tiistai 22. marraskuuta 2016

29.10.2016 tokoa Mariannen kanssa Racinel -areenalla

Lauantaina aamulla aikaisin nähtiin Mariannen kanssa hallilla ja Toivo pääsi treenaamaan ensimmäisenä ja Inkakin pääsi Lumon kanssa samaan aikaan humputtelemaan vähän ruutua ja merkin kiertoa. En nyt tehnyt mitään rally-tokon juttuja Inkan kanssa vaan sai vähän humputella kentällä, jotta Inkalle tuli hyvä mieli, kun hänenkin vuoronsa treenata tuli !

TOIVO

1. osa

Metallihyppynouto

Tehtiin ensin vaan ihan paluuhyppyä kapula suussa, mutta Toivo siinä vähän tyri ja tehtiin sitten uudelleen. Lopuksi ihan kisamainen suoritus ja se meni kohtuullisen hyvin, kylläkin suurin osa askeleista ravilla, mutta se on ymmärrettävää, kun kapulan pito on vielä vähän epämiellyttävää. Nyt annoin pienen avun eteentuloon niin homma onnistui ja kapulakin pysyi suussa.


Seuraaminen

Yllättävän kivaa siihen nähden, että askeleita ei olla paljoa harjoiteltu ja no peruutus on niin kesken kuin olla voi ja se näkyikin, mutta positiivista siinä on se, että Toivo ei käänny poikittain vaan etenee peppu edellä taakse vähän nykien kylläkin ja liian nopeasti.

Seuraamisen paikka on vieläkin aivan liian edessä ja yhden perusasennon suhahti liikaa eteen ja korjasi itse takaisin oikeaan kohtaan. Pieniä hetkiä, kun kontakti hieman pätki, varsinkin pysähdyksissä, mutta mukana oli myös oikein hyvää asennetta paljonkin ja erityisen iloinen oli normaalin käynnin vasemmalle käännöksen kontaktin pidosta. Hitaassa pudotti kontaktin vasemmalle käännöksessä, mutta pysyi paremmin mukana ja muutenkin hidas on hieman parantunut. Sehän on ollut meidän heikkous treenaamattomuuden takia.

Omassa kävelyssä oli puutteita paljonkin ja hidas oli liian hidasta, mutta ehkä vähän tarkoituksellakin, koska emme sitä vielä oikein hallitse.

Luoksetulo

Luoksetuloon olen erittäin tyytyväinen. Meni sivulta alas riittävän nopeasti ja odotti nätisti siihen nähden miten levoton yleensä on ja ei nykinyt Mariannen käskytyksellä ja vuhti oli hyvä, pysäytys terävä sekä loppuvauhti samaa. Ihan pieni sormientaivutus apu eteentuloon, koska sitä on vielä vahvistettava, kun kisaharjoituksissa on tullut suoraan sivulle. Minä tykkäsin paljon tästä suorituksesta !

Ruutu

Tällä kertaa Toivo lankesi häiriömerkkeihin ja vinoon luoksetuloon, joka tehtiin aikaisemmin. Lähti sinkoamaan luoksetulon suuntaisesti vinoon poispäin ruudusta ja korkea kiertomerkki imi puoleensa. Sain sen siitä korjaamaan kyllä ruutuun ja seisomaan sinne toiselle reunalle, mutta samaa kaavaa tarjosi toistollakin, joten otin sitten avuksi alustan ruutuun.

Nyt sitten löytyi jo ruutukin ja iloinen alustan merkkaus ja siitä hyvin maahan ja loppuosa oli myös kiva, odotti nätisti ja tuli sivulle hyvään seuraamisasentoon kontaktilla. Annoin noin 1 - 2 metriä ennen sivulle tulemista uuden seuraa -käskyn vahvistaakseen, että ei sinkoile ohitse !

2. osa

Z:ta

Ensimmäisen kerran keskeytin, koska seisomisessa liikutti takapäätään, joten nappasin pepusta kiinni ja asetin paikoilleen ja sen jälkeen kävelin muutamaan otteeseen ympäri käskytettynä ja vasta tämän jälkeen tehtiin uudelleen alusta.

Seuraaminen olisi voinut olla tasaisempaa ja parempaa. Toivo seisomisessa kyllä tekee sen heti, mutta ottaa hieman sivusuunnassa etäisyyttä pysähtyessä, varmaan johtunee tuosta edistämisestä, jolloin joutuu vähän väistämään. Parempi seuraamisasento ja paikka auttaisi tähänkin. Toivo ei välttämättä kovin poikita, mutta edistää kyllä ihan liikaa ja rintakarvat vielä korostaa sitä.

Vasemmalle käännöksessä merkin luona yritti istahtaa ja siitä sitten käännös tietysti oli huono ja ei päästy harmoniassa eteenpäin. Tämän jälkeen mahaanmeno ihan kiva ja lähtee hyvällä asenteella mukaan, käännös oikealle hieman peräpää heilahteli liikaa eli vähän poikitti, mutta istuminen oli nopea ja todella hieno ja siitä seuraamaan hyvin.

Ohjattu nouto

Halusin alkuun tehdä kummatkin suunnat kaarikävelyllä, mutta ensin otettiin kuitenkin pelkkä seuraaminen pariin otteeseen kapuloiden viennin jälkeen. Ensimmäisellä kerralla huomautin vähän huonosta asenteesta, vaikka videolla ei niin huonolta näyttänytkään, mutta kyllä aikalailla paransi sen jälkeen.

Itse noudot meni ihan kivasti, ensin oikea ja sitten vasen. Oikealle lähetykselle tehtiin seuraaminen, mutta vasemmalle vaan toin lähetyspaikkaan. Oikealta otti suhteellisen nätisti, mutta vasemmalla kapula lensi ja ärähtikin ehkä, jos muistan oikein. Näissä harjoituksissa otin eteen asti ja palkattiin ihan vaan namilla.

Lopuksi tehtiin sitten ihan kisamainen ohjattu nouto, mutta en ottanut enää suoraan eteen vaan palkkasin lelulla eli sai pudottaa merkkisignaalin kuultuaan kapulan ja napata lelun minulta.

3. osa / treenausta

Tunnari

Tehtiin kaksi kertaa ja Marianne laittoi kapulat aika lähelle, mutta toinen kerta tehtiin eri paikkaan. En kääntynyt itse ollenkaan vieläkään. Toivo hieman nykii ja on vaikeuksia lähteä sivulta, kun matka onkin näin lyhyt, mutta hieman kropalla yritin sitä hoputtaa.

Vähän maistelee toista kapulaa, mutta en siitä ole välittänyt, kun kuitenkin haistelee hyvin ja ei nostellut selvästi niitä toisia.

Nyt lyhyellä matkalla menee hitaasti ja palauttaa ravilla, mutta nyt haetaankin malttia. Pidemmällä matkalla on mennyt laukalla ja tuonut laukalla.

Kauko-ohjaus

Kovin on takajalat liikkuvaiset, kun yritettiin niin, että Marianne vaan palkkaa takaa Toivoa. Mariannen ehdotuksesta hän sitten meni maahan ja rupesi pitämän Toivon takajaloista kiinni. Alkuun Toivo vähän protestoi, mutta sieltä se sitten alkoi muodostua.

Alkuun tarvittiin palata siihen, että vähän ohjaan namikädellä ja vasta sitten laitan kädet kisatyyppisen treeniasentoon. Tämä näyttäisi parhaalta tavalta saada poju ymmärtämään, että jalat pitää pysyä paikallaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti