tiistai 22. marraskuuta 2016

31.10.2016 Maanantai treenit hallilla

Sunnuntai meni Scy:n tokotoimikunnan kokeessa Oulunkylässä kehäsihteerinä, joten omien kanssa ei ehtinyt sitten paljoa mitään puuhata.

Maanantaina vuorossa iltasella maanantain treenit Ojangossa, jotka meni taas todella mukavasti Toivon vireen kannalta. Kentällä oli kaksi koiraa samaan aikaan ja avustin Merjaa ja Ruuta, joka teki tunnaria ja seuraamista sekä sen jälkeen Sannaa ja Rollea, joilla sama agenda.

Tämän jälkeen hain Toivon ja aloitettiin kanssa tunnarilla, jolloin Sanna ja Pia oli meidän apuna. Ensimmäinen tehtiin aika lähelle ja en vieläkään käänny poispäin kapuloista. Tästä Toivo suoriutui hyvin, mutta uusinnalla, vaikka muodostelmaa vaihdettiin, tuli sitten epävarmuutta ja napsimista sekä toi väärän. Palasin sitten siihen perjantaina Maaritin kanssa tehtyyn harjoitukseen, jossa olen kyykyssä vieressä ja pidän malttini aisoissa. Puhun rauhallisesti ja rauhoitan Toivoa, vähän se napsi, mutta oma sieltä nousee.

Täytyy myös huomioida se, että Toivon tunnaritreenit on paljon vaikeampia kuin Inkan ja Toivon aikanaan, koska en nyt ole yhtään tarkka kapuloista. Yleensä kyllä saatan kerätä pois ne johon Toivo ottaa suuhun tai maistelee, mutta pariin viime kertaan en ole niin tehnyt. Kapuloita on myös sorkkinut useampi ja en pese niitä. Ne mihin kosken itse niin lähtee poltettavaksi, mutta muuten ne saavat olla. Katsotaan miten käy tällä tavalla, kun Inka ja Rommi oli varmoja tunnarin kanssa, kun ne oli opetettu ensin steriileillä kapuloilla, sitten joku hajusti etukäteen ne muut, sen jälkeen aina pesin niitä käytettyjä, jotta vanhat hajut ei niin haisisi. Silloinkin toki poltettiin ne mihin koskin itse, mutta silloin saatoin merkata pussiin kuka on hajustanut, jotta näen miten reagoi kenenkin hajuun, tuttuun tai vähän tuntemattomampaan. Se mitä en koskaan ole rajoittanut niin käsiä ei ole tarvinnut pestä tai namin hajua välttää käsissä.

Tunnarin jälkeen tehtiin seuraamista myös, mutta tehtiin vaan oikealla jalalla liikkeelle lähtöä ja askeleen eteenpäin menoa, jotta Toivo seuraisi vaan vasenta jalkaa (lähden siis normaalisti vasemmalla liikkeelle) ja ei reagoi oikean liikkeeseen.

Tämän jälkeen siirryttiin kentän toiselle laidalle ja avustajana oli Sanna. Otettiin sitten tässäkin mallia muista, mutta eri variaatiolla. Toivo harjoitteli keskittymistä ohjatun kapuloiden viennin aikana ja tehtiin sen lisäksi vaan seuraamista. Toivo oli todella pätevänä ja seuraaminen oli hyvää. Aika kiva vire myös !

Loppuun sitten kauko-ohjauksen eri variaatiota Sannan pidellessä Toivon takajalkoja paikoillaan. Taas alkuun yritti vähän lähteä liitoon, mutta asettui aika nopeasti. Käytin suurimman osan ajasta nyt namilla ohjaamiseen, koska totutetaan Toivoa siihen, että takana joku pitelee tassuista. Aika kivasti toimii !

Paikallaolotreeni olikin sitten poikkeava. Oltiin tiiviissä ympyrässä ja siitä vuoronperään alas ja ylös koirat. Ihme ja kumma Toivo oli ihan hiljaa, eikä kiihtynyt yhtään kolmesta muusta koirasta, vaikka oltiin ihan iholla. Välillä toki reagoi toisten käskytykseen, kuten muutkin, mutta pääsääntöisesti oli hyvä ja yritti keskittyä kovasti. Eikä äännellyt, ei vinkunut ja pystyi suoriutumaan tehtävistään, yes mikä pikkumies :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti