perjantai 25. marraskuuta 2016

05.11.2016 Kisaharkka Ojangossa ja muuta marraskuun treenipuuhaa

Marraskuussa ollaan treenailtu vähän mutta ei ole tullut treeneistä mitään laitettua ylös ja paljoa en enää taida muistaa. Flunssaa on nyt kuitenkin ollut sen verran, että ihan kauheasti ei treenaamaan ole menty ja reissattiin myös vajaa viikko Jukan kanssa Irlannissa.

Palveluskoirapuolen tottelevaisuustreenit on jääneet aika vähille lumen tulon johdosta ja flunssan takia. Ilmeisesti olen vaan kerran päässyt kuun alussa treeneihin Taliin.

02.11.2016 TALIN TOTTISTREENIT

  • Kontaktitreeniä
  • Seuraamista henkilöryhmässä
Nyt todellakaan en ole täysin varma, että olikos se noin, mutta ainakin kontaktitreeniä tehtiin Terhin naksuttaessa ja oli hyvä treeni.

05.11.2016 AAMUTREENIT MALMINKARTANOSSA JA KISAHARKKA ILTAPÄIVÄLLÄ

Malminkartanon hallilla

Katin ja Trian kanssa treenattiin aikaisin aamulla Malminkartanon ATD:n hallilla ja Toivo oli aika kivan tuntuinen koko treenin ajan ja lyhyt paikallaolotreeni Trian kanssa oli kanssa oikein onnistunut.

Tehtiin ainakin tunnistusnoutoa Mariannen neuvomalla tavalla eli ensin piilotettiin oma putken painojen alle ja pelkästään oman etsiminen. Sen jälkeen piilotettiin oma taas ja muut kapulat lähelle ja lopulta se etsittävä kapula muiden joukkoon, mutta jätettiin hieman enemmän väliä siihen oman ja sen viereisten kapuloiden väliin. Toivo oli oikein pätevä !

Ruutua treenattiin muistaakseni myös ja muutamaa muuta voittajan liikettä !

Ojanko / kisaharkka / voittajaluokka

Ojangon kisaharkkaan valmistauduin kuin oikeaan kisaan ja olin laittanut Toivolle häkin kentän toiseen päätyyn. Paikalla oli ihan kiitettävästi koiria ja ihmisiä, joten tilanne oli todella sama kuin kisoissa, kun oli isot kehät ja tuomari sekä liikkeenohjaaja. Voittajaluokka tehtiin kahdessa osassa ja olin todella tyytyväinen Toivoon ja myös omaan toimintaani. Kehä oli jaettu kahteen osaan ja olimme ensimmäisenä suoritusvuorossa.

Pyrin siihen, että en anna Toivon äännellä (niin hyvin kuin vain pystyn sen estämään). Apuna käytin naksua tähän hieman ja pyrin olemaan rauhallinen. Kaikki valmistelut menivät melkein nappiin, pientä vinkumista esiintyi, kun mentiin kentän toiseen päähän häkiltä, mutta muuten kyllä sain pidettyä Toivon aisoissa. Ainoastaan paikallaoloihin mennessä oli ongelmia, kun Satu tuli Täplän kanssa hallille katsomaan/totuttelemaan kisapaikkaan ja Toivo ei mitenkään ollut osannut odottaa koirakaveria ja Satua paikanpäälle ja näin ollen oli niin innoissaan, että kuikuili vaan mihin Satu ja Täplä jäi, joten keskittyminen sillä herpaantui. Ihan oma vikani, olisin antanut kunnolla moikata Satua ja Täplää niin olisi ollut helpompaa.

Tässä nuoren uroksen pöllöilyt ennen paikallaoloa, kun etsi Satua ja Täplää (argh):

Toivon paikallaolon alun sekoilut: video

Paikallaolossa ei nyt kuitenkaan vinkunut kuin ihan vähän vaan liikkeenohjaajan mukaan, kun ohitti ensimmäisen kerran. Oli vaan vaikea saada se asettumaan sivulle riviin, kun keskittyi vaan Satuun, jolla oli minun puhelin kamerana. Ei näin ollen kuunnellut ensimmäistä alas meno käskyä ja piiloon mennessä ja siellä ollessani peilistä näin kuinka sen pää kääntyili ja näytti siltä kuin olisi lentoon lähdössä.  Kerran jopa pallitkin alkoi kutittaa ja kääntyi niitä hoitamaan, mutta saman tien asettui takaisin aloilleen makaamaan. Kyllähän se paikallaan pysyi ja en sitä epäillytkään, vaikka vähän kyynäreet alussa nousikin, mutta kovin levoton oli kokoajan, vaikka treeneissä on ollut nykyään jo aika kiva ja rauhallinen !

Ja itse tuo kamalan levoton paikallaolo kokonaisuudessaan: video


KEHÄ 1

1. RUUTU = Ruutu ensimmäisenä on yleisesti ottaen minusta vaikea homma, kun Toivo oli aika ihmeissään, että mitäköhän on menossa. Lähes kolmen normikentän kokoinen iso kenttä ja ruudun oikealla sivulla lähes samassa tasossa oli hyppyeste ja siinä samalla sivulla pinottuna ne pari L:n asentomerkkiä / arvelinkin, että näiden veto on aika kova, varsinkaan, kun en itsekkään kovin hyvin erottanut liiloja ruudun merkkejä ja en myöskään ruutunauhaa / mielestäni tuo hyppyeste tuossa kohtaa on aika vaikea näin alussa olevalle koiralle, mutta hyvä harjoitushan se oli, itse en ollut törmännyt tällaiseen varmaan kertaakaan kisoissa, kun yleensä on nostettu este, jostain sivusta tuohon vasta ruudun jälkeen, jos on ollut samassa kohtaa, mutta pitäähän sen koiran tuosta suoriutua / Toivo lähti hyvin liikkeelle, mutta kohti hyppyestettä, jolloin käskin sen pysähtymään, ihan heti ei totellut vaan piti käydä kurkkaamassa L:n asentokyltit ja vasta sitten pääsin ohjaamaan ruutua kohden ja sinne lähti ihan hyvällä vauhdilla. Olin pyytänyt laittamaan ruutuun alustan, koska en halunnut tätä harjoituksen kokonaisuutta pilata paikan etsimisellä ja hyvin iloisesti Toivo reagoi alustaan, mutta maahanmeno käskyllä meinasi napata sen suuhun, joten jouduin hieman antamaan uuden tiukemman käskyn / loppuosa meni hyvin ja koska tämä on hieman kesken niin sivulle seuraamaan tuloon annoin vahvistavan käskyn juuri pari metriä ennen kuin saavuttaa minut / Kommelluksista huolimatta olen erittäin tyytyväinen, kun Toivo pystyi toimimaan virheestä huolimatta antamieni ohjausten mukaan, eikä menettänyt toimintakykyään

2. TUNNISTUSNOUTO = Ruudun jälkeen laitoin Toivon hetkeksi maahan odottamaan ja vasta sitten vein suorituspaikalle, kun liikkeenohjaaja oli valmiin oloinen /  liike on täysin kesken ja harjoituksia ei ole ollut kuin muutamia hallissa, eikä myöskään montaa kertaa treenattu ylipäätänsä / perjantaina oltiin kaiken lisäksi muutettu harjoitustapaa / pyysin viemään noin 5 metrin päähän ja en itse kääntynyt / ennen lähetystä vein Toivon vielä 3 metrin päähän ja vasta siitä lähetys / Toivo suoriutui oikein hyvin tehtävästään tasoonsa nähden ja olin erittäin tyytyväinen, joten tämä oli ainoa liike, jonka palkkasin frolicin palasella, koska oikeasti liike on niin kesken, että ihmettelen kuinka tuo koira tästä suoriutuu tällä treenimäärällä

3. JÄÄVÄT = Maahan, istu / Oikein hieno suoritus ja olen tyytyväinen / seuraamisessa hieman edisti, mutta tähän ollaan kokoajan nyt kiinnitetty huomiota / istumisessa hieman liikutti etutassuja, kun kiersin Toivon / asenne hyvä

4. KAUKO-OHJAUS = Jätin välistä, koska tekniikan harjoittelu on vielä kesken. En ottanut edes istumaan nousua, koska siinäkin on tekniikka vaihdossa avoimen luokan jälkeen.

Tässä linkki Toivon kisaharkan osa 1: video


KEHÄ 2

5. LUOKSETULO = häiriöt kehään mennessä oli meille hieman liikaa, kun yritin valmistella koiraa niin muutama henkilö häkkeineen parkkeerasi samaan kohtaan, joten jouduin vaihtamaan paikkaa ja hakemaan uudelleen rauhaa ja keskittymistä / sen jälkeen vielä kehään mennessä ulko-ovesta mentiin ja tultiin sekä porukkaa siinä liikkui koirien kanssa ja ilman, joten keskittyminen hieman herpaantui Toivolla, kun luoksetulo tehtiin lähellä kehän reunaa ja ovia / Toivo ei kuunnellut ensimmäistä alas meno käskyä ja myös vähän kuunteli tapahtumia kehän ulkopuolelta / itse suoritukseen ja pysähdykseen olen kyllä tyytyväinen, käsimerkin annoin ehkä hieman liian myöhään, mutta se oli mun ajoitusvirhe / tuli suoraan hienosti sivulle, joka ei kyllä ollut tarkoitus :)

6. METALLINOUTOHYPPY = tässä odotin, että joudutaan odottamaan, että nostaa, kun perjantaina kokeiltiin uutta tapaa tehdä ja aamullakin väännettiin ja liike koko hieman takapakkia, mutta sieltä se kapula vaan nousi suhteellisen nätisti vain pienen äänen säestyksellä (huomattavasti vähemmän kiukutteli kapulalle) ja paluuhyppyyn lähti hyvin, vauhti ei ole laukkaa kokomatkaa, mutta en sitä vaadi edes, kun tämä liike on vain voittajassa / varmuudella ja toistoilla kyllä vauhtiakin varmaan tulee, mutta hirveästi en tähän panosta / eteentuloon otin hieman taka-askeleen, jotta saan Toivon suoraan eteen eli hieman tässä apua / liikkeen aloitus ei ollut ihan paras, kun Toivo seisoi perusasennon sijaan ja käskin siitä sen istumaan ja näin ollen en huolehtinut, että aloitusasento olisi oikeassa kohtaa perusasennossa, näihin tulee kiinnittää jatkossa huomiota

7. SEURAAMINEN = omaan toimintaan hieman malttia, kun seuraamisen aloituspaikkaan meno oli hieman sekavaa, mutta niin se oli omalta kuin liikkeenohjaajan osalta, kun ensin luulin, että lähdetään ruudun läpi, mutta sitten siirryttiinkin hieman sen sivuun lähemmäs kehäaitaa / Toivo oli aika aktiivinen, muutama kontaktin pudotus vasemmalle käännöksissä, koska edisti / peruutuksen on vielä kesken, joten ei ihan kauneinta katsottavaa, mutta suunta oikea / ei kuitenkaan painanut pahemmin, vähän puski eteen pysähdyksissä täyskäännöksen jälkeen / mutta, kuten useampi on sanonut niin Toivo yleisesti ottaen on suorassa, vaikka edistää, joten nyt vaan pitäisi sitä paikkaa saada siirrettyä taemmas / juoksuosuus oli parasta, jos tarkasteli seuraamispaikkaa / yleisesti ottaen hidas on meille vaikein ja aiheuttaa Toivolle eniten tahdissa pysymisen vaikeuksia.

8. OHJATTU NOUTO = odotti hiljaa, seuraaminen aktiivista ja seisahtuminen kelvollinen / hieman sivuttaissuuntaista liikettä pysähdyksessä, kuten on tässä aiemminkin Z:ssa huomioitu / noutoon lähtö hyvä ja kapulan nosto todella hyvä ja aivan hiljaa / palautuksessa puolessa välissä hiljensi vauhtia, syytä en tiedä, odottiko palkkaa, vaikka paljon on tehty liikettä luovutukseen asti vai häiritsikö takana ollut aita tai sivulla ollut piilon aita vai mikä lie / otin pari taka-askelta avuksi, jolloin nosti vauhdin uudelleen, mutta loppuaskeleet ravilla eli tässä vielä työtä

Oikein pätevä pikkuinen Toivo poika, ei voi kuin olla tyytyväinen ja liikkurikin kehui Toivoa, että eihän se niin keskeneräiseltä vaikuta kuin mitä höpisin, että kun sama kehä oli voittajan kisakoirilla samana päivänä ja ihan samaan suoritukseen Toivokin yltyi. No kivalta tuo tuntui kyllä !

Tässä linkki Toivon kisaharkan osa 2: video

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti