun oltiin toiseksi viimeisenä vuorossa ja oli niitä toistoja tehnyt jo aika monta ennen kuin oltiin yksilövuorossa kouluttajan kanssa / saatiin ohjeeksi, että vasemmalle käännöksessä annan ennen sitä uuden seuraa käskyn ja sen jälkeen käännös vasemmalle ja pysähdys heti käännöksen jälkeen / samaa voin toki tehdä oikealle käännöksessä kanssa.

23.11.2017 kisaharjoitus, vaikea/hankala liikkeenohjaaja / ruutu, luoksetulo, ohjattu ja seuraaminen

1) Ruudussa, jouduin paikkaa korjaamaan takaa lähemmäs keskiosaa, jolloin kyllä tuli hieman liian eteen, mutta ruudussa kuitenkin / seuraamaan tuli vähän liian myöhään jarruttaen, tämä on toistunut nyt muutamaan kertaan, joten pitää ottaa taas työn alle.

2) Luoksetulo, liikkeenohjaaja puhui lujaa ja tuli eteen turhan lähelle. Nyt, kun Toivo joutui olemaan yksin niin Toivoa hermostutti selvästi tuo omituinen liikkeenohjaaja, pysäytys oli hyvä ja eteen ihan kivasti, mutta sivulle siirtymistä ei malttanut odottaa ja tuli ennen aikojaan.

3) Ohjattu nouto, hidas liikkeenohjaaja, joka puhui vielä hitaasti ja laiskasti / Toivo alkoi hermostumaan odotteluun ja vähän vinkui malttamattomana / seuraaminen ei ollut intensiivistä, vähän levoton, mutta hyvin pysähtyi ja odotti, nouto olisi voinut olla siistimpi, mutta eteen tuli luotisuoraan, mutta taas sivulle varasti.

4) Seuraaminen, liikkeenohjaaja taas äänekäs ja epäselvä / Toivo tiputti aika luvattomasti kontaktia ja selvästi otti häiriötä ja peruutukseen tuli haukahduskin, kun oli selvästi vähän ärsyyntynyt

Yleisesti ottaen minun tulee varoa palkkaamisessa liikaa nostatusta, jolloin haukahtaa. Nyt olin päättänyt, että en korjaa Toivon käytöstä harjoituksen aikana, mutta näin jälkikäteen miettien olisi ehkä pitänyt. No ajatuksena minulla oli, että korjaan sitten erikseen mitä esille tulee ja nyt pitää muistaa treenaan noita edestä karkaamisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti