keskiviikko 30. marraskuuta 2016

21.11.2016 - 27.11.2016 maanantain hallitreenit ja lauantaina Sporttikoirahallilla

21.11.2016 MAANANTAIN HALLITREENIT

Maanantaina oli minun vetovastuutreeni ja aiheena kahden kentän treenit. Jakauduttiin sitten kahteen ryhmään, jossa toisessa Merja ja Satu, toisella puolen Sanna, minä ja Nina.

Toivo treenasi taas kuuntelua Oilin ohjeiden mukaan eli Sanna ja Nina potkivat / heittelivät kapulaa ensiksi kauempana ja sitten tulivat lähemmäksi. Toivo joutui keskittymään siihen mitä minä sille sanoin, kapulaa annoin katsoa, mutta kuunnella täytyi (käskin siis sivulta maahan tai istumaan). Toivo oli harjoituksessa aika pätevä ja alkaa ottaa myös itse kontaktia eikä jää häiriöön kokoajan kiinni.

Lisäksi otettiin sitten luoksetulon alkuosaa, kun Toivo ei keskity tarpeeksi minuun tai saattaa, joskus nostaa kyynäreitä. Sanna ja Nina oli kummallakin puolen Toivoa. Palkattiin siitä, että keskittyi minuun ja kyynäreet pysyi alhaalla. Kerran taisi vähän nostella niitä.

Luoksetulo myös ns. kujan läpi, kun siellä vähän häiriötä oli ja niitähän se Toivo taisi matkalla vähän katsella, joten toisen kerran uudelleen ja nyt meni paremmin.

Loppuun sitten pikaiset paikallaolotreenit Evl:n tyyliin. Ollaan tehty nyt Toivon kanssa paikallaoloja lähinnä vaan Evl:n mukaisesti, joten pitäisi vähän lisätä myös voittajan paikallaoloja treenilistaan.

Treenien jälkeen mentiin koko porukalla remmilenkille, joka sekin teki Toivolle taas todella hyvää. Unohdin sorvatun nouto kapulan ja ohjatun kapulan hallille. Erittäin ikävää oli se, että keskiviikkona illalla sorvattu kapula oli vielä nähty hallilla, mutta sitten sen jälkeen joku pitkäkyntinen sen itselleen oli napannut. Valitettavasti huomasin kapulan puuttumisen vasta, kun olin torstaina menossa kouluttamaan ryhmää.

VIIKOLLA LÄHIKENTILLÄ PERUSTREENIÄ

Viikolla kävin pari kertaa treenaamassa koirien kanssa ensin himan viereisellä kentällä ja toisen kerran läheisellä vähän isommalla hiekkakentällä. Kummatkin on kait ainoita valaistuja kenttiä meidän lähellä tällä hetkellä. Lähinnä treenattiin seuraamista niin, että palkka nojaa Toivon lapaan ja palkkaussignaalin kuultuaan saa kääntyä vasemman kautta ottamaan lelun. Käytin pääsääntöisesti patukkaa, joka toimi ihan hyvin, mutta paremmin vielä näyttäisi toimivan narupallo, jossa on aika painava pallo eli Toivon uusi kehulelu, joka ei pallona Toivolle ole mieluinen, onkin nyt tähän treeniin sopiva.

Inkakin pääsi vähän isommalla kentällä tekemään rally-tokon liikkeitä ja seuraamista sekä aiheuttamaan Toivolle häiriötä paikallaoloon. Yllättävän hyvin Toivo makaa paikallaan, vaikka Inka teki ohitse luoksetuloa ja seurasi ympärillä. Inka oli yllättävän nopea ja innokas seuraamisessa sekä pyörähdys sivulla tapahtui todella nopeasti, jopa niin nopeasti, että jäin varmaan suu auki katsomaan :) !

26.11.2016 TREENIT SPORTTIKOIRAHALLILLA

Lauantaina olinkin ihan yksin treenaamassa hallilla ja en edes agilityesteitä viitsinyt poistaa kentällä. Sopivasti oli vähän esteiden välissä tyhjää tilaa, jotta sain siihen rally-tokon pujottelun, spiraalin sekä houkutuksen sekä hyppyjähän oli siellä täällä.

Alkuun tehtiin ihan hyppy putki treeniä ja sitten ensimmäistä kertaa keppejä ohjureilla sekä vähän myös puomia ja A:ta, mutta ei juoksukontakteilla vaan ihan pysäytyskontakteilla namitargetin avulla.

Agilityn osuus sai Toivon väsymään aikalailla ja kaikki oli varmaan aika vaikeaa sille, joten ihan samaa intoa ei ollut kuin Sepon treeneissä samassa hallissa, mutta kovasti Toivo yritti ymmärtää mitä yritin Toivolle opettaa (en taida itsekään enää osata).

Ihan viimeiseksi jatkettiin seuraamisella tuohon samaan tapaan kuin viikolla ja nyt oli aika erinomaista esitystä, kun siihen alle oli tehty sitä agilityä ja rally-tokoa niin ylimääräinen virta oli aivan varmasti kulutettu pois ;) !

Tästä harjoitustavasta on se hyöty, että Toivo pitää käännöksissä vasemmalle ja täyskäännöksissä kontaktin katkeamatta, joten jatketaan tätä, vaikka edistämiseen se ei ole vielä kovin hyvin purrut, mutta ehkäpä sekin tulee sieltä vähitellen, kun oppii ottamaan sen palkan siitä vasemman lapansa kohdalta kääntyen vasemmalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti