keskiviikko 30. marraskuuta 2016

28.11.2016 Maanantain hallitreenit

Aiheena kahden pisteen treenit yhdellä kentällä eli kaksi koiraa samaan aikaan samalla kentällä. Toivo ja Rolle olivat yhtä aikaa ja Rolle teki ohjattua samaan aikaan kuin Toivo teki kauko-ohjausta, jossa Merja piti Toivoa takajaloista kiinni.

Toivo on edistynyt tässä hyvin ja tuntuu, että se on aika takapainoinen nyt. Se kuulemma tuntuu ihan käsissä, kun Toivoa pitelee. Itse olen päässyt ainakin puoli metriä taemmas, ettei ihan kiinni tarvitse olla. Eniten apuja tarvittiin yllättäen maasta istumaan hypähtämiseen, keskittyminen muutenkin alkoi vähän herpaantumaan, kun tehtiin sitä viimeisenä. Istumasta seisomaan tarjosi pientä hypähtämistä, mutta se ei ole mikään vaatimus, mutta ei haittaa yhtään, jos rupeaa sitä tarjoamaan.

Tämän jälkeen oli Toivon vuoro tehdä ohjattua ja Merja vei kapulat ja alkuun otin vain sen seuraamisen osuuden, jolloin Toivo ei ollut omaan makuuni kunnolla ryhdissä ja kontakti ei tarpeeksi ylös, joten keskeytin homman ja toruin Toivoa sekä sen jälkeen annoin sille mahdollisuuden tehdä paremmin. Nyt asenne oli sitten kohdillaan ja erinomainen seuraaminen !

Suunnat sille oli kummallekin puolelle ihan hyviä ja palautukseen ensimmäisellä kerralla annoin hieman askelapua peruuttamalla ja toisella kertaa sai tulla jalkojen välistä suoraan palkalle.

Loppuun vielä laitoin Toivon kapulan taakse makaamaan ja lisäsin keskikapulan, jota kävin hypistelemässä ja samoin laitimmaista. Sen jälkeen käskin Toivon hakemaan kapulan, jonka nosti nätisti ja toi eteeni, ehkä vähän liikaa oikean jalan kohdalle, mutta palkkasin kuitenkin, kun nosti hiljaa ja ei yhtään harkinnut lähtöä muille kapuloille, vaikka olin niillä tarkoituksella vähän aiheuttanut häiriötä.

Paikallaolot tehtiin loppuun ja Toivo oli ensin seinän puolella. Siellä Toivo oli yllättävän rauhallinen ja topakka, mutta maahan meni jo muiden käskystä ja nostin kaukaa istumaan takaisin, mutta reagoi sitten seuraaviinkin käskyihin. Luoksetulossa myös meinasi lähteä toisen käskyllä ja niin edelleen. Tehtiin sitten uudelleen ja Toivo siirtyi agility kentän viereen toiselle laidalle ja levottomuus selvästi lisääntyi jalkojen liikutteluna. Nyt kuitenkin maltilla alas ja luoksetulokin onnistui, mutta selvästi vaikeampaa, kun aidan takana tehdään samaan aikaan agilityä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti